Det er svært at være så god! Hiphoppen indtager Danmark

Din hverdag er fyldt med hiphop. Der er rap i din radio, du går måske med sneaks eller en hættetrøje, og selv i dit sprog bruger du sikkert ord og udtryk, der har sin oprindelse i hiphoppens verden. Som Hvid Sjokolade sagde det tilbage i 1996: ”Hiphop er mer’ end hva’ du ser.” Men hvad er så hiphop? Er det musik, et grimt sprog, store bukser? Er det mandschauvinisme, gangsterromantik eller et socialt projekt – et talerør?

I denne omvisning stiller vi gennem masser af musikeksempler og gode historier skarpt på hiphoppens rødder og udvikling i Danmark. Det er fortællingen om en evolution, der skubbes frem af entreprenante unge. Unge, der ender med at biddrage til udviklingen af vores samfund, fordi de brænder for at være den første, der tilfører hiphoppen noget nyt, og fordi hiphop for dem ikke bare er idoldyrkelse og musiksmag – det er en livsstil!

Tid, Pris, Sted:

2. juni kl. 13:00. Rundvisningen tager 1 time
Rundvisningen er gratis, når entrébillet til museet er betalt.
RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, Roskilde

Rundvisning på RAGNAROCK
Få den fulde museumsoplevelse når RAGNAROCK hver den første søndag i måneden inviterer til rundvisning i museets udstilling. Vi dykker ned i historie og tager dig med på en kalejdoskopisk rejse gennem poppen, rockens og ungdomskulturens udvikling fra 1950’erne og frem. Hver rundvisning tager fat på et nyt tema.