Til gode fortællinger hører sig en smagfuld mikrobryg – så lytter man bedre og nyder mere! I 2018 serverer vi den anden onsdag i hver måneden et glas af den gyldne væske og sætter spot på et udvalg af rockhistoriens allerstørste navne; bands og kunstnere, der gennem deres virke har flyttet grænser, udforsket, afsøgt, forundret, forarget, er gået forrest og taget os med på en særlig musikalsk rejse. Selvom listen heldigvis er lang, og der har været flere fravalg end valg, kan vi her præsentere en række fortællinger om kunstnere, hvis fortællinger rummer ikke bare historien om deres eget virke, men også giver os et unikt indblik i de sidste 50 års (musik)historie. Mød Rockens Giganter!

Denne aften gælder det Nirvana, som Anders Bøtter fortæller om.

NIRVANA – En upolerede rockdiamant!
Kom bag om rockhistoriens mest betydningsfulde selvmord og den musik som var med til at give en hel ungdomsgeneration sin egen unikke stemme. Nirvana var, og er stadig, kongerne af begre-bet ”grunge” og den rå, livsnødvendige rockmusik, som strømmede ud af Seattle i 1990erne. På kun 3 studiealbums, formåede Nirvana at sætte en ny dagsorden for en musikbranche, som siden da aldrig er holdt op med at lede efter undergrundsscenernes næste upolerede rockdiamant. Bliv klogere på, hvem Nirvana var inspirerede af, hvorfor bandets betydning var så stor for 90ernes ungdomsgenerationer og hvordan Nirvana selv, blev overrumplede af deres egen pludselige verdensomspændende succes.

Anders Bøtter er musikformidler, DR radiovært og podcaster. Han har siden teenageårene i midt-halvfemserne beskæftiget sig med både mainstream- og undergrunds-rockmusik. Med udgangs-punkt i sine egne teenageoplevelser med musikken, et stort og åbenhjertigt interview med Nirvana trommeslager Dave Grohl og en stor viden om den nyere rockhistorie, fortæller Anders Bøtter om den betydning Nirvana har haft for rockmusikken og hvordan de stadig inspirerer nogle af de helt unge danske rockbands, her i 2018.

Tid, pris, sted:
10. oktober, kl. 19.00-21.00
110 kr. Billetter købes på billetto.dk
RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde

Kommende foredrag i rækken af ‘Rockgiganter og mikrobryg’:

14/11: Led Zeppelin v. Jørgen Angel
12/12: Elvis v. Bertel Nygaard