RAGNAROCK Logo

MUSEUM FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

Tag med på en medrivende rejse gennem musikkens og ungdomskulturens historie og udvikling fra 1950´erne og frem – en rejse der både engagerer, aktiverer og giver dig sved på panden.

RAGNAROCKs 1200 kvadratmeter store hovedudstilling består af 11 temaer, der præsenterer dig for fortællingen om, hvordan musikken og ungdommen gennem tiden har flyttet grænser og påvirket samfundet.

Eksempler på disse temaer er; Når musikken så lyset! – om lysets indvirken på musikken, Fanboys og Fangirls! – fortællingen om den sociale indflydelse Beatles og andre kunstnere har haft på unge fans og ”Kan musik ændre verden?” – et kig på musikken og kunstnernes sociopolitiske påvirkning.

Ud over disse udstillinger kommer du også tæt på Dans! Musikalske Strømme! Den røde tråd! Elektrisk intimitet! Jagten på den gode lyd!, Demoteket! og Verdens største kor!

NUVÆRENDE SÆRUDSTILLING

Fra 21.04.2021

SMATTENS MAGI - 50 ÅRS AFTRYK AF ROSKILDE FESTIVAL

Roskilde Festival er og har altid været meget mere end en musikfestival. Det er fem årtiers utopiske fællesskaber og ’sex, drugs and rock’n’roll’ i midsommerens regn og sol. En tilstand formet af drømme, idealisme, aktivisme – som bliver ved med sætte nye aftryk.

Tag med dybt ind i Roskilde Festivalens hjertekamre. Derind hvor magien har sit udspring, og det hele begynder. Med P.
P for publikum.

TIDLIGERE SÆRUDSTILLINGER

13.09.19 – 06.12.2020

SÅ KOM MED MIG -
GASOLIN´ 1969-78

Kom med på et trip ind i en musik, der forandrer sin tid. Gasolin’ vader over Langebro med alle deres frække chicks og skæve christianshavnere. Ind i danskernes hjerter. De råber. De griner. De skaber. De gør den danske rockscene større. For selv om der er drøn på, drømmer man stort i Gasolin’. Drømme der sender Gasolin’ ud på en rejse fra hippiebuler til folkeeje i den bedste sendetid.

Gasolin’ synger om det, de ser uden for deres vinduer – men på deres helt egen måde. Musikken fortæller os, hvem Gasolin’ er. Den vækker noget i os – følelsen af Gasolin’.

I 2019 er det 50 år siden et af dansk rockhistories største bands blev til. Det markerer  RAGNAROCK med særudstillingen “Så kom med mig – Gasolin’ 1969-78”.

X