OM RAGNAROCK

RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur er et nyt nationalt, kulturhistorisk samtidsmuseum med fokus på musik og ungdomskultur.  Museet formidler ungdomskulturens udvikling – fortalt gennem rockens og poppens lyd, billeder og symboler. Det handler om, hvordan unge med musikken har flyttet grænser og påvirket samfundet gennem fx nye danseformer, forbrug, politiske holdninger, stiludtryk, brug af musikafspillere og nye teknologier – og meget mere. Det handler om os, når vi lytter til musik, danser, kæmper, skaber og dyrker idoler.

Ungdommen har siden 1950’erne udtrykt sig gennem rock- og popmusikken i dens mange afskygninger. Musikken er en af de stærkeste kulturelle bevægelser i det 20. og 21. århundrede, og det er den bevægelse, RAGNAROCK formidler og dokumenterer. Museet er en kalejdoskopisk rejse gennem temaer, som engagerer, aktiverer og giver sved på panden.

En ikonisk bygning
Stjernearkitekterne i hollandske MVRDV og danske COBE er de kreative hoveder bag museets bygning. Arkitekturen er både udadtil og indadtil med til at understrege den historie og stemning, som museet ønsker at formidle. Ideen bag museets arkitektur er:

  • At fremhæve rockens rå side ved brug af ubehandlede, robuste materialer
  • At kombinere elementer fra områdets tidligere betonfabrikshaller med nye elementer i skarpe kontraster
  • At tilføje et hint af rockens glamourøse side med en guldnittet facade bestående af 2654 guldfarvede pyramider, som afspejles indendørs i foyeren der er beklædt med 773 røde pyramider.

Den røde løber er de besøgendes første møde med Rabalderstræde og leder op til RAGNAROCK. Løberen kickstarter besøgsoplevelsen med forskellige aktiviteter på vejen til museumsbygningen.
Foyeren inviterer de besøgende under den guldnittede udstillingsboks’ udkragning, hvor den røde løber møder indgangen til museet. I sommermånederne vil foyeren fungere som koncertscene såvel som indgangsparti.

Museumsbygningen er på 3500 kvadratmeter fordelt på 3 etager og huser udstillingsområde, koncertscener, café, butik, værksteder samt udendørs patio.

RAGNAROCK er en del af museumskoncernen ROMU
FIND ALLE MEDARBEJDERE PÅ ROMU

KONTAKT

ragnarock@romu.dk
T 46 31 68 54

For booking af undervisning, rundvisning, møder og events:

booking@romu.dk
T 5170 7071

PRESSE

Museumskoncernens ROMUs kommunikationsafdeling varetager markedsføring og PR. samt henvendelser presse og medier vedr. alle ROMUs 10 besøgssteder – herunder RAGNAROCK.  Vi svarer gerne på spørgsmål og hjælper med alt, hvad du som journalist kan have brug for. ROMU har mange eksperter med specifik historisk viden, og vi stiller gerne deres ekspertise til rådighed, hvis du skal bruge en begavet mening om historisk stort eller småt.

For billeder og pressemeddelelser subscribe til vores presseprofil på Mynewsdesk, hvor du kan få de nyeste opdateringer fra RAGNAROCK og de 9 andre besøgssteder.

Pressehenvendelser rettes til

Nikolaj Lindegaard Helms 
Kommunikationschef
nikolajlh@romu.dk
D 46 31 65 24
M 22 76 62 00

LEDIGE STILLINGER

PRAKTIK: Vil du arbejde med museumsformidling, ungdomskultur og populærmusik som kulturarv?
RAGNAROCK i Roskilde søger studerende fra Historie, Etnologi, Kunsthistorie, Kommunikation, Musikvidenskab, Moderne Kultur og Kulturformidling eller beslægtede fag til at indgå i et praktikforløb i museets formidlingsafdeling i efterårssemesteret 2018 eller forårssemesteret 2019.

Som praktikant i formidlingsafdelingen på Ragnarock vil du blive inddraget i arbejdet med at udvikle og planlægge aktiviteter, arrangementer og undervisning. Din største opgave vil være at styre og projektktlede en nyindretning af museets undervisningslokale og værksted i samarbejde med flere af museets afdelinger.

Vi tilbyder:
• Praksiserfaring med formidlingsarbejdet på et museum
• Erfaring med at omsætte didaktiske overvejelser og formidlingsgreb til et konkret produkt
• Mulighed for erfaring med projektledelse
• Mulighed for at dykke ned i forskellige kapitler af dansk ungdomskultur og musikhistorie
• Faglig sparring og god praksiserfaring i et dynamisk og kreativt arbejdsmiljø

Vi forventer:
• At du kan arbejde selvstændigt og tør kaste dig ud i nye udfordringer
• At du kan lide både kreativt udviklingsarbejde og lavpraktiske opgaver
• At du er på museet 3 – 4 dage om ugen

Praktikken er ulønnet. Du kan samtidig deltage i evt. praktikundervisning på universitet.

Kontakt og ansøgning:
Er du interesseret? Så kontakt Formidlingsinspektør Mia Ramsing Jensen på:
T 22 27 80 61 eller mail: miarj@romu.dk for uddybende oplysninger eller et møde.

Send gerne i forvejen din ansøgning med CV. Frist for ansøgning er 16. juli 2018.

Klik og læs hele stillingsopslaget her (pdf)

___________________________________________________

Brænder du for musik, ungdomskultur og formidling?
RAGNAROCK søger studerende til undervisning, rundvisninger og formidlingsaktiviteter.

RAGNAROCK handler om musik og ungdomskultur, og hvordan unge med musikken har flyttet grænser og påvirket samfundet gennem nye danseformer, forbrug, politiske holdninger, fællesskaber og nye teknologier. Foruden museets udstillinger tilbyder vi rundvisninger for grupper, undervisning af skoleklasser og en række formidlingsaktiviteter såsom MGP fest, HIP arrangement, ferieaktiviteter mm.

Formidler på Ragnarock
Som formidler på Ragnarock bliver du del af et team af engagerede studerende fra forskellige uddannelser. Du får en grundig introduktion til museet og oplæring i undervisningsforløb og rundvisninger samt løbende sparring og supervision på din formidlingspraksis. Med jobbet får du praksis erfaring med et varieret udbud af formidlingsaktiviteter samt mulighed for at udvikle din formidling til forskellige målgrupper.

Klik og læs mere om stillingen her (pdf)

RAGNAROCK – Museet for pop, rock og ungdomskultur er skabt med økonomisk støtte fra:

Roskilde Kommune – Arbejdsmarkedets Feriefond – Realdania – Bikubenfonden – Foreningen Roskilde Festival – Ny Carlsbergfondet – Tuborgfondet –
Egmont Fonden – Lokale og Anlægsfonden – Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond

Museets udstilling er skabt i samarbejde med:

White Noise Agency – No Parking – STOUENBORG v/Kasper Stouenborg – LightingDesign.dk  v/ Jesper Kongshaug – AV-CENTER