Dyk ned i dansk rockhistorie
med Historien bag musikken
I “Historien bag musikken – musikken bag historien” giver vi ordet til hovedrolleindehaverne selv: til musikerne, til dem i kulissen, til dem bag mixerpultene og – naturligvis – til generationer af fans.
Her fortæller vi rockhistorie. Vi samler den, deler den og passer på den. Ikke bare til fremtiden – men til evigheden. For det er det, museer gør.
Og poppens og rockens historie er værd at passe godt på.
Vær med i 2025
Vi kan allerede nu annoncere at Hanne Boel og Michael Falch gæster Historien bag musikken 2025.
I 2023 havde vi besøg af…
I 2024 havde vi besøg af…
“Rock- og popmusikkens historie er også historien om det moderne Danmark – og dermed en krønike om alt det, der har drevet os – og gør det endnu.“
Clement Behrendt Kjersgaard
Genoplev Historien bag musikken
Fortællingen om dansk rock er fortællingen om fandenivoldskhed og store følelser. Om den mest højspændte energi og den mest intime sårbarhed. Om store kampe og små mirakler, om at satse sig selv og hele butikken, at gå til grænsen eller langt ud over.
Det er fortællingen om at finde frem til hinanden, til sig selv eller til der, hvor det hele giver mening.
Fortællingen om dansk rock er fortællingen om alt det, der har drevet mennesker – og gør det endnu.
Det er fortællingen om det moderne Danmark.
Historien bag musikken 2024
Peter Sommer
Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.
Søs Fenger
Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.
Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen
Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.
Jesper Binzer
I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourettes.
Historien bag musikken 2023
Steffen Brandt
”Man lever én dag ad gangen, én sang ad gangen, ét album ad gangen og én tour ad gangen. Og lige pludselig er der gået 40 år.”
Og hvilke 40 år!
Hør sangskriveren og forsangeren for verdens lykkeligste orkester fortælle Clement Behrendt Kjersgaard om de mange årtier lige midt i danskernes hjerter.
Om tilblivelsen af både de mest bizarre eksperimenter og nogle af dansk musiks største og mest folkekære hits. Om at bevare legen i arbejdet med musikken. Og om lysten til – og nødvendigheden af – at beskrive verden og den tid, vi lever i.
Flemming Rasmussen og Thomas Vilhelm
Metallica, Gasolin’, Anne Linnet, Ritchie Blackmore, Lars H.U.G. og mange, mange flere. Listen over danske og internationale navne, der har været gennem Sweet Silence Studio, er enestående. De kom for at få en lyd, ingen andre kunne give dem. Flemming Rasmussens lyd.
Hør om et arbejde, der kræver åbenhed over for hvert eneste band, mod til at foreslå det utænkelige og evnen til at indgyde selvtillid i selv den sprødeste kunstner.
Oplev lydlegenden Flemming Rasmussen, når han med forfatteren Thomas Vilhelm, slipper anekdoterne fra studiet løs og fortæller Clement Behrendt Kjersgaard om livet bag knapperne.
Annika Aakjær
Oplev Annika Aakjær fortælle om sin næsegruse beundring for Whitney Houston og om opdagelsen af, at hun selv kunne synge.
Hør hvordan et ellers betydningsløst C-stykke i en af hendes kærlighedssange, viste sig at være et varsel om, at hendes parforhold var på vej til at slutte.
Og få historien bag det stærke øjeblik i ”Toppen af Poppen” på TV2, da hun fortolkede Michaels Falchs ”De vildeste fugle” og tog både Falch og seerne med storm ved at tage et meget brugt virkemiddel – og gøre det stikmodsatte.
Mød Annika Aakjær i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard.
Tim Christensen
Tim Christensen inkarnerede rockstjerne-drømmen, da han som 18-årig vandt DM i Rock netop i de år, hvor dén scene var det vildeste sted at være. Derfra blæste han og Dizzy Mizz Lizzy enhver by omkuld.
Kom helt tæt på Tim Christensen, når han fortæller Clement Behrendt Kjersgaard om at være eller ikke at være i sync med tidens musikalske strømninger. Om melankolien, der har været med hele vejen. Om årene med Dizzy Mizz Lizzy og senere behovet for at prøve solo-materialet af. Om at blive rørt, når mennesker i titusindvis synger med på ”Waterline” foran Orange Scene. Tyve år efter sangens tilblivelse.
Annisette Koppel
Tag med ind i Annisettes intense fortælling om sit forhold til musikken, og hør om et afgørende musikalsk puf fra Peter Belli.
Følg en nervøs Annisette ned i en kælder i Søborg, hvor hun for første gang skulle lave musik med brødrene Anders og Thomas Koppel. Hør hvordan det gik, da hun endelig overvandt sin nervøsitet og slap sin stemme løs.
Siden hun som syvårig optrådte på regnvåde festivalpladser, har hun næret en stærk samhørighed med publikum – også i denne samtale med Clement Behrendt Kjersgaard, hvor alle, der var til stede, mærkede nærværet sitre.
Fra første minut til det stående bifald, der satte punktum for ”Historien bag musikken” 2023.
Om Historien bag musikken
Historien bag musikken er en årlig talkfestival på RAGNAROCK med Clement Behrendt Kjersgaard som vært og med nogle af landets største musiknavne i stolen overfor.
Talkfestivalen bliver til i et samarbejde mellem Danmarks rockmuseum RAGNAROCK og historiemagasinet Æra.