cn
RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

sommerferie-sjov på ragnarock

Af Tine Moberg

Det er sommer, det er sol, og der er feriesjov på RAGNAROCK. Det betyder fire uger med fuld skrald på spændende aktiviteter for både store og små. I ugerne 27-30 kan du få vækket museumsoplevelsen til live på forskellige omvisninger, udfolde dine kreative evner i RAGNAROCKs værksted og bruge solskinsdagene i den levende og kreative bydel, Musicon

Sommeren står i oplevelsens tegn på RAGNAROCK. Foto: ROMU.

RAGNAROCK kører i år videre på festivalstemningen, men tilføjer også andre velkendte succeser til sommerens arrangementsrække.

”I år har vi valgt at lave sommeraktiviteter, der knytter sig til hele museet, og ikke kun til vores særudstilling om Roskilde Festival”, fortæller publikumsmedarbejder Tine Moberg, og fortsætter:

”På guidede omvisninger tillægger vi museumsoplevelsen et ekstra lag, når vores dygtige formidlere vækker museumsoplevelsen til live og udfolder nogle af RAGNAROCK’s mange historier. For børnefamilier har vi valgt at opjustere vores allerede populære omvisning ”Mig og musikken”, så der også vil være nye og spændende aktiviteter. Og når omvisningen er slut, er der mulighed for at være kreativ i vores værksted.”

Der er som altid mulighed for at gå på opdagelse i udstillingerne på egen hånd, og skal der lidt ekstra til, kan RAGNAROCKs gådejagt være en sjov og anderledes måde at opleve museet på i sit eget tempo, ikke mindst for børnefamilier.

Frokosten kan nydes på Café RAGNAROCK, og efter museumsbesøget kan gæsterne nyde den helt specielle vibe, der findes på Musicon – en bydel der emmer af kreativitet, kunst og kultur.

Få overblikket over sommerens aktiviteter, herunder.

Guidede omvisninger

Hvad enten du ønsker af dykke ned i Roskilde Festivals magiske historie eller fortællingen om dansk pop og rock, kan du hver onsdag i juli måned komme med på omvisninger i museets udstillinger, som kan vække din museumsoplevelse til live.

I museets faste udstilling kan du komme med på ”RAGNAROCK highlights”, som er en kalejdoskopisk rejse gennem ungdomskulturens udvikling fra 1950’erne og frem – oplev fortællingen om, hvordan unge med musikken som lydspor har flyttet grænser og påvirket samfundet gennem forbrug, politiske holdninger, stiludtryk og nye teknologier.

I særudstillingen om Roskilde Festival kan du bl.a. møde ølbongen Morten Rævchardt, Ånden fra 1992 og Alien og Ko. Sammen kryber vi i ly for regnen under de smattede havepavilloner. Vi går bag om disken med de frivillige, og vi kommer helt tæt på scenens idoler. Vi gør det sammen med festivalens publikum. For publikum har altid været hovednavnet på Roskilde. Få fortællingen om en festival, der aldrig har stået stille, og som har sat blivende spor i smatten foran Orange og hos tusindevis af mennesker verden over.

Familieomvisning ”Mig og musikken”

Kom helt tæt på musikkens verden, når RAGNAROCK alle torsdage i juli måned, inviterer børnefamilier ind til en legesyg tur gennem RAGNAROCK’s faste udstilling. Familierne får én på opleveren, når der skal lyttes til den fedeste musik, danses sjove danse og quizzes på livet løs.

Så tag familie og de bedste venner i hånden, og dyk ned i musikken på RAGNAROCK.

Design din egen fan T-shirt!

Er du fan af Ed Sheeran? Synes du at Olivia Rodrigo er den sejeste? Eller drømmer du om at spille fodbold som Messi? Ligegyldigt hvem du er fan af, kan du i sommerferien komme forbi RAGNAROCK, designe din helt egen fan T-shirt, og hylde dit store idol.

Alle torsdage i ugerne 27-30 står vi klar med maling, glimmer, stempler, bunkevis af inspiration og meget mere, så du kan gå hjem med lige præcis den fan T-shirt du drømmer om.

På sporet af ROCK

På RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur, har vi hørt forfærdelige rygter om, at rocken er død. Hvis rygterne taler sandt, bliver museet nødt til at skifte navn i en flyvende fart. Derfor har vi brug for jeres hjælp til at løse mysteriet: Er rocken virkelig død?!

For at opklare mysteriet skal I sammen med jeres familier på tur rundt i museets faste udstillinger, hvor I blandt andet skal på opdagelse i musik, lys og dans. Undervejs skal I igennem forskellige aktiviteter, løse opgaver og sammen svare på spørgsmål, der forhåbentlig hjælper jer med at opklare om rocken stadig lever, eller om den er stendød.

”På sporet af ROCK” er en selvkørende familieaktivitet, der kører i hele museets åbningstid.

Aktiviteten tager ca. 1 time og henvender sig primært til familier med børn i alderen 7-12 år.

