cn

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

sommerferie-sjov på ragnarock

Af Tine Moberg

Det er sommer, det er sol, og der er feriesjov på RAGNAROCK. Det betyder fire uger med fuld skrald på spændende aktiviteter for både store og små. I ugerne 27-30 kan du få vækket museumsoplevelsen til live på forskellige omvisninger, udfolde dine kreative evner i RAGNAROCKs værksted og bruge solskinsdagene i den levende og kreative bydel, Musicon

Sommeren står i oplevelsens tegn på RAGNAROCK. Foto: ROMU.

RAGNAROCK kører i år videre på festivalstemningen, men tilføjer også andre velkendte succeser til sommerens arrangementsrække.

”I år har vi valgt at lave sommeraktiviteter, der knytter sig til hele museet, og ikke kun til vores særudstilling om Roskilde Festival”, fortæller publikumsmedarbejder Tine Moberg, og fortsætter:

”På guidede omvisninger tillægger vi museumsoplevelsen et ekstra lag, når vores dygtige formidlere vækker museumsoplevelsen til live og udfolder nogle af RAGNAROCK’s mange historier. For børnefamilier har vi valgt at opjustere vores allerede populære omvisning ”Mig og musikken”, så der også vil være nye og spændende aktiviteter. Og når omvisningen er slut, er der mulighed for at være kreativ i vores værksted.”

Der er som altid mulighed for at gå på opdagelse i udstillingerne på egen hånd, og skal der lidt ekstra til, kan RAGNAROCKs gådejagt være en sjov og anderledes måde at opleve museet på i sit eget tempo, ikke mindst for børnefamilier.

Frokosten kan nydes på Café RAGNAROCK, og efter museumsbesøget kan gæsterne nyde den helt specielle vibe, der findes på Musicon – en bydel der emmer af kreativitet, kunst og kultur.

Få overblikket over sommerens aktiviteter, herunder.

Guidede omvisninger

Hvad enten du ønsker af dykke ned i Roskilde Festivals magiske historie eller fortællingen om dansk pop og rock, kan du hver onsdag i juli måned komme med på omvisninger i museets udstillinger, som kan vække din museumsoplevelse til live.

I museets faste udstilling kan du komme med på ”RAGNAROCK highlights”, som er en kalejdoskopisk rejse gennem ungdomskulturens udvikling fra 1950’erne og frem – oplev fortællingen om, hvordan unge med musikken som lydspor har flyttet grænser og påvirket samfundet gennem forbrug, politiske holdninger, stiludtryk og nye teknologier.

I særudstillingen om Roskilde Festival kan du bl.a. møde ølbongen Morten Rævchardt, Ånden fra 1992 og Alien og Ko. Sammen kryber vi i ly for regnen under de smattede havepavilloner. Vi går bag om disken med de frivillige, og vi kommer helt tæt på scenens idoler. Vi gør det sammen med festivalens publikum. For publikum har altid været hovednavnet på Roskilde. Få fortællingen om en festival, der aldrig har stået stille, og som har sat blivende spor i smatten foran Orange og hos tusindevis af mennesker verden over.

Familieomvisning ”Mig og musikken”

Kom helt tæt på musikkens verden, når RAGNAROCK alle torsdage i juli måned, inviterer børnefamilier ind til en legesyg tur gennem RAGNAROCK’s faste udstilling. Familierne får én på opleveren, når der skal lyttes til den fedeste musik, danses sjove danse og quizzes på livet løs.

Så tag familie og de bedste venner i hånden, og dyk ned i musikken på RAGNAROCK.

Design din egen fan T-shirt!

Er du fan af Ed Sheeran? Synes du at Olivia Rodrigo er den sejeste? Eller drømmer du om at spille fodbold som Messi? Ligegyldigt hvem du er fan af, kan du i sommerferien komme forbi RAGNAROCK, designe din helt egen fan T-shirt, og hylde dit store idol.

Alle torsdage i ugerne 27-30 står vi klar med maling, glimmer, stempler, bunkevis af inspiration og meget mere, så du kan gå hjem med lige præcis den fan T-shirt du drømmer om.

På sporet af ROCK

På RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur, har vi hørt forfærdelige rygter om, at rocken er død. Hvis rygterne taler sandt, bliver museet nødt til at skifte navn i en flyvende fart. Derfor har vi brug for jeres hjælp til at løse mysteriet: Er rocken virkelig død?!

For at opklare mysteriet skal I sammen med jeres familier på tur rundt i museets faste udstillinger, hvor I blandt andet skal på opdagelse i musik, lys og dans. Undervejs skal I igennem forskellige aktiviteter, løse opgaver og sammen svare på spørgsmål, der forhåbentlig hjælper jer med at opklare om rocken stadig lever, eller om den er stendød.

”På sporet af ROCK” er en selvkørende familieaktivitet, der kører i hele museets åbningstid.

Aktiviteten tager ca. 1 time og henvender sig primært til familier med børn i alderen 7-12 år.

Tid, pris og sted

Vil du deltage i RAGNAROCKs sommerferieaktiviteter, kan du finde information om tid, pris, billetter og sted herunder. Du kan også læse mere om arrangementerne på museets hjemmeside.

