RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

VINTERFERIE PÅ RAGNAROCK: OPLEVELSESJAGT OG LEGO-BYG

Af Stine Blegvad

Læsetid: 3 min.

I både uge 7 og 8 kan alle feriebørnene tage deres forældre eller bedsteforældre med på RAGNAROCK og gå på opdagelse i museets faste udstilling med oplevelsesjagten ”På sporet af Rock”. Eller de kan gratis bygge LEGO i museets foyer.

Er rocken død, eller lever den endnu? Det er et af de spørgsmål, som børnefamilier kan jagte svar på i RAGNAROCKs udstilling i vinterferieugerne 7 og 8. Foto: Kristian Grøndahl /ROMU

Vinterferien på RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur byder på sjov for hele familien.   

”Vi er så glade for, at vi igen kan byde vores gæster indenfor til familieaktiviteter på RAGNAROCK” fortæller publikumsmedarbejder Tine Moberg.

”Vi har erfaret, at der i ferierne er efterspørgsel efter aktiviteter, som familierne kan fordybe sig i sammen. Det behov vil vi på RAGNAROCK meget gerne imødekomme. Derfor har vi udviklet oplevelsesjagten På sporet af rock, som er en spændende, anderledes og børnevenlig måde at opleve vores faste udstilling på. Vigtigst af alt, er det en fleksibel aktivitet, som den enkelte familie kan tage i deres helt eget tempo, og prøve når det passer dem.”

Ud over oplevelsesjagten, bliver det igen muligt at bygge sin egen festivalcamp i LEGO, og for SFO’er er der mulighed for at komme med på børneomvisningen ”Mig og musikken”. Det er selvfølgelig også stadig muligt at gå på opdagelse i den faste udstilling på egen hånd, eller hoppe en tur i smatten i RAGNAROCKs særudstilling ”Smattens magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival”.

Få et overblik over vinterferieaktiviteterne herunder.

Oplevelsesjagten ”På sporet af rock”

Hjælp RAGNAROCK med at løse mysteriet om rockens eksistens i den nye oplevelsesjagt ”På sporet af Rock”. Aktiviteten foregår i museets faste udstilling, hvor familier bliver sendt på opdagelse. Gennem bl.a. lyd, lys og dans bliver de sendt tilbage den rockens begyndelse i Danmark, og sammen skal de løse mysteriet, om rocken stadig lever i dag, eller om den er stendød.

Aktiviteten tager ca. 1 time og henvender sig primært til familier med børn i alderen 7-12 år.

TID, PRIS, STED:

Alle dage i uge 7 og 8 i museets åbningstid.

Aktiviteten er gratis, når entre til museet er betalt.

Byg din egen LEGO CAMP

Vi genoptager LEGO-succesen fra sidste år, når modellen af Orange Scene igen står klar i museets foyer. Kom forbi og byg dig selv i LEGO og placer din figur foran Orange Scene, eller byg din helt egen festlige LEGO-camp, og giv LEGO-figurerne en uforglemmelig oplevelse i smatten.

TID, PRIS, STED

Alle ugens dage i uge 7 og 8, i museets åbningstid.

Aktiviteten er gratis

RAGNAROCK, Rabalderstræde 16 4000 Roskilde.

Mig og musikken: Gratis børneomvisning for SFO’er

Mandag i uge 8 har SFO’er mulighed for gratis at komme med på børneomvisningen ”Mig og Musikken”. Vi inviterer til en helt særlig legesyg tur gennem vores faste udstilling, hvor vi skal høre fed musik, danse, snakke, quizze og køre rundt på verdens største pladespiller.

Læs mere om mulighederne for SFO’er her

RAGNAROCKs åbningstider i uge 7 og 8:

Mandag-søndag kl. 10-17, onsdage til kl. 21

VIND PRÆMIER OG MODTAG SAMTIDIG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken 2024

I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.

Læs mere »

DROP DET SLATNE ARGUMENT – KVINDERNE ER DER JO!

Med fotoportrætter af Stine Bramsen, Annika Aakjær, Lis Sørensen, Rebecca Lou, Lydmor og en lang stribe andre danske musikere sætter RAGNAROCK fokus på den skæve kønsbalance i den danske musikbranche. Den 8. marts åbner portrætudstillingen 50/50 på det statsanerkendte museum for pop, rock og ungdomskultur.

Læs mere »

En glascontainer fyldt med festivalmagi er ankommet til RAGNAROCK

Under hele Roskilde Festival 2022 låste den anerkendte producer og musiker Noah Rosanes sig inde 24 timer i døgnet i et mobilt glascontainerstudie og skabte det kollektive værk UNIFY sammen med 25 specielt inviterede musikere og i tæt samspil med festivalgæsterne udenfor. Fra den 10. februar kan du opleve UNIFYs magiske øjeblikke i lyd og levende billeder i den selvsamme container på RAGNAROCK.

Læs mere »

Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK Af: Stine Blegvad Oplev hippietidens mest legendariske, danske rockgrupper spil-levende på museet for pop, rock og ungdomskultur. RAGNAROCK planter tre ”Dunhammeraftner” i foråret – og kalder håbet frem. Flere af numrene fra Steppeulvenes album HIP vil kunne…

Læs mere »

RAGNAROCKs næste rockgigant bliver Volbeat

RAGNAROCK slår endnu engang dørene op til det succesfulde Rockgiganter og mikrobryg. Den 2. februar er det med Volbeat i det varme sæde, og både forhenværende bassist i bandet, Anders Kjølholm, og rockredaktør gennem 25 år, Steffen Jungersen gæster museet.

Læs mere »
X