• +45 46 31 68 54
  • ragnarock@romu.dk
  • Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde
  • Tir-Søn: 10:00-17:00
  • Ons: 10:00-22:00

RUNDVISNINGER OG GRUPPER

FÅ DEN FULDE OPLEVELSE

Tag med på en rundvisning på RAGNAROCK og dyk ned i poppen, rockens og ungdomskulturens historie. Alle vores rundvisninger kan både lægges inden for museets normale åbningstid og udenfor.

Se vores tilbud herunder eller kontakt vores bookingafdeling og hør nærmere.

T: +45 51 70 70 71

Man-Fre: 09.00-15.00

RUNDVISNINGER

SÅ KOM MED MIG! GASOLIN' 1969-78

Tag med på en rejse tilbage til Christianshavn i sensommeren 1969, hvor Villy, Søren, Franz og Kim startede som fire slumstormere fra Sofiegården, og endte med sammen, at udgøre Danmarks største rockband.

På turen rundt i udstillingen får du historien om, hvordan de ambitiøse og hårdtarbejdende Gassere mødte hinanden, og kæmpede sammen for at nå til tops. Bandet eksisterede knap et årti, men til trods for dets korte levetid, synger både gamle såvel som unge stadig med på deres sange, den dag i dag. Udstillingen dykker ned i de 9 år bandet eksisterede, og giver en levende fortælling om de drømme og det sammenhold, der bandt Gasolin’ sammen, på godt og ondt.

Varighed: 1 time
Pris: 850 kr.
Maks: 25 personer
INFO

KIM LARSEN PUBQUIZ

Få testet din/jeres viden om Kim Larsen på bedste pubquizmanér, når RAGNAROCK’s quizvært hopper i guldjakken og tager dig/jer på en rejse gennem legendens liv.

I fem årtier har Kim Larsen dannet lydkulisse til Danmark på tværs af generationer, sociale skel og politiske overbevisninger – så der er god chance for, at dig og dine holdkammerater kan quizze med i de forskellige runder om alt fra Christianshavn til Haveje.

Varighed: 1 time
Pris: 1950 kr.
Det er muligt at tilkøbe præmier til vinderholdet
INFO

RAGNAROCK HIGHLIGHTS

Tag med på en kalejdoskopisk rejse gennem ungdomskulturens udvikling fra 1950’erne og frem og få historien om, hvordan unge med musikken som lydspor har flyttet grænser og påvirket samfundet gennem forbrug, holdninger, stiludtryk og musik.

På turen rundt i udstillingen kan du skrige om kap med Beatles-fans, tage en tur på verdens største pladespiller og høre mere om, hvorfor verdensmesteren i Rock ‘n’ Roll-dans 1957, Jørn Blach blev kaldt kaldt Gummi-Jørn.

Varighed: 1 time
Pris: 850 kr.
Maks: 25 personer
INFO

DET ER SVÆRT AT VÆRE SÅ GOD

Din hverdag er fyldt med hiphop. Der er rap i din radio, du går måske med sneaks eller en hættetrøje, og selv i dit sprog bruger du sikkert ord og udtryk, der har sin oprindelse i hiphoppens verden.

Som Hvid Sjokolade sagde det tilbage i 1996: ”Hiphop er mer’ end hva’ du ser.” Men hvad er så hiphop? Er det musik, et grimt sprog, store bukser? Er det mandschauvinisme, gangsterromantik eller et socialt projekt – et talerør?

I denne temaomvisning stiller vi skarpt på hiphoppens rødder og udvikling i Danmark. Det er fortællingen om en evolution, der skubbes frem af entreprenante unge.

Varighed: 1 time
Pris: 850 kr.
Maks: 25 personer
INFO

MUSICON HIGHLIGHTS PÅ 60 MIN.

MUSICON – bydelen der først rummede en betonfabrik, men siden 2008 har udviklet sig til et nyt, spændende og attraktivt område i Roskilde. De gamle industribygninger blander sig med ny arkitektur i international klasse – der er i dag virksomheder, foreninger, kulturaktører og grønne områder.

I 2016 åbnede RAGNAROCK på Rabalderstræde 16 på Musicon. Den ikoniske bygning beklædt med guldpyramider, er tegnet af det danske arkitektfirma COBE og det hollandske MVRDV.

Museets røde foyer er udgangspunktet for en guidet tur på Musicon, hvor vi gennem 60 min. hører om visionen bag Musicon, kommer forbi boliger, aktører og kulturinstitutioner – og lytter til historier om alt fra gadenavne, skaterpark med håndklappet beton og hallerne.

Varighed: 1 time
Pris: 1200 kr.
Maks: 25 personer
INFO

MUSICON HIGHLIGHTS PÅ 30 MIN.

MUSICON – bydelen der først rummede en betonfabrik, men siden 2008 har udviklet sig til et nyt, spændende og attraktivt område i Roskilde. De gamle industribygninger blander sig med ny arkitektur i international klasse – der er i dag virksomheder, foreninger, kulturaktører og grønne områder.

Har I lyst til at udvide jeres omvisning på RAGNAROCK, med en introduktion til Musicon, så tag med på en halv times guidet tur på Musicon, hvor vi bl.a. hører om visionen bag Musicon, og tager en tur på Rabalderstræde til Rabalderparken og ser boliger, aktører og kulturinstitutioner – og lytter til historier om både gadenavne, skaterpark med håndklappet beton og hallerne.

NB: Denne tur kan kun bookes sammen med rundvisning på RAGNAROCK museet

Varighed: 30 min.
Pris: 475 kr.
Maks: 25 personer
INFO

REND MIG!! OM UNGE, MUSIK OG OPRØR

“I Herlev op ad trappen. Fire rum, to børn, min mand og jeg. Et køkken helt elektrisk. Det er rart”.

Sådan sang Lise Reinau i nummeret “Herlev” fra 1966. En tid hvor idealerne var villa, volvo, vovse muliggjort af 60´ernes økonomiske opsving. Men den tids unge havde andre værdier, og de turde udfordrede deres forældres og samfundets normer.

Unges livsstil har til alle tider været provokerende, udfordrende og givet fingeren til samfundets normer. I denne temaomvisning dykker vi ned i udvalgte årtier, musikgenrer, ungdomskulturer, kunstnere og MASSER af musikeksempler, og fortæller historien om unge, der skubbede til samfunds normer – hvor de kom fra, hvad de gjorde og ikke mindst musikken de lyttede til.

Varighed: 1 time
Pris: 850 kr.
Maks: 25 personer
INFO

KONTAKT BOOKING

T: +45 51 70 70 71

Man-Fre 09.00-15.00
Rabalderstræde 16, MUSICON
4000 Roskilde

PRISER

Alle priser er angivet eksklusiv entrépris som tillægges endelige pris.

Entrépris pr. person: 95 kr.
Grupper over 15 personer: 80 kr. per person.
Under 18 år: Gratis

DELTAGERE

Der kan maks. være 25 deltagere på en rundvisning. Ønskes flere deltagere, så kontakt vores bookingafdeling for nærmere aftale

Tilmeld dig ROMU Nyhedsbrev

* indicates required

Jeg bekræfter hermed, at ROMU må sende mig nyhedsmail vedr. arrangementer, events og tilbud på ROMU´s museer.

Du kan til enhver tid afmelde ROMU´s nyhedsbrev ved at klikke på afmeldingslinket nederst i de nyhedsmail, du modtager fra os.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing.

Learn more about Mailchimp's privacy practices here.