cn
RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

sommerferie-sjov på ragnarock

Af Tine Moberg

Det er sommer, det er sol, og der er feriesjov på RAGNAROCK. Det betyder fire uger med fuld skrald på spændende aktiviteter for både store og små. I ugerne 27-30 kan du få vækket museumsoplevelsen til live på forskellige omvisninger, udfolde dine kreative evner i RAGNAROCKs værksted og bruge solskinsdagene i den levende og kreative bydel, Musicon

Sommeren står i oplevelsens tegn på RAGNAROCK. Foto: ROMU.

RAGNAROCK kører i år videre på festivalstemningen, men tilføjer også andre velkendte succeser til sommerens arrangementsrække.

”I år har vi valgt at lave sommeraktiviteter, der knytter sig til hele museet, og ikke kun til vores særudstilling om Roskilde Festival”, fortæller publikumsmedarbejder Tine Moberg, og fortsætter:

”På guidede omvisninger tillægger vi museumsoplevelsen et ekstra lag, når vores dygtige formidlere vækker museumsoplevelsen til live og udfolder nogle af RAGNAROCK’s mange historier. For børnefamilier har vi valgt at opjustere vores allerede populære omvisning ”Mig og musikken”, så der også vil være nye og spændende aktiviteter. Og når omvisningen er slut, er der mulighed for at være kreativ i vores værksted.”

Der er som altid mulighed for at gå på opdagelse i udstillingerne på egen hånd, og skal der lidt ekstra til, kan RAGNAROCKs gådejagt være en sjov og anderledes måde at opleve museet på i sit eget tempo, ikke mindst for børnefamilier.

Frokosten kan nydes på Café RAGNAROCK, og efter museumsbesøget kan gæsterne nyde den helt specielle vibe, der findes på Musicon – en bydel der emmer af kreativitet, kunst og kultur.

Få overblikket over sommerens aktiviteter, herunder.

Guidede omvisninger

Hvad enten du ønsker af dykke ned i Roskilde Festivals magiske historie eller fortællingen om dansk pop og rock, kan du hver onsdag i juli måned komme med på omvisninger i museets udstillinger, som kan vække din museumsoplevelse til live.

I museets faste udstilling kan du komme med på ”RAGNAROCK highlights”, som er en kalejdoskopisk rejse gennem ungdomskulturens udvikling fra 1950’erne og frem – oplev fortællingen om, hvordan unge med musikken som lydspor har flyttet grænser og påvirket samfundet gennem forbrug, politiske holdninger, stiludtryk og nye teknologier.

I særudstillingen om Roskilde Festival kan du bl.a. møde ølbongen Morten Rævchardt, Ånden fra 1992 og Alien og Ko. Sammen kryber vi i ly for regnen under de smattede havepavilloner. Vi går bag om disken med de frivillige, og vi kommer helt tæt på scenens idoler. Vi gør det sammen med festivalens publikum. For publikum har altid været hovednavnet på Roskilde. Få fortællingen om en festival, der aldrig har stået stille, og som har sat blivende spor i smatten foran Orange og hos tusindevis af mennesker verden over.

Familieomvisning ”Mig og musikken”

Kom helt tæt på musikkens verden, når RAGNAROCK alle torsdage i juli måned, inviterer børnefamilier ind til en legesyg tur gennem RAGNAROCK’s faste udstilling. Familierne får én på opleveren, når der skal lyttes til den fedeste musik, danses sjove danse og quizzes på livet løs.

Så tag familie og de bedste venner i hånden, og dyk ned i musikken på RAGNAROCK.

Design din egen fan T-shirt!

Er du fan af Ed Sheeran? Synes du at Olivia Rodrigo er den sejeste? Eller drømmer du om at spille fodbold som Messi? Ligegyldigt hvem du er fan af, kan du i sommerferien komme forbi RAGNAROCK, designe din helt egen fan T-shirt, og hylde dit store idol.

