RAGNAROCK Logo

MUSEUM FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

OPLEV HELE DANMARKS ROCKMUSEUM

Se, lyt og dans jer gennem fortællinger fra syv årtiers pop- og rockhistorie i RAGNAROCKs anmelderroste udstilling.

Her kan I træde ind TV2s lydstudie, hvor ”verdens lykkeligste band” formede nogle af deres største hits, eller I kan komme helt tæt på Natasjas håndskrevne noter til ”Giv mig Danmark tilbage”. Tag med på en medrivende rejse gennem musikkens og ungdomskulturens udvikling fra 1950’erne og frem – en rejse der både engagerer og giver sved på panden!

Lyt jer gennem årtiernes hitlister, slip stemmerne løs i vokalboksen eller snup en slapper på museets gigantiske, roterende pladespiller.

Når trætheden melder sig, står Cafe RAGNAROCK klar med kolde og varme drikke og lækre retter til både den store og lille sult.

AKTUELLE UDSTILLINGER

Spotudstilling: 19/02/2024-

LYT. LIKE. DEL.

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I spotudstillingen LYT. LIKE. DEL. undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Portrætudstilling: 08/03/2023-

50/50

Med fotoportrætter af Stine Bramsen, Annika Aakjær, Lis Sørensen, Rebecca Lou, Lydmor og en lang stribe andre danske musikere sætter RAGNAROCK fokus på den skæve kønsbalance i den danske musikbranche. Det er fotograferne chris1million og Merle Mejlby der står bag udstillingen. 

TIDLIGERE UDSTILLINGER

Spotudstilling: 17/11/2023-23/12/2023

Merry Freakin' Jul

Kan man tænke sig noget mere ikke julet end den rebelske rock og profane pop? Rocken og poppen er i sit udgangspunkt et opgør med normer og traditioner, men har også sine egne stærke symboler og ritualer. Mødet mellem julen og rocken er fyldt med kontraster og spænding. Det skaber nye erkendelser. Stiller spørgsmål, gør grin og skaber nye måder at forstå julen på.

I vores juleudstilling finder du det værste og det bedste inden for julemusik. Gå på opdagelse i det sjove, det platte, det respektløse, overdrevne, perverse og vulgære. Men ikke mindst stor kærlighed til julen og alt det, det også kan være.

Udstillingen Merry Freakin’ Jul vender tilbage til december 2024

Installation: 10.02.2022-09.04.2023

UNIFY

I denne container låste musiker og producer Noah Rosanes sig inde 24 timer i døgnet under hele Roskilde Festival 2022. Undervejs fik han besøg af omkring 25 specielt inviterede gæstemusikere. I løbet af festivalens fire døgn skabte og indspillede de værket UNIFY i containeren, der var indrettet som et studie. Nu kan du opleve UNIFY i præcis samme rum, som det er blevet skabt i.

Målet med UNIFY var at skabe fælles musikalske værker, hvor diversitet er i førersædet.

UNIFY består af ti individuelle numre, som du både kan opleve hver for sig og i sin helhed. 

Særudstilling: 21.04.2021-22.10.2023

SMATTENS MAGI - 50 ÅRS AFTRYK AF ROSKILDE FESTIVAL

Roskilde Festival er og har altid været meget mere end en musikfestival. Det er fem årtiers utopiske fællesskaber og ’sex, drugs and rock’n’roll’ i midsommerens regn og sol. En tilstand formet af drømme, idealisme, aktivisme – som bliver ved med sætte nye aftryk.

Tag med dybt ind i Roskilde Festivalens hjertekamre. Derind hvor magien har sit udspring, og det hele begynder. Med P.
P for publikum.

Særudstilling: 13.09.19 – 06.12.2020

SÅ KOM MED MIG -
GASOLIN´ 1969-78

Kom med på et trip ind i en musik, der forandrer sin tid. Gasolin’ vader over Langebro med alle deres frække chicks og skæve christianshavnere. Ind i danskernes hjerter. De råber. De griner. De skaber. De gør den danske rockscene større. For selv om der er drøn på, drømmer man stort i Gasolin’. Drømme der sender Gasolin’ ud på en rejse fra hippiebuler til folkeeje i den bedste sendetid.

Gasolin’ synger om det, de ser uden for deres vinduer – men på deres helt egen måde. Musikken fortæller os, hvem Gasolin’ er. Den vækker noget i os – følelsen af Gasolin’.

I 2019 er det 50 år siden et af dansk rockhistories største bands blev til. Det markerer  RAGNAROCK med særudstillingen “Så kom med mig – Gasolin’ 1969-78”.

Installation: 09.04.2019-15.06.2019

Syklub fra Helvede

I gennem to år mødtes 14 kvinder og den musikansvarlige bibliotekar på Københavns Hovedbibliotek for at lytte til kendt og ukendt musik og brodere pladecovers.

Kvinderne kendte ikke hinanden på forhånd og de deltog af vidt forskel­lige grunde. Nogle for at lære ny musik at kende andre for at stresse af gennem systråd og nærvær og andre, fordi de andre med tiden blev til nye venner. Undervejs fik de anbefalinger til plader, de skulle lytte til.

Efter to år omtaler kvinderne sig selv som brodøser. Musikken og covers er lige så forskellige, som de kvinder, der har syet dem.

 

 

X