Rend mig!! Om unge, musik og oprør

“I Herlev op ad trappen. Fire rum to børn min mand og jeg. Et køkken helt elektrisk. Det er rart”.

Sådan sang Lise Reinau i nummeret Herlev fra 1966. En tid hvor idealerne var villa, Volvo, vovse og alle de andre herligheder, ny teknologi og økonomisk opsving muliggjorde. Men tidens unge havde andre værdier, end dem Reinau besynger. Der skulle ikke meget til før unge udfordrede deres forældres værdier. Unges livsstil har provokeret, vrænget ad og givet fingeren til samfundets normer og været med til at forandre det, blot ved at være.

I denne temaomvisning skal vi gennem udvalgte nedslag i årtier, musikgenrer, ungdomskulturer, kunstnere og med MASSER af musikeksempler dykke ned i fortællingerne om de unge, der skubbede til samfunds normer – hvor de kom fra, hvad de gjorde og ikke mindst musikkens rolle.

Tid, Pris, Sted:

7. april kl. 13:00. Rundvisningen tager 1 time
Rundvisningen er gratis, når entrébillet til museet er betalt.
RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, Roskilde

Rundvisning på RAGNAROCK

Få den fulde museumsoplevelse med en rundvisning i museets udstilling. Vi dykker ned i historie og tager dig med på en kalejdoskopisk rejse gennem poppen, rockens og ungdomskulturens udvikling fra 1950’erne og frem. Du får fortællingen om, hvordan unge med musikken som lydspor har flyttet grænser og påvirket samfundet gennem forbrug, politiske holdninger, stiludtryk og nye teknologier.