OM RAGNAROCK

RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur er et nyt nationalt, kulturhistorisk samtidsmuseum med fokus på musik og ungdomskultur.  Museet formidler ungdomskulturens udvikling – fortalt gennem rockens og poppens lyd, billeder og symboler. Det handler om, hvordan unge med musikken har flyttet grænser og påvirket samfundet gennem fx nye danseformer, forbrug, politiske holdninger, stiludtryk, brug af musikafspillere og nye teknologier – og meget mere. Det handler om os, når vi lytter til musik, danser, kæmper, skaber og dyrker idoler.

Ungdommen har siden 1950’erne udtrykt sig gennem rock- og popmusikken i dens mange afskygninger. Musikken er en af de stærkeste kulturelle bevægelser i det 20. og 21. århundrede, og det er den bevægelse, RAGNAROCK formidler og dokumenterer. Museet er en kalejdoskopisk rejse gennem temaer, som engagerer, aktiverer og giver sved på panden.

En ikonisk bygning
Stjernearkitekterne i hollandske MVRDV og danske COBE er de kreative hoveder bag museets bygning. Arkitekturen er både udadtil og indadtil med til at understrege den historie og stemning, som museet ønsker at formidle. Ideen bag museets arkitektur er:

• At fremhæve rockens rå side ved brug af ubehandlede, robuste materialer
  • At kombinere elementer fra områdets tidligere betonfabrikshaller med nye elementer i skarpe kontraster
  • At tilføje et hint af rockens glamourøse side med en guldnittet facade bestående af 2654 guldfarvede pyramider, som afspejles indendørs i foyeren der er beklædt med 773 røde pyramider.

Den røde løber er de besøgendes første møde med Rabalderstræde og leder op til RAGNAROCK. Løberen kickstarter besøgsoplevelsen med forskellige aktiviteter på vejen til museumsbygningen.
Foyeren inviterer de besøgende under den guldnittede udstillingsboks’ udkragning, hvor den røde løber møder indgangen til museet. I sommermånederne vil foyeren fungere som koncertscene såvel som indgangsparti.

Museumsbygningen er på 3500 kvadratmeter fordelt på 3 etager og huser udstillingsområde, koncertscener, café, butik, værksteder samt udendørs patio.

RAGNAROCK er en del af museumskoncernen ROMU
FIND ALLE MEDARBEJDERE PÅ ROMU

ragnarock@romu.dk

For booking af undervisning, rundvisning, møder og events:

booking@romu.dk

PRESSE

Museumskoncernens ROMUs kommunikationsafdeling varetager markedsføring og PR. samt henvendelser presse og medier vedr. alle ROMUs 10 besøgssteder – herunder RAGNAROCK.  Vi svarer gerne på spørgsmål og hjælper med alt, hvad du som journalist kan have brug for. ROMU har mange eksperter med specifik historisk viden, og vi stiller gerne deres ekspertise til rådighed, hvis du skal bruge en begavet mening om historisk stort eller småt.

For billeder og pressemeddelelser subscribe til vores presseprofil på Mynewsdesk, hvor du kan få de nyeste opdateringer fra RAGNAROCK og de 9 andre besøgssteder.

Pressehenvendelser rettes til

Nikolaj Lindegaard Helms
Kommunikationschef
nikolajlh@romu.dk