RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

Kom helt tæt på nogle af dansk musiks største navne, når Peter Sommer, Søs Fenger, Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen, Johnny Reimar og Jesper Binzer sætter ord på deres arbejde med musikken – og på den betydning, den har fået for eftertiden.

Clement Behrendt Kjersgaard er vært.

I samarbejde med historiemagasinet Æra afholder RAGNAROCK i marts 2024 den årlige talkfestival Historien bag musikken, hvor vi retter mikrofonerne mod musikkens største navne gennem de seneste årtier.

Oplev Peter Sommer, Søs Fenger, Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen, Johnny Reimar og Jesper Binzer i en række store artisttalks.

Vær med, når Clement Behrendt Kjersgaard sammen med kunstnerne tuner ind på afgørende øjeblikke, hvor dansk rock- og pophistorie har taget form.

Du kan allerede nu købe billet til de enkelte artisttalks

Som noget nyt i år kan du også købe en partout billet og være med til alle 5 talks.

Se med i videoen her for at føle på stemningen fra 2023.

Læs om de enkelte talks for 2024 under videoen.

Denne video kan kun vises
hvis du accepterer cookies
Klik her for at acceptere cookies

PETER SOMMER

Peter Sommer (f.1974) står som en af sin generations største sangere og sangskrivere, der sang for sang og album for album udbygger sin position i dansk musikhistorie. Fra gennembruddet i 2004 med Valby Bakke til det anmelderroste album De Uforelskede i København (2022).

Undervejs har han overrasket både sig selv og sit publikum bl.a. i samarbejde med Simon Kvamm (“De eneste to”) og teaterkoncerten “I morgen er alt muligt” med Aveny-T (2022).

Tag med helt til toppen af ”Valby Bakke”, og kom ind på livet af en kunstner med både dybde og humor, når Peter Sommer fortæller ”Historien bag musikken” fredag den 22. marts kl. 15-17.

Aftenens vært og interviewer er journalist og tv-vært Clement Behrendt Kjærsgaard.

SØS FENGER

Søs Fenger (f.1961), der i 80erne slog sit navn fast i NEWS og som vokalist på to af årtiets mest uforglemmelige danske hits: Ticket To Peace og Den Jeg Elsker Elsker Jeg. I 1989 udgav hun sit debutalbum: Vinterdage, og indledte dermed en enestående solokarriere.

Så elsker du også Søs Fenger og hendes enorme musikalske talent, og vil høre mere om “Historien bag musikken”? Så kom til RAGNAROCK fredag 22. marts kl. 19-21

Aftenens vært og interviewer er journalist og tv-vært Clement Behrendt Kjersgaard.

ANNE DORTE MICHELSEN & MARIA BRAMSEN

Som frontfigurer i Tøsedrengene blev Anne Dorte Michelsen (f.1958) og Maria Bramsen (f.1963) en del af 1980ernes guldalder, der har efterladt et tilsyneladende udødeligt katalog af klassikere. Efter tiden i Tøsedrengene fortsatte Maria i endnu et af tidens største bands, all star-ensemblet Ray Dee Ohh, mens Anne Dorte cementerede sin rolle som sangskriver, da hun indledte den solokarriere, der senest har givet albummet “Thumbs Up” (2023).

Kom helt tæt på de to kunstnere lørdag den 23. marts kl. 11-13, når de begge lægger vejen forbi ”Historien bag musikken 2024” og er på scenen både sammen og hver for sig.

Aftenens vært og interviewer er journalist og tv-vært Clement Behrendt Kjærsgaard.

JOHNNY REIMAR

Da rocken kom til Danmark, var en af de afgørende skikkelser Johnny Reimar (f.1943). Ikke alene var han frontfigur i The Cliffters, han blev hurtigt en af landets centrale producere og pladeselskabsfolk. I 1968 sad han i producerstolen på det, der er blevet kaldt 60ernes ‘vigtigste danske udgivelse’: debutalbummet fra Savage Rose. Hans karriere blev helt unik og spejler som ingen andens fire årtiers kulturhistorie.

Få førstehåndsberetningen fra en af de vigtigste skikkelser i dansk populærmusik, når Johnny Reimar fortæller ”Historien bag musikken” på RAGNAROCK den 23. marts kl. 15-17.

Aftenens vært og interviewer er journalist og tv-vært Clement Behrendt Kjærsgaard.

(UDSOLGT) JESPER BINZER

I 1982 ringede bassisten Stig Pedersen til Jesper Binzer (f.1965) for at lave et band. Mere end 40 år senere er D-A-D (dengang: Disneyland After Dark) en enestående institution på den danske rockscene, der hvert år føjer nye generationer til målgruppen – og i 2017 lagde Binzer en ny dimension til karrieren, da han udsendte sit første soloalbum.

Vær med, når Jesper Binzer rammer RAGNAROCK, og få de gode historier fra en af dansk rockhistories største navne lørdag den 23. marts kl. 19-21.

Aftenens vært og interviewer er journalist og tv-vært Clement Behrendt Kjærsgaard.

KAN DU IKKE VÆLGE? FRYGT EJ PARTOUBILLETTEN ER TIL DIG

Som noget nyt har du mulighed for at købe en partoutbillet, der giver adgang til alle 5 artistalks! Det er da et tilbud, der ikke er til at sige nej til. 

Hvis du synes det lyder for fedt så køb din partoutbillet her. 

TID, PRIS OG STED

22. – 23. marts 2024 

Billet til én artistalk: 250,- (+billetgebyr)

Ungebillet (14-29 år): 200,- (+billetgebyr)

Partoutbillet (Adgang til alle artisttalks): 850,- (+billetgebyr)

Alle billetter giver også adgang til RAGNAROCKs udstilling i afgrænset tidsrum. 

Billetter købes via billetto.dk

RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, Roskilde

Krediteringer:

Foto af Peter Sommer: Jannik Børlum

Foto af Søs Fenger: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Foto af Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen: Les Kaner

Foto af Johnny Reimar: Pressefoto (redigering af Kristian Grøndahl)

Foto af Jesper Binzer: Kristian Grøndahl /ROMU,

 

 

Se eller gense
Historien bag musikken 2023:

X