GASOLIN´

HVAD GØR VI NU,
LILLE DU?

RAGNAROCK

UNDERVISNING

COVID-19 FORHOLDSREGLER I FORBINDELSE MED UNDERVISNING PÅ ROMU:

Der kan være en gruppe ad gangen i udstillingerne. Hvis I ønsker at booke et undervisningsforløb på Ragnarock eller selv ønsker at inddrage museet i undervisningen skal I henvende jer til museets bookingafdeling tlf. 51 70 70 71. Besøger I selv Ragnarock i forbindelse med undervisningen er det lærerens ansvar at sikre, at eleverne overholder retningslinjer for god hygiejne og holder afstand.

Bemærk: Eleverne skal selv medbringe penalhus med blyant, Saks, tusch eller farveblyanter. En del af forløbet foregår udendørs, så husk tøj efter vejret.

Vi følger myndighedernes retningslinjer for forebyggelse af smittespredning. Vi opfordrer til at lærere og elever vasker/spritter hænder før og efter undervisning på museet. Museets formidlere har håndsprit med rundt på museet. Derudover følger vi retningslinjerne om at holde 1 meters afstand mellem elever og lærere samt 2 meters afstand til museets formidler.

AL UNDERVISNING SKAL BOOKES PÅ FORHÅND – BOOKINGINFO FINDES UNDER DET ØNSKEDE FORLØB

OM
UNDERVISNINGSFORLØBET

Gasolin’ er historien om et dansk rockband, som går hele vejen fra undergrund til berømmelse, og som bliver sin generations største idoler. I deres samtid kunne Gasolin’ samle det meste af en ungdomsgeneration, som i 1970’erne ellers begyndte at stikke af i mange forskellige retninger.

Gasolin’ gik på tværs af skel og interesser og samlede bredt og blev lyden af ungdom, forstået som attitude, holdninger, fest og farver, og Gasolin’ har været der lige siden. Fra tid til anden får bandet en revival, som et band, der til stadighed har vist sig at være aktuel for de unge.

I forløbet undersøger vi, hvad Gasolin’ betød for de mange unge, som lyttede til Gasolin’, spejlede sig i musikken og bandets medlemmer og formede deres identitet. Gasolin’ favnede bredt og har med tekster som ”Kvinde Min”, ”Rabalderstræde”, ”Masser af Succes” og ”Hvad Gør Vi Nu Lille Du” skabt hits om kærlighed, drømme, håb og nedture. I mange af bandets tekster får vi et glimt af Danmark i 1970’erne.

Igennem Gasolin’s tekster undersøger vi det samfund, som bandet var en del af, men vi reflekterer også over, om Gasolin’s tekster stadig er relevante.

BOOK FORLØB PÅ

+45 51 70 70 71
eller via formularen herunder.
Vil du booke via telefon, bedes du have samme informationer klar, som kan findes i formularfelterne.

Varighed: 1,5 timer

Pris: 900DKK. Gratis for folkeskoler i Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommune jf. aftale om gratis undervisning.

Praktisk:
Hvis I ønsker, at gå rundt i museets udstilling på egen hånd efter besøget og det er uden for museets almindelige åbningstid, skal det aftales med museet, når du booker forløbet.

INSPIRATION

MUSEETS UNDERVISNINGSFORLØB

RAP: KREATIV MED ORD

KLASSETRIN: 7.-10. KLASSETRIN SAMT UNGDOMSUDDANNELSER (STX, HF, HHX, HTX OG VUC)
Varighed: 2 timer.

Ungdomskultur og rap hænger uløseligt sammen. Rappen har påvirket unges måde at udtrykke sig på. Det er hurtigt, improviserende, legende og spontant. Dog kan det dansk-faglige for nogle i denne gruppe virke fjernt og abstrakt. Rap: Kreativ med ord er et forløb, der vil sætte det danskfaglige i nye rammer og inspirere til, at det som kan virke tørt og kedeligt på skolen, faktisk kan være en leg, underholdende og brugbart.[:]

Læs Mere »

STJERNEDRØMME FOR UNGDOMSUDDANNELSER

Klassetrin: 1. årgang på STX, HF, HHX, HTX
Varighed: 2,5 time.

Dette forløb er en faglig forlængelse af RAGNAROCKs interaktive spil ’Upcoming’, hvor eleverne skal dyste om at få succes med deres fiktive band. I forløbet skal eleverne vælge to opgaver indenfor kategorierne ART, FILM, SOUND og TEXT, som de i grupper skal løse efter særlige faglige krav.

I skal arbejde med billedanalyse, digtanalyse, nyhedskriterier samt egenproduktion af pladecover, storyboards, pressemeddelelse, interview, Facebook-sider, reklamer etc. Eleverne får mulighed for at opnå kompetencer indenfor IT og medier i forhold til deres egen rolle som kritisk undersøger, analyserende modtager, målrettet og kreativ producent samt som ansvarlig deltager. [:en]

I skal arbejde med billedanalyse, digtanalyse, nyhedskriterier samt egenproduktion af pladecover, storyboards, pressemeddelelse, interview, Facebook-sider, reklamer etc. Eleverne får mulighed for at opnå kompetencer indenfor IT og medier i forhold til deres egen rolle som kritisk undersøger, analyserende modtager, målrettet og kreativ producent samt som ansvarlig deltager.

Læs Mere »

STJERNEDRØMME FOR GRUNDSKOLEN

I skal arbejde med billedanalyse, digtanalyse, nyhedskriterier samt egenproduktion af pladecover, storyboards, pressemeddelelse, interview, Facebook-sider, reklamer etc. Eleverne får mulighed for at opnå kompetencer indenfor IT og medier i forhold til deres egen rolle som kritisk undersøger, analyserende modtager, målrettet og kreativ producent samt som ansvarlig deltager.

Læs Mere »

A wop baba loo bop a wop bam boom!

Præmier, gode historier og quiz i indbakken hver anden uge.

X