ROCKGIGANTER OG MIKROBRYG

GASOLIN´

27. november kl. 19:00 - 21:00

Rabalderstræde 16, Roskilde

Tag med på en rejse ind i historien om bandet Gasolin’, der startede som et ”miljøband” i den københavnske undergrund, tegnede kontrakt med et multinationalt pladeselskab og tog på et succesridt, der varede uafbrudt fra 1971-1978. Kun et mislykket forsøg på et gennembrud i USA viste, at Gasolin’ trods alt var menneskelige. Thomas Ulrik Larsen beretter i fortælling og sange om bandet, der kombinerede højskolesangbogen med Jimi Hendrix og satte standarden for rocksangskrivning, idoldyrkelse og pladesalg i 1970’ernes Danmark. Folkeligt, syret, dybt og pjattet – Gasolin’ kunne og var det hele, og de var ikke nærige med deres gaver. For trods alt handlede det om at give ”det bedste til mig og mine venner”. Krydret med både live-musik og indspilninger, inviterer vi på en fabelagtig tur gennem dansk musikhistorie og Gasolins fængende univers.

Thomas Ulrik Larsen er uddannet ved Institut for musikvidenskab i København, samt ved det Kongelige Danske musikkonservatorium. Udover at afholde musikforedrag er Thomas Ulrik Larsen sanger, sangskriver, guitarist og skribent samt musikskolelærer. Sideløbende driver han virksomheden ”Foredrag om rockens mesterværker”.

Aftenen er både for de helt store Gasolin’ fans, for dem der ikke har det helt store kendskab til orkestret og for alle ind imellem.

TID, STED OG PRIS:

27. november, kl. 19.00-21.00
130 kr. Billetter købes via Billetto.dk  eller i museets butik.
RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde

Om ROCKGIGANTER OG MIKROBRYG
Ti rockgiganter er på programmet i 2019, og nogle af landets bedste og mest vidende fortællere udfolder deres historie i ord, billeder og musik – og med volumenknappen vredet godt rundt. Nysgerrige musikelskere kan glæde sig til levende fortællinger om kunstnere, som har raget særligt op, skubbet grænser og åbnet nye musikalske universer.

Med til oplevelsen hører hver gang et godt glas øl, friskbrygget særligt til RAGNAROCK fra det nyetablerede, ultralokale Musicon Mikrobryggeri, som brygger øl med håndkraft og høje mål for kvaliteten. Ligesom rockens største navne har flyttet grænser i musikken, har det lille bryggeri en ambition om at skubbe grænserne for øl.

DEL EVENT PÅ:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

KALENDER

GASOLIN’- ROCKGIGANTER OG MIKROBRYG (UDSOLGT)

27. november kl. 19:00 – 21:00
Tag med på en rejse ind i historien om bandet Gasolin’, der startede som et ”miljøband” i den københavnske undergrund, tegnede kontrakt med et multinationalt pladeselskab og tog på et succesridt, der varede uafbrudt fra 1971-1978.

Læs mere »

GASOLIN´ RUNDVISNING

1. december kl. 14:00 – 15:00
Tag med på en tidsrejse tilbage til Christianshavn i sensommeren 1969, hvor Wili, Søren, Franz og Kim startede som fire slumstormere fra Sofiegården, og endte med til sammen at udgøre Danmarks største rockband.

Læs mere »

METALLICA – ROCKGIGANTER OG MIKROBRYG

11. december kl. 19:00 -21:00

Hvis noget nulevende band kan kaldes ‘Rockgigant’, er det svært at finde nogen, der passer bedre på beskrivelsen end Metallica.

Aftenens foredragsholder Henrik Tuxen er selv fan; har set bandet mange gange, er ‘born and raised’ på samme musikalske medicin, men er hverken trash-metal eller Metallica-discipel. Hans udgangspunkt er ikke en kronologisk genre-track-og-albumanalyse, men et mere personligt portræt baseret på egne oplevelser og interviews.

Læs mere »