RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

Oplev historien om ungdomsgenerationer, der selvbevidst og visionært skabte og skaber fremtiden. En levende og udfordrende ungdom der sætter dagsordenen, og som kommunikerer globalt på tværs af geografiske og sociale grænser gennem musikken.

Med et undervisningsforløb på RAGNAROCK kommer eleverne tæt på poppen og rockens rødder og den ungdomskultur, der til alle tider har brugt musikken til at kommunikere, skabe fælleskaber, påvirke og udfordre det omkringliggende samfundet.

Planlægger du et besøg på RAGNAROCK med din klasse?

Så kontakt vores booking og bestil et forløb på: 

+45 51 70 70 71
MAN-FRE: 09:00 -15:00
Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde
"Jeg vil blot give udtryk for en stor glæde og tilfredshed med vores forløb på Ragnarok i går! Og særligt vil jeg gerne give vores omviser/underviser en KÆMPE ros for måden hun gik til de unge på. Vi følte os i den grad i et nærvær, som fik de unge til at give slip og "lege" med, på en måde vi ikke har set dem arbejde tidligere.

2 timer (grundet vores forsinkelse) med fuldt program, uden pauser, i højt humør, med højt til loftet, og ikke en ung spurgte om pause eller hvornår vi havde fri (hvilket er normen hos os). MEGA fed oplevelse.
Udtalelser fra de unge: "Det er den bedste tur jeg har været på i hele min skoletid", "Turen var bedre, end når man gik i zoo som barn" "Det var totalt nice". Og jeg som deres underviser må også bare slutte mig til selskabet. Det var en af de bedste arbejdsdage i LAAANG tid."
Kenn, UngTårnby – december 2023

UNDERVISNINGSFORLØB

RUNDVISNING PÅ RAGNAROCK


Klassetrin: 7.-10. samt ungdomsuddannelser (STX, HF, HHX, HTX og VUC).
Varighed: 1 time

Mød RAGNAROCK og oplev gennem udstillingen ni temaer ungdomskulturens udvikling fra 1950´erne og frem. Eleverne får viden om, hvordan unge gennem tiden har brugt rock- og popmusik til at råbe op, gøre modstand, drømme sig væk til anden tid og sted, til at blive en del af fællesskaber og til at udforske nye sider af sig selv.

MIG OG MIT IDOL - HACK IT


Klassetrin: 4.-7.
Varighed: 2 timer

I dette forløb sætter vi fokus på fankultur, DIY, passion for musik og dyrkelse af idoler, og vi undersøger hvordan man kreativt kan udtrykke sit 'fanskab'. Eleverne skal arbejde med fandyrkelse med udgangspunkt i deres egne idoler og bruge museets udstilling til at samle inspiration. I forløbet får eleverne mulighed for selv at udtrykke, hvad fans og idoler er for dem. I tilknytning til forløbet på museet kan klassen arbejde videre med fankultur, idoler, idoldyrkelse, fan-art og fanfiktion.

STJERNEDRØMME FOR UNGDOMSUDDANNELSE


Klassetrin: 1. årgang på STX, HF, HHX, HTX
Varighed: 2,5 time

Dette forløb er en faglig forlængelse af RAGNAROCKs interaktive spil ’Upcoming’, hvor eleverne skal dyste om at få succes med deres fiktive band. I forløbet skal eleverne vælge to opgaver indenfor kategorierne ART, FILM, SOUND og TEXT, som de i grupper skal løse efter særlige faglige krav.

STJERNEDRØMME FOR GRUNDSKOLEN


Klassetrin: 8.-10.
Varighed: 2,5 time

I skal arbejde med billedanalyse, digtanalyse, nyhedskriterier samt egenproduktion af pladecover, storyboards, pressemeddelelse, interview, Facebook-sider, reklamer etc. Eleverne får mulighed for at opnå kompetencer indenfor IT og medier i forhold til deres egen rolle som kritisk undersøger, analyserende modtager, målrettet og kreativ producent samt som ansvarlig deltager.

MIX DIT HIT


Klassetrin: 4.-7.
Varighed: 2 timer

I dette forløb får eleverne en introduktion til musikproducerens musikalske cockpit. Vi åbner for mixerpultens tekniske univers, hvor alle kan lære at skabe musik. Vi undersøger digitale muligheder i hjemmestudiet og profesionelle tekniske drømme, og vi jagter sammen den fedeste, mest unikke lyd i vores udstilling. I jagten på den fede lyd kommer du med på rejsen gennem lydindspilningens historie. I forløbet skal eleverne selv arbejde med musikproduktion, hvor de både skal skabe og optage l yde og prøve kræfter med at mixe deres eget track.
Vi arbejder med musikproduktion som kunstnerisk proces, med kreative påfund og skøre idéer, og vi prøver sammen at finde det helt rigtige hook.

UNGDOMSKULTUR OG UNGDOMSOPRØR I 1960´ERNE

KAN IKKE BOOKES PT.
Klassetrin: 7.-9.
Varighed: 1.5 time
Der sker noget med ungdomskulturen efter 2. Verdenskrig! I 1960´erne får den fuld skrue med en højrøstet ungdom, der vender ryggen til forældregenerationen og skaber nye og egne veje. I dette forløb får eleverne indblik i ungdomsskælvet, der til lyden af ny musik i 1960’erne, sender oprørsbølger gennem samfundet

DANSK UNGDOMSKULTUR I EN IDEOLOGISK KAMPTID

KAN IKKE BOOKES PT.
Klassetrin: STX, HF, HHX, HTX og VUC Varighed:
1.5 time

Eleverne arbejder med unges identitetsdannelse, socialisation, begivenheder, kulturelle fænomener og generationsforhold i 1950‘ernes danske samfund men med et tydeligt transnationalt perspektiv. Vi ser på, hvordan 1950‘ernes unge blev påvirket af samtidens økonomiske og kulturelle processer, men også hvordan 1950‘ernes unge selv var centrale aktører, som påvirkede samfundet.

LÆRERINFO

Besøgende skoleklasser og ungdomsuddannelser i forbindelse med undervisning (inkl. produktionsskoler), samt daginstitutioner med deres lærer/pædagog har gratis adgang til RAGNAROCK, når de kommer på hverdage og som led i klasseundervisning.

Alle skoler der ønsker gratis adgang, skal kontakte bookingen ell. RAGNAROCK inden besøg, og forhøre sig om ledige tidspunkter. Kommer klasser/grupper uanmeldt, kan I blive bedt om at vente, til der er plads i udstillingen.

I henhold til aftale mellem Roskilde Kommune og ROMU tilbydes folkeskoler i Roskilde Kommune gratis undervisning på hverdage kl. 9-14 på ROMUs besøgssteder Roskilde Museum, Domkirkemuseet, Lützhøfts Købmandsgård og RAGNAROCK.

I henhold til aftale mellem Lejre Kommune og ROMU tilbydes folkeskoler i Lejre Kommune gratis undervisning på hverdage kl. 9-14, på ROMUs besøgssteder Roskilde Museum, Domkirkemuseet, Lützhøfts Købmandsgård og RAGNAROCK.

I henhold til aftale mellem Frederikssund Kommune og ROMU tilbydes folkeskoler i Frederikssund Kommune gratis undervisning på hverdage kl. 9-14, på ROMUs besøgssteder Roskilde Museum, Lejre Museum, RAGNAROCK, Tadre Mølle, Domkirkemuseet og Lützhøfts Købmandsgård. For andre skoler, ungdomsuddannelser eller tidspunkter se venligst pris under hvert forløb.

Vi ønsker at tilgodese hjemmeskolede børn, så de også får muligheden for at deltage i forløb på et af ROMUs besøgssteder. Derfor tilrettelægges der 3 gange årligt skoleforløb målrettet hjemmeskolede børn og deres forælder/hjemmeunderviser.

Der kræves bevis for hjemmeskoleordning. Der opkræves en deltagerbetaling på 70 kr. pr. deltager, både elev og forælder/ hjemmeunderviser. Der kan ved særlige skoleforløb tillægges en materialepris.

Forløbet bookes gennem booking-afdelingen booking@romu.dk

Ønsker hjemmeskoler at booke skoleforløb eller omvisninger uden for disse 3 årlige forløb, kontakt da ROMUs bookingafdeling for muligheder og priser. Nye forløb tilføjes løbende.

I skoleåret 2023/2024 tilbydes:

12.12.23 kl. 13-14.15 Roskilde Museum: Jul i en krisetid. Læs mere på roskildemuseum.dk 

17.1.24 kl. 13-15 RAGNAROCK: Mig og Mit Idol – Hack It! Læs mere her på siden.

Museum Roskilde Udstilling RAGNAROCK
X