Omvisning: RAGNAROCK highlights

Onsdag i uge 27, 28, 29 og 30 kl. 12.30

Pris: 160 kr. (+ billetgebyr)

Billetprisen er for både omvisning og adgangs til museets udstilling.

Billetter købes her:

https://billetto.dk/e/omvisning-ragnarock-highlights-billetter-639762

https://billetto.dk/e/omvisning-ragnarock-highlights-billetter-639764

https://billetto.dk/e/omvisning-ragnarock-highlights-billetter-639766

https://billetto.dk/e/omvisning-ragnarock-highlights-billetter-639768

Omvisning i særudstillingen om Roskilde Festival

Onsdag i uge 27, 28, 29 og 30 kl. 13.45

Pris: 160 kr. (+ billetgebyr)

Billetprisen er for både omvisning og adgangs til museets udstilling.

Billetter købes her:

https://billetto.dk/e/omvisning-i-saerudstillingen-om-roskilde-festival-billetter-639770

https://billetto.dk/e/omvisning-i-saerudstillingen-om-roskilde-festival-billetter-639773

https://billetto.dk/e/omvisning-i-saerudstillingen-om-roskilde-festival-billetter-639775

https://billetto.dk/e/omvisning-i-saerudstillingen-om-roskilde-festival-billetter-639778

Familieomvisning ”Mig og musikken”

Torsdag i uge 27, 28, 29 og 30 kl. 11.00

Pris: 160 kr. (+billetgebyr) for voksne. Børn er gratis.

Billetprisen er for både omvisning og adgangs til museets udstilling.

Billetter købes her:

https://billetto.dk/e/mig-og-musikken-familieomvisning-pa-ragnarock-billetter-641098

https://billetto.dk/e/mig-og-musikken-familieomvisning-pa-ragnarock-billetter-641107

https://billetto.dk/e/mig-og-musikken-familieomvisning-pa-ragnarock-billetter-641113

https://billetto.dk/e/mig-og-musikken-familieomvisning-pa-ragnarock-billetter-641119

Design din egen fan T-shirt! – Kreaværksted for børn

Torsdag i uge 27, 28, 29 og 30 kl. 12.00-15.00

Det koster 50 kr. at lave en T-shirt.

Der skal ikke bestilles billetter på forhånd.

På sporet af ROCK

Tirsdag-søndag i ugerne 27, 28, 29 og 30.

Aktiviteten er gratis, men kræver entrébillet til museets udstilling.

VIND PRÆMIER OG MODTAG SAMTIDIG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Ny museumsinspektør på RAGNAROCK: Kunsten og kulturen er en lakmusprøve på samfundets tilstand

Anders Haahrs hjerte banker i takt med musikken – uanset om det er pop, rock, jazz eller hiphop. RAGNAROCKs nye museumsinspektør glæder sig til at åbne musikhistorien for alle og ikke mindst at sætte museets genstande og vores fælles bagkatalog i spil i den offentlige debat. For der er masser af viden og erfaring at hente, som kan gøre os klogere på tidens varmeste emner.

Læs mere »

Vi Taler Kun Om TV-2 – oplev podcast live på RAGNAROCK

RAGNAROCKs permanente udstilling er for nyligt blev udvidet med TV-2s gamle Lydstudie. Nu følger RAGNAROCK op og inviterer til en aften fuld af nørderier om TV-2. Makkerparret bag podcasten ”Vi Taler Kun Om TV-2” rykker nemlig ind tirsdag den 11. oktober for at optage en specialudgave af podcasten foran et live publikum på det guldbeklædte museum.

Læs mere »

Tag familien med på RAGNAROCK i efterårsferien

Skal hele familien have det sjovt, er RAGNAROCK et godt bud på en aktivitet til efterårsferien. Tag med på en helt ny omvisning, der går tæt på TV-2 og bandets arbejde med at finde frem til den helt rigtige lyd, og bliv klogere på lydindspilning gennem tiden. Eller kast jer ud i at teste, om I selv kan få succes som upcoming band.

Læs mere »

EN BØLGE AF BRITISK MUSIK SKYLLEDE IND OVER DANMARK

For 60 år siden udkom The Beatles’ første single, og i de efterfølgende år væltede den britiske musik ind over de danske grænser. Det blev kaldt en ”invasion”, men var heldigvis en langt fredeligere en af slagsen end den, der i disse tider finder sted på europæisk jord. Her får du overblikket over de vigtigste grupper, begreber og begivenheder i ”The British Invasion”

Læs mere »

Et studie i fremskridt: ”Have a Cigar” fortæller musikhistorien fra 24 spor til uendeligheden

Lydstudiet ”Have a Cigar”, hvor bandet TV-2 gennem en årrække skabte nogle af deres største hits, er måske ikke så moderne. Men det virker, og det kan på levende illustrere, hvordan musik blev til for 25 år siden. Samtidig fortæller det historien om et band, der satte pris på langsomheden i det analoge, men som også overgav sig til den moderne teknologi.

Læs mere »
X