Alle torsdage i ugerne 27-30 står vi klar med maling, glimmer, stempler, bunkevis af inspiration og meget mere, så du kan gå hjem med lige præcis den fan T-shirt du drømmer om.

På sporet af ROCK

På RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur, har vi hørt forfærdelige rygter om, at rocken er død. Hvis rygterne taler sandt, bliver museet nødt til at skifte navn i en flyvende fart. Derfor har vi brug for jeres hjælp til at løse mysteriet: Er rocken virkelig død?!

For at opklare mysteriet skal I sammen med jeres familier på tur rundt i museets faste udstillinger, hvor I blandt andet skal på opdagelse i musik, lys og dans. Undervejs skal I igennem forskellige aktiviteter, løse opgaver og sammen svare på spørgsmål, der forhåbentlig hjælper jer med at opklare om rocken stadig lever, eller om den er stendød.

”På sporet af ROCK” er en selvkørende familieaktivitet, der kører i hele museets åbningstid.

Aktiviteten tager ca. 1 time og henvender sig primært til familier med børn i alderen 7-12 år.

Tid, pris og sted

Vil du deltage i RAGNAROCKs sommerferieaktiviteter, kan du finde information om tid, pris, billetter og sted herunder. Du kan også læse mere om arrangementerne på museets hjemmeside.

Omvisning: RAGNAROCK highlights

Onsdag i uge 27, 28, 29 og 30 kl. 12.30

Pris: 160 kr. (+ billetgebyr)

Billetprisen er for både omvisning og adgangs til museets udstilling.

Billetter købes her:

https://billetto.dk/e/omvisning-ragnarock-highlights-billetter-639762

https://billetto.dk/e/omvisning-ragnarock-highlights-billetter-639764

https://billetto.dk/e/omvisning-ragnarock-highlights-billetter-639766

https://billetto.dk/e/omvisning-ragnarock-highlights-billetter-639768

Omvisning i særudstillingen om Roskilde Festival

Onsdag i uge 27, 28, 29 og 30 kl. 13.45

Pris: 160 kr. (+ billetgebyr)

Billetprisen er for både omvisning og adgangs til museets udstilling.

Billetter købes her:

https://billetto.dk/e/omvisning-i-saerudstillingen-om-roskilde-festival-billetter-639770

https://billetto.dk/e/omvisning-i-saerudstillingen-om-roskilde-festival-billetter-639773

https://billetto.dk/e/omvisning-i-saerudstillingen-om-roskilde-festival-billetter-639775

https://billetto.dk/e/omvisning-i-saerudstillingen-om-roskilde-festival-billetter-639778

Familieomvisning ”Mig og musikken”

Torsdag i uge 27, 28, 29 og 30 kl. 11.00

Pris: 160 kr. (+billetgebyr) for voksne. Børn er gratis.

Billetprisen er for både omvisning og adgangs til museets udstilling.

Billetter købes her:

https://billetto.dk/e/mig-og-musikken-familieomvisning-pa-ragnarock-billetter-641098

https://billetto.dk/e/mig-og-musikken-familieomvisning-pa-ragnarock-billetter-641107

https://billetto.dk/e/mig-og-musikken-familieomvisning-pa-ragnarock-billetter-641113

https://billetto.dk/e/mig-og-musikken-familieomvisning-pa-ragnarock-billetter-641119

Design din egen fan T-shirt! – Kreaværksted for børn

Torsdag i uge 27, 28, 29 og 30 kl. 12.00-15.00

Det koster 50 kr. at lave en T-shirt.

Der skal ikke bestilles billetter på forhånd.

På sporet af ROCK

Tirsdag-søndag i ugerne 27, 28, 29 og 30.

Aktiviteten er gratis, men kræver entrébillet til museets udstilling.

VIND PRÆMIER OG MODTAG SAMTIDIG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

FRA RADIO LUXEMBOURG TIL TIKTOK: NY SPOTUDSTILLING LUKKER DEN MUSIKALSKE GENERATIONSKLØFT MELLEM UNGE OG DERES FORÆLDRE

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I en ny udstilling undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Læs mere »
X