MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

GULD FRA SAMLINGEN

HJERTET I SWEET SILENCE STