MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

GULD FRA SAMLINGEN

PLAKAT MED DANMARKS ROLLING STONES

Læsetid: 1 min.

GULD FRA SAMLINGEN. RAGNAROCK har mange flere genstande på magasinet, end dem du ser i udstillingen. Plakaten med Joe E. Carters Group fortæller om en tid, hvor dansk pop og rock befandt sig i grænselandet mellem inspiration og kopi.

STORT. At blive Danmarks Rolling Stones var et scoop for Joe. E. Carter Group. De spillede over hele landet, udgav singler og havde en fanklub med over 1000 medlemmer. Naturligvis varmede de også op for de ægte Rolling Stones.

I marts 1965 vandt den danske pigtrådsgruppe Joe E. Carter Group ved en konkurrence titlen Danmarks Rolling Stones. Joe E. Carter Group skrev sig dermed ind i en lang tradition for kåringer af danske udgaver af udenlandske popstjerner.

Året før blev gruppen The Beethovens kendt som de danske Beatles. I 1957 blev sangeren James Rasmussen kåret til at være den danske Tommy Steele – dengang et af Europas hotteste rock’n’roll navne. Går vi tilbage til foråret 1941, var den nyeste popsensation swing- og jodlestjernen Alice Babs fra Sverige. Naturligvis gik jagten ind på at finde hendes danske modstykke. Går man på opdagelse i den danske pophistorie finder man altså masser af eksempler på danske versioner af internationale popfænomener.

Joe E. Carter Group – de danske Rolling Stones – var altså langt fra de første danskere, der blev udråbt til at være danske versioner af noget kendt. Men de blev nogle af de sidste. Kort efter Joe E. Carter Groups storhedstid i 1965 og ’66 ændrede idealerne inden for poppen sig. I stedet for at måle sig med idoler fra udlandet skulle danske musikere nu have noget originalt at byde på. Dermed havde ingen længere lyst til at være den danske version af noget.

 

Vil du have artikler som denne direkte i din indbakke to gange om måneden?

Så tilmeld dig RAGNAROCKs nyhedsbrev på få sekunder her.

Så deltager du samtidig hver måned i lodtrækningen om fede præmier.

FLERE NYHEDER

50 ÅR MED ROSKILDE FESTIVAL – ANDEN DEL

Fra rockere og rockmusik til reggae og en ny scene. 1977-78.
Roskilde Festival fandt formen i løbet af 1970’erne. Men mod årtiets slutning slog den ikke længere til. Efter et år med middelmådig musik et uvelkomment rockerbesøg måtte festivalen genopfinde sig selv. Det resulterede i nogle forandringer, der fortsat præger festivalen.

Læs mere »

TAG ET TRIP TIL SUMMER OF LOVE 1967

Sommeren i år bliver ikke, som den plejer. Mange vil længes efter rejser, de ikke kom afsted på, og festivaler, der blev aflyst. Måske vil nogen også længes tilbage i tiden. Til dengang en sommer var en sommer, og musikken overgik sig selv gang på gang. Er du en af dem? Eller er du bare nysgerrig på, hvorfor 1967 blev en helt særlig sommer i dansk og international rockhistorie – så tag med tilbage til ’Summer of love’

Læs mere »

DA HIPHOPPEN KOM TIL DANMARK

DETALJEN. Den dominerer hitlisterne, præger vores radio, tøjstil og sprog. Hiphop har sat sig tungt på den popkulturelle trone i Danmark. Et joggingsæt vidner om hvordan stilen, musikken og ikke mindst dansen kom til Danmark, og bredte sig som en steppebrand.

Læs mere »

50 ÅR MED ROSKILDE FESTIVAL

Roskilde Festival var næsten allerede lagt i graven inden den var kommet i gang. Den første store, og måske vigtigste forandring i festivalens historie, fandt sted med den anden festival i 1972. Her trådte nye kræfter til. For med den katastrofale første festival i 1971 frisk i erindringen havde ingen af de oprindelige arrangører lyst til at stille op igen.

Læs mere »

DET MYTISKE KRAFTWERK

Forleden døde den tyske elektropoppioner Florian Schneider. Sammen med resten af Kraftwerk inspirerede hans musik utallige kunstnere, og blandt gruppens fans har bandet en helt mytologisk status. Døren til deres ellers hermetisk lukkede Kling Klang studie var det tætteste man kunne komme på sine idoler. Det har inspireret Graham Dolphin til at lave kunstværket Door, der findes i RAGNAROCKs samling.

Læs mere »

A wop baba loo bop a wop bam boom!

Gode historier, quiz og præmier i indbakken hver anden uge.