RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

GULD FRA SAMLINGEN

PLAKAT MED DANMARKS ROLLING STONES

Læsetid: 1 min.

GULD FRA SAMLINGEN. RAGNAROCK har mange flere genstande på magasinet, end dem du ser i udstillingen. Plakaten med Joe E. Carters Group fortæller om en tid, hvor dansk pop og rock befandt sig i grænselandet mellem inspiration og kopi.

STORT. At blive Danmarks Rolling Stones var et scoop for Joe. E. Carter Group. De spillede over hele landet, udgav singler og havde en fanklub med over 1000 medlemmer. Naturligvis varmede de også op for de ægte Rolling Stones.

I marts 1965 vandt den danske pigtrådsgruppe Joe E. Carter Group ved en konkurrence titlen Danmarks Rolling Stones. Joe E. Carter Group skrev sig dermed ind i en lang tradition for kåringer af danske udgaver af udenlandske popstjerner.

Året før blev gruppen The Beethovens kendt som de danske Beatles. I 1957 blev sangeren James Rasmussen kåret til at være den danske Tommy Steele – dengang et af Europas hotteste rock’n’roll navne. Går vi tilbage til foråret 1941, var den nyeste popsensation swing- og jodlestjernen Alice Babs fra Sverige. Naturligvis gik jagten ind på at finde hendes danske modstykke. Går man på opdagelse i den danske pophistorie finder man altså masser af eksempler på danske versioner af internationale popfænomener.

Joe E. Carter Group – de danske Rolling Stones – var altså langt fra de første danskere, der blev udråbt til at være danske versioner af noget kendt. Men de blev nogle af de sidste. Kort efter Joe E. Carter Groups storhedstid i 1965 og ’66 ændrede idealerne inden for poppen sig. I stedet for at måle sig med idoler fra udlandet skulle danske musikere nu have noget originalt at byde på. Dermed havde ingen længere lyst til at være den danske version af noget.

 

Vil du have artikler som denne direkte i din indbakke to gange om måneden?

Så tilmeld dig RAGNAROCKs nyhedsbrev på få sekunder her.

Så deltager du samtidig hver måned i lodtrækningen om fede præmier.

FLERE NYHEDER

Ny museumsinspektør på RAGNAROCK: Kunsten og kulturen er en lakmusprøve på samfundets tilstand

Anders Haahrs hjerte banker i takt med musikken – uanset om det er pop, rock, jazz eller hiphop. RAGNAROCKs nye museumsinspektør glæder sig til at åbne musikhistorien for alle og ikke mindst at sætte museets genstande og vores fælles bagkatalog i spil i den offentlige debat. For der er masser af viden og erfaring at hente, som kan gøre os klogere på tidens varmeste emner.

Læs mere »

Vi Taler Kun Om TV-2 – oplev podcast live på RAGNAROCK

RAGNAROCKs permanente udstilling er for nyligt blev udvidet med TV-2s gamle Lydstudie. Nu følger RAGNAROCK op og inviterer til en aften fuld af nørderier om TV-2. Makkerparret bag podcasten ”Vi Taler Kun Om TV-2” rykker nemlig ind tirsdag den 11. oktober for at optage en specialudgave af podcasten foran et live publikum på det guldbeklædte museum.

Læs mere »

Tag familien med på RAGNAROCK i efterårsferien

Skal hele familien have det sjovt, er RAGNAROCK et godt bud på en aktivitet til efterårsferien. Tag med på en helt ny omvisning, der går tæt på TV-2 og bandets arbejde med at finde frem til den helt rigtige lyd, og bliv klogere på lydindspilning gennem tiden. Eller kast jer ud i at teste, om I selv kan få succes som upcoming band.

Læs mere »
X