Tid, pris og sted

Vil du deltage i RAGNAROCKs sommerferieaktiviteter, kan du finde information om tid, pris, billetter og sted herunder. Du kan også læse mere om arrangementerne på museets hjemmeside.

Omvisning: RAGNAROCK highlights

Onsdag i uge 27, 28, 29 og 30 kl. 12.30

Pris: 160 kr. (+ billetgebyr)

Billetprisen er for både omvisning og adgangs til museets udstilling.

Billetter købes her:

https://billetto.dk/e/omvisning-ragnarock-highlights-billetter-639762

https://billetto.dk/e/omvisning-ragnarock-highlights-billetter-639764

https://billetto.dk/e/omvisning-ragnarock-highlights-billetter-639766

https://billetto.dk/e/omvisning-ragnarock-highlights-billetter-639768

Omvisning i særudstillingen om Roskilde Festival

Onsdag i uge 27, 28, 29 og 30 kl. 13.45

Pris: 160 kr. (+ billetgebyr)

Billetprisen er for både omvisning og adgangs til museets udstilling.

Billetter købes her:

https://billetto.dk/e/omvisning-i-saerudstillingen-om-roskilde-festival-billetter-639770

https://billetto.dk/e/omvisning-i-saerudstillingen-om-roskilde-festival-billetter-639773

https://billetto.dk/e/omvisning-i-saerudstillingen-om-roskilde-festival-billetter-639775

https://billetto.dk/e/omvisning-i-saerudstillingen-om-roskilde-festival-billetter-639778

Familieomvisning ”Mig og musikken”

Torsdag i uge 27, 28, 29 og 30 kl. 11.00

Pris: 160 kr. (+billetgebyr) for voksne. Børn er gratis.

Billetprisen er for både omvisning og adgangs til museets udstilling.

Billetter købes her:

https://billetto.dk/e/mig-og-musikken-familieomvisning-pa-ragnarock-billetter-641098

https://billetto.dk/e/mig-og-musikken-familieomvisning-pa-ragnarock-billetter-641107

https://billetto.dk/e/mig-og-musikken-familieomvisning-pa-ragnarock-billetter-641113

https://billetto.dk/e/mig-og-musikken-familieomvisning-pa-ragnarock-billetter-641119

Design din egen fan T-shirt! – Kreaværksted for børn

Torsdag i uge 27, 28, 29 og 30 kl. 12.00-15.00

Det koster 50 kr. at lave en T-shirt.

Der skal ikke bestilles billetter på forhånd.

På sporet af ROCK

Tirsdag-søndag i ugerne 27, 28, 29 og 30.

Aktiviteten er gratis, men kræver entrébillet til museets udstilling.

VIND PRÆMIER OG MODTAG SAMTIDIG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken 2024

I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.

Læs mere »

DROP DET SLATNE ARGUMENT – KVINDERNE ER DER JO!

Med fotoportrætter af Stine Bramsen, Annika Aakjær, Lis Sørensen, Rebecca Lou, Lydmor og en lang stribe andre danske musikere sætter RAGNAROCK fokus på den skæve kønsbalance i den danske musikbranche. Den 8. marts åbner portrætudstillingen 50/50 på det statsanerkendte museum for pop, rock og ungdomskultur.

Læs mere »

En glascontainer fyldt med festivalmagi er ankommet til RAGNAROCK

Under hele Roskilde Festival 2022 låste den anerkendte producer og musiker Noah Rosanes sig inde 24 timer i døgnet i et mobilt glascontainerstudie og skabte det kollektive værk UNIFY sammen med 25 specielt inviterede musikere og i tæt samspil med festivalgæsterne udenfor. Fra den 10. februar kan du opleve UNIFYs magiske øjeblikke i lyd og levende billeder i den selvsamme container på RAGNAROCK.

Læs mere »

Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK Af: Stine Blegvad Oplev hippietidens mest legendariske, danske rockgrupper spil-levende på museet for pop, rock og ungdomskultur. RAGNAROCK planter tre ”Dunhammeraftner” i foråret – og kalder håbet frem. Flere af numrene fra Steppeulvenes album HIP vil kunne…

Læs mere »

RAGNAROCKs næste rockgigant bliver Volbeat

RAGNAROCK slår endnu engang dørene op til det succesfulde Rockgiganter og mikrobryg. Den 2. februar er det med Volbeat i det varme sæde, og både forhenværende bassist i bandet, Anders Kjølholm, og rockredaktør gennem 25 år, Steffen Jungersen gæster museet.

Læs mere »

Dansk pop og rock får sin egen årlige talkfestival – dedikeret til ”Historien bag musikken”

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Dansk pop og rock får sin egen årlige talkfestival – dedikeret til ”Historien bag musikken” Steffen Brandt, Annisette Koppel, Tim Christensen, Flemming Rasmussen og Annika Aakjær er blandt de medvirkende, når museet RAGNAROCK i samarbejde med historiemagasinet Æra april 2023 indleder en ny tradition: Med en…

Læs mere »
X