Oplev RAGNAROCK i din efterårsferie
Er I på jagt efter sjove ferieoplevelser? Få her overblik over aktiviteter og udstillinger på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK.
Læsetid: 1 min.
GULD FRA SAMLINGEN. RAGNAROCK har mange flere genstande på magasinet, end dem du ser i udstillingen. Plakaten med Joe E. Carters Group fortæller om en tid, hvor dansk pop og rock befandt sig i grænselandet mellem inspiration og kopi.
STORT. At blive Danmarks Rolling Stones var et scoop for Joe. E. Carter Group. De spillede over hele landet, udgav singler og havde en fanklub med over 1000 medlemmer. Naturligvis varmede de også op for de ægte Rolling Stones.
I marts 1965 vandt den danske pigtrådsgruppe Joe E. Carter Group ved en konkurrence titlen Danmarks Rolling Stones. Joe E. Carter Group skrev sig dermed ind i en lang tradition for kåringer af danske udgaver af udenlandske popstjerner.
Året før blev gruppen The Beethovens kendt som de danske Beatles. I 1957 blev sangeren James Rasmussen kåret til at være den danske Tommy Steele – dengang et af Europas hotteste rock’n’roll navne. Går vi tilbage til foråret 1941, var den nyeste popsensation swing- og jodlestjernen Alice Babs fra Sverige. Naturligvis gik jagten ind på at finde hendes danske modstykke. Går man på opdagelse i den danske pophistorie finder man altså masser af eksempler på danske versioner af internationale popfænomener.
Joe E. Carter Group – de danske Rolling Stones – var altså langt fra de første danskere, der blev udråbt til at være danske versioner af noget kendt. Men de blev nogle af de sidste. Kort efter Joe E. Carter Groups storhedstid i 1965 og ’66 ændrede idealerne inden for poppen sig. I stedet for at måle sig med idoler fra udlandet skulle danske musikere nu have noget originalt at byde på. Dermed havde ingen længere lyst til at være den danske version af noget.
Vil du have artikler som denne direkte i din indbakke to gange om måneden?
Så tilmeld dig RAGNAROCKs nyhedsbrev på få sekunder her.
Så deltager du samtidig hver måned i lodtrækningen om fede præmier.
Er I på jagt efter sjove ferieoplevelser? Få her overblik over aktiviteter og udstillinger på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK.
I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.
Musikeren og produceren Jan Lysdahl har de seneste 40 år været med til at forme dansk pop og rock. Bag trommesættet og mixerpulten har han samarbejdet med dansk musiks største navne. Den 5. oktober gæster han Rockgiganter og Mikrobryg på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK.
Med fotoportrætter af Stine Bramsen, Annika Aakjær, Lis Sørensen, Rebecca Lou, Lydmor og en lang stribe andre danske musikere sætter RAGNAROCK fokus på den skæve kønsbalance i den danske musikbranche. Den 8. marts åbner portrætudstillingen 50/50 på det statsanerkendte museum for pop, rock og ungdomskultur.
Mens den første af RAGNAROCKs Dunhammeraftner – med Steppeulvene den 28. februar – så småt nærmer sig udsolgt, er der åbnet for billetsalget til anden aften i rækken af koncerter med legendarisk syrerock: 30. marts er det Young Flowers, der lægger vejen forbi museet på Rabalderstræde.
Under hele Roskilde Festival 2022 låste den anerkendte producer og musiker Noah Rosanes sig inde 24 timer i døgnet i et mobilt glascontainerstudie og skabte det kollektive værk UNIFY sammen med 25 specielt inviterede musikere og i tæt samspil med festivalgæsterne udenfor. Fra den 10. februar kan du opleve UNIFYs magiske øjeblikke i lyd og levende billeder i den selvsamme container på RAGNAROCK.