UDSOLGT: EKSTRA – ROCKGIGANTER OG MIKROBRYG – PINK FLOYD

OPDATERING 25/1: OGSÅ DETTE EKSTRA ARRANGEMENT ER UDSOLGT

Du kan se andre kommende Rockgiganter og Mikrobryg under Det Sker.

Der var udsolgt i januar, da RAGNAROCK inviterede til ’Rockgiganter og Mikrobryg’, og ligesom det sker på de store scener, har vi sørget for en ”ekstrakoncert”. Vi gentager succesen med rockelsker Thomas Ulrik Larsen ved roret.

Det storsælgende album ‘The Dark Side of the Moon’ er omdrejningspunktet, når musiker og musikskribent Thomas Ulrik Larsen leverer fortællingen om verdens største undergrundsband onsdag den 27. februar 2019. RAGNAROCK inviterer til ‘Rockgiganter og Mikrobryg’, en aften fyldt med anekdoter, baggrundsviden, film og god lyd – der kan mærkes i kroppen.

De har solgt en kvart milliard album siden debuten i 1967. Men hvem er menneskene bag navnet Pink Floyd, og hvad er det for idéer, visioner og musikalske kendetegn, man forbinder med det unikke engelske band?

Rockelsker Thomas Ulrik Larsen, som er født og opvokset i Roskilde, tager publikum med på en forrygende tur rundt i Pink Floyds univers – med det storsælgende album The Dark Side of the Moon som omdrejningspunkt.

Klart og enkelt
50 millioner eksemplarer er blevet langet over disken siden marts 1973, og på en sløv uge sælger albummet 8-9.000 eksemplarer alene i USA. Hvorfor er det, The Dark Side of the Moon stadig fascinerer (og sælger), når så meget af musikken fra samme periode enten er glemt eller henvist til kasserne med kitsch og nostalgi?

”Vi gik efter at skabe noget meget klart, enkelt og specifikt,” siger Pink Floyd i dag om det album, der blev verdensgennembruddet for det engelske kultband. Det skulle være slut med syre- og spacerock og de mange misforståelser, der havde omgærdet Pink Floyd siden debuten i 1967. Og med ørehængere som Money, Time, Breathe og Us and Them var bandet godt rustet til at føre opgaven ud i livet.

Før og efter det store gennembrud
I Thomas Ulrik Larsens fortælling om Pink Floyd følges Pink Floyd fra dannelsen i midten af 1960’erne og frem til det store gennembrud. Men der trækkes også linjer til gruppens senere værker og de konflikter, der i 1980’erne opløste kvartetten bag The Dark Side of the Moon.
Få den bedste introduktion til Pink Floyd-medlemmerne Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason og Richard Wright af Thomas Ulrik Larsen. Aftenens tur til månens mørke side består af baggrundsstof, anekdoter, lyd, billeder og film. Tag med til månens mørke side – og hjem igen. Det bliver seriøst, kuriøst og slet ikke kedeligt!

Aftenens fortæller
Sangskriver, musiker, underviser og musikjournalist Thomas Ulrik Larsen er Danmarks førende Pink Floyd-kender. Han har holdt tæt ved 100 foredrag om bandets musik over hele landet. Han var medvært i programmet ”P6 Beat elsker Pink Floyd” i november 2014 i DR. Sekstimers-programmet om Pink Floyd er et af de mest hørte i ”P6 Beat elsker…” serien.

Tid, pris og sted:

27. februar kl. 19-21
130 kr. Billetter købes via billetto.dk eller i RAGNAROCKs butik
RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, Roskilde

Rockgiganter og Mikrobryg
Succes-serie ‘Rockgiganter og Mikrobryg’ fortsætter i 2019 med 10 nye rockgiganter på programmet samt nogle af landets bedste og mest vidende fortællere udfolder deres historie i ord, billeder og musik – og med volumenknappen vredet godt rundt. Musikelskere kan glæde sig til levende fortællinger om kunstnere, som rager særligt op og åbnet nye musikalske universer. Med til oplevelsen hører hver gang et godt glas øl, friskbrygget særligt til RAGNAROCK fra det nyetablerede, ultralokale Musicon Mikrobryggeri, som brygger øl med håndkraft og høje mål for kvaliteten. Ligesom rockens største navne har flyttet grænser i musikken, har det lille bryggeri en ambition om at skubbe grænserne for øl.