RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

RUNDVISNINGER PÅ RAGNAROCK

Tag med på flere rundvisninger på RAGNAROCK og dyk ned i poppen, rockens og ungdomskulturens historie. Alle vores rundvisninger kan både lægges inden for RAGNAROCKs normale åbningstid og udenfor.

 

Ønsker du at booke en rundvisning, så skriv en mail til booking@romu.dk.

 

Vi har brug for at vide følgende:

Navn, email og telefon

Ønsket dato, ønsket tid og ønsket rundvisning

Deltagerantal 

 

Læs mere om vores rundvisninger herunder.

Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte vores bookingafdeling og høre nærmere.


T: +45 51 70 70 71
E: booking@romu.dk

FASTLAGTE RUNDVISNINGER

Leder du efter en rundvisning, du blot skal købe billet til og ikke booke selv?
Se også

RUNDVISNINGER

RAGNAROCK HIGHLIGHTS

Tag med på en kalejdoskopisk rejse gennem ungdomskulturens udvikling fra 1950’erne og frem og få historien om, hvordan unge med musikken som lydspor har flyttet grænser og påvirket samfundet gennem forbrug, holdninger, stiludtryk og musik.

På turen rundt i udstillingen kan du slå dig løs som lysmester, opleve historien blive flettet sammen af lydbidder fra dansk musikkultur og høre mere om, hvorfor verdensmesteren i Rock ‘n’ Roll-dans 1957, Jørn Blach blev kaldt Gummi-Jørn.

Varighed: 1 time

Pris: 850 kr. ekskl. entrébilletter

Max: 25 personer

TV-2 JAGTEN PÅ DEN FEDE LYD

Træd indenfor i TV-2s Lydstudie. Studiet der op gennem 90’erne og starten af 00’erne var base og kreativt værksted for bandet TV-2. Lige her er nogle af dansk popmusiks allerstørste hits blevet til, og nu får du mulighed for at komme helt tæt på.

Du kommer også med på en rejse gennem lydindspilningens historie i jagten på den fede lyd. Fra de rå og knitrende optagelser på toilettet og i garager til den finpudsende lyd i de helt store pladestudier. 

Varighed: 1 time

Pris: 850 kr. ekskl. entrébilletter

Maks: 25 personer

Hegnet er væltet!
Roskilde Festival 50 år

Ølbongen Morten Rævkart. Ånden fra 1992. Alien og Ko. Roskilde Festivals persongalleri er skævt og broget. Kom med på en guidet tour gennem 50 års magiske øjeblikke på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Sammen kryber vi i ly for regnen under de smattede havepavilloner. Vi går bag om disken med de frivillige, og vi kommer helt tæt på scenens idoler. Vi gør det sammen med festivalens publikum. For publikum har altid været hovednavnet på Roskilde. Få fortællingen om en festival, der aldrig har stået stille, og som har sat blivende spor i smatten foran Orange og hos tusindevis af mennesker verden over.

Varighed: 1 time

Pris: 850 kr. ekskl. entrébilletter

Max: 25 personer

 

NB: Denne rundvisning kan bookes til og med uge 42 2023.

MUSICON HIGHLIGHTS PÅ 60 MIN.

MUSICON – bydelen der først rummede en betonfabrik, men siden 2008 har udviklet sig til et nyt, spændende og attraktivt område i Roskilde. De gamle industribygninger blander sig med ny arkitektur i international klasse – der er i dag virksomheder, foreninger, kulturaktører og grønne områder.

I 2016 åbnede RAGNAROCK på Rabalderstræde 16 på Musicon. Den ikoniske bygning beklædt med guldpyramider, er tegnet af det danske arkitektfirma COBE og det hollandske MVRDV.

Museets røde foyer er udgangspunktet for en guidet tur på Musicon, hvor vi gennem 60 min. hører om visionen bag Musicon, kommer forbi boliger, aktører og kulturinstitutioner – og lytter til historier om alt fra gadenavne, skaterpark med håndklappet beton og hallerne.

Varighed: 1 time

Pris: 1200 kr. 

Maks: 25 personer 

perfekt moedelokale Roskilde

MUSICON HIGHLIGHTS PÅ 30 MIN.

MUSICON – bydelen der først rummede en betonfabrik, men siden 2008 har udviklet sig til et nyt, spændende og attraktivt område i Roskilde. De gamle industribygninger blander sig med ny arkitektur i international klasse – der er i dag virksomheder, foreninger, kulturaktører og grønne områder.

Har I lyst til at udvide jeres omvisning på RAGNAROCK, med en introduktion til Musicon, så tag med på en halv times guidet tur på Musicon, hvor vi bl.a. hører om visionen bag Musicon, og tager en tur på Rabalderstræde til Rabalderparken og ser boliger, aktører og kulturinstitutioner – og lytter til historier om både gadenavne, skaterpark med håndklappet beton og hallerne.

NB: Denne tur kan kun bookes sammen med rundvisning på museet, eller booking af mødelokale på RAGNAROCK.

Varighed: 30 min

Pris: 475 kr.

Maks: 25 personer

KØN I MUSIKKEN

Hvorfor hedder det lydmand? Hvorfor er der flest mænd, der spiller instrumenter, mens kvinderne synger? Hvorfor danser manden ’lead’ og kvinden ’follow’? Hvordan kan det egentligt være, at der er flest mænd på programmet, når der bookes artister til festivaler og spillesteder?

Spørgsmålene er mange, når vi bevæger os ind i kulturhistoriens kønnede traditioner. Og i musikbranchens maskinrum er stadig stor forskel på kønnenes roller og muligheder i dag. Bliver det anderledes i fremtiden? 

Kom med på en rundvisning gennem RAGNAROCKS udstillingsunivers, hvor vi tager kønsbrillerne på. Omvisningen inddrager nyophængningen af fotoudstillingen ’50/50’ af Merle Mejlby og Christina Jensen.

NB: Denne rundvisning kan bookes til udgangen af 2023.

Varighed: 1 time

Pris: 850 kr. ekskl. entrébilletter

Max: 25 personer

PRISER

Alle priser er angivet eksklusiv entrépris som tillægges endelige pris.

Entrépris pr. person:
110 kr.
Grupperabat over 15 personer:
95 kr. per person.
Under 18 år:
Gratis
Studerende (studiekort forevises):
95 kr. pr. pers.

X