MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

GULD FRA SAMLINGEN

PLAKAT MED DANMARKS ROLLING STONES

Læsetid: 1 min.

GULD FRA SAMLINGEN. RAGNAROCK har mange flere genstande på magasinet, end dem du ser i udstillingen. Plakaten med Joe E. Carters Group fortæller om en tid, hvor dansk pop og rock befandt sig i grænselandet mellem inspiration og kopi.

STORT. At blive Danmarks Rolling Stones var et scoop for Joe. E. Carter Group. De spillede over hele landet, udgav singler og havde en fanklub med over 1000 medlemmer. Naturligvis varmede de også op for de ægte Rolling Stones.

I marts 1965 vandt den danske pigtrådsgruppe Joe E. Carter Group ved en konkurrence titlen Danmarks Rolling Stones. Joe E. Carter Group skrev sig dermed ind i en lang tradition for kåringer af danske udgaver af udenlandske popstjerner.

Året før blev gruppen The Beethovens kendt som de danske Beatles. I 1957 blev sangeren James Rasmussen kåret til at være den danske Tommy Steele – dengang et af Europas hotteste rock’n’roll navne. Går vi tilbage til foråret 1941, var den nyeste popsensation swing- og jodlestjernen Alice Babs fra Sverige. Naturligvis gik jagten ind på at finde hendes danske modstykke. Går man på opdagelse i den danske pophistorie finder man altså masser af eksempler på danske versioner af internationale popfænomener.

Joe E. Carter Group – de danske Rolling Stones – var altså langt fra de første danskere, der blev udråbt til at være danske versioner af noget kendt. Men de blev nogle af de sidste. Kort efter Joe E. Carter Groups storhedstid i 1965 og ’66 ændrede idealerne inden for poppen sig. I stedet for at måle sig med idoler fra udlandet skulle danske musikere nu have noget originalt at byde på. Dermed havde ingen længere lyst til at være den danske version af noget.

 

Vil du have artikler som denne direkte i din indbakke to gange om måneden?

Så tilmeld dig RAGNAROCKs nyhedsbrev på få sekunder her.

Så deltager du samtidig hver måned i lodtrækningen om fede præmier.

FLERE NYHEDER

RAGNAROCK RÆKKER UD TIL FESTIVALHUNGRENDE UNGE MED NY SERIE

RAGNAROCK er klar med arrangementsrækken ”RAGNAROCK sessions”, der er gratis og særligt henvendt til yngre musikelskere. Her får publikum spændende talks og livemusik, leveret af stærke danske kunstnere, der alle har Roskilde Festival solidt plantet i hjertet. Den første af to efterårs-sessions er allerede udsolgt, men kan opleves som live stream. Den trækker tråde til rockens verden, når Andrea Thuesen Johansen (Baby In Vain) og Brimheim gæster museet den 27. oktober.

Læs mere »
X