Til gode fortællinger hører sig en smagfuld mikrobryg – så lytter man bedre og nyder mere! I 2018 serverer vi den anden onsdag i hver måneden et glas af den gyldne væske og sætter spot på et udvalg af rockhistoriens allerstørste navne; bands og kunstnere, der gennem deres virke har flyttet grænser, udforsket, afsøgt, forundret, forarget, er gået forrest og taget os med på en særlig musikalsk rejse. Selvom listen heldigvis er lang, og der har været flere fravalg end valg, kan vi her præsentere en række fortællinger om kunstnere, hvis fortællinger rummer ikke bare historien om deres eget virke, men også giver os et unikt indblik i de sidste 50 års (musik)historie. Mød Rockens Giganter!

Dizzy Mizz Lizzy – soundtrack for en generation
Det var landets populæreste rockgruppe i 1990’erne, hvor hits som Waterline, Silverflame, Glory, Love Is A Loser’s Game og 11:07 PM blev soundtrack for en hel generation. Grup-pens to albums, Dizzy Mizz Lizzy og Rotator, solgte mere end en halv million eksemplarer i Danmark og Japan, men alligevel gik de tre musikere – Tim Christensen, Martin Nielsen og Søren Friis-Larsen – hver til sit i 1998. De fandt dog siden sammen igen og optrådte i 2015-16 for langt over en halv million danskere og indspillede et nyt album, Forward In Reverse, der udkom i april 2016. Historien om Dizzy Mizzy Lizzy er opfyldelsen af tre teenageres drengedrøm, men det er også en skræmmende beretning om et umenneskeligt arbejds- og forventningspres, der gjorde drømmen til et mareridt, inden de tre var fyldt 23 år.

Jan Poulsen har fulgt gruppen tæt siden starten, og med baggrund i sin bog, Dizzy Mizz Lizzy. En drengedrøm, der er trykt i tre oplag, fortæller han om et af alletiders populære-ste danske bands og krydrer fortællingen undervejs med sjældne og ukendte optagelser med bandet.

Tid, pris, sted
9. maj, kl. 19.00 -22.00
110 kr. Billetter købes på billetto.dk
RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, Roskilde

Kommende foredrag i rækken af ‘Rockgiganter og mikrobryg’:

12/9: Madonna v. Klaus Lynggaard
10/10: Nirvana v. Ander Bøtter
14/11: Led Zeppelin v. Jørgen Angel
12/12: Elvis v. Bertel Nygaard