RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

​GASOLIN’ GÅR STADIG RENT IND –
KUN ÉN MÅNED TILBAGE PÅ RAGNAROCK

RAGNAROCKs særudstilling ”Så kom med mig – Gasolin’ 1969-78” har i mere end et år sendt de besøgende dybt ind i Gasolin’s univers – og for mange af dem mindst lige så dybt ind i deres egen ungdomstid. Nu er det ved at være sidste chance for at (gen)opleve Gasolin’s verden i udstillingen på Rabalderstræde. Sidste åbningsdag er søndag den 6. december.

Mange af RAGNAROCKs brugere har drømt sig tilbage til dengang Gasolin’ endnu fyrede den af. Nu er det ved at være sidste chance for at genopleve Gasolin’s univers på RAGNAROCK. Udstillingen har sidste åbningsdag 6. december. Foto: Peder Bundgaard
 

Flere hundrede Gasolin’-fortællinger fra de besøgende i udstillingen taler deres eget tydelige sprog: Gasolin’ har stadig en meget stor plads i manges hjerter. Og deres musik er vævet ind som en gennemgående tråd i rigtig mange menneskers liv – både hos de mennesker, som er gamle nok til selv at have oplevet bandet, og hos de mange yngre, som er kommet til siden.

Under overskrifterne som fx ”For mig betyder Gasolin’…” har brugerne i udstillingen kunnet fortælle deres egne personlige historier om Danmarks største rockband nogensinde.

”Vi har fået over tusind fortællinger, og vi har løbende måttet luge lidt ud på væggen, så der var plads til nye historier”, fortæller Tine Moberg som har fulgt med i, hvad der kom ind på væggen.

”Der er mange hundreder fine, små vidnesbyrd om, hvor kolossal stor betydning Gasolin’ har haft for folk. Fra de gamle fans, der fortæller om møder og koncerter med bandet tilbage i 70’erne, til dem, der i senere årtier har friet til deres livs kærlighed til Kvinde Min. Det er faktisk ret rørende at læse.”

Læs mere om rørende Gasolin’-fortællinger fra brugerne.

”Vi har lige oplevet vores ungdom”

Også for værterne, der står bag disken i museumsbutikken, har det været tydeligt, at Gasolin’ stadig har stor betydning, og at udstillingen har kunnet berøre mange:

”Der er rigtig mange, som kommer ned fra udstillingen og fortæller, at den har berørt dem”, fortæller museumsvært Christian Mauricio Carlsen. ” – og så kommer anekdoterne”.

”Forleden var der for eksempel et par voksne søstre, som kom tilbage fra udstillingen, ret overvældede, og udbrød: ”Vi har lige været oppe at opleve hele vores ungdom!” Og så fortalte de om, hvordan Gasolin’ var deres livs sound track og indbegrebet af hygge og samvær med familien. De fortalte også, at det betød rigtig meget for dem at opleve en udstilling, som viste deres ungdom. Den slags fortællinger får vi mange af – så er det fedt at være museumsvært,” smiler Christian Mauricio Carlsen.

Et strejf af Gasolin’ med hjem

Også museumsbutikkens salg af Gasolin’-varer fortæller historien om en fan-kultur, der stadig lever i bedste velgående, og om de besøgendes lyst til at få en flig af Gasolin’s univers med sig hjem som et minde.

T-shirts med vingelogo og muleposer med teksten ”Hvis du tør, så kom med mig” er sammen med sixpences a la Kim Larsen blevet langet flittigt over disken i de måneder, udstillingen har været åben, både i den fysiske museumsbutik og virtuelt i museets netbutik.

En stor del af Gasolin’-varesortimentet vil blive udfaset, når udstillingen lukker – så også på det punkt er det ved at være sidste udkald, hvis man skal nå at gøre sig et køb.

Sidste udkald for omvisninger

Der er fortsat ledige pladser på enkelte af de populære omvisninger. Billetter købes på billetto.dk

Der er også stadig tider ledige tilbage til grupper, som ønsker at booke en omvisning (max 10 personer). Omvisninger kan bookes på booking@romu.dk eller på tlf. 51 70 70 71.

Omvisningerne foregår naturligvis inden for alle gældende retningslinjer, så det er muligt at være med under trygge forhold.

Udstillingen, der åbnede i september 2019, har sidste åbningsdag søndag den 6. december 2020.                                                                                                                                                                      

VIND PRÆMIER OG MODTAG SAMTIDIG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

FRA RADIO LUXEMBOURG TIL TIKTOK: NY SPOTUDSTILLING LUKKER DEN MUSIKALSKE GENERATIONSKLØFT MELLEM UNGE OG DERES FORÆLDRE

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I en ny udstilling undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Læs mere »

Historien bag musikken 2024

I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.

Læs mere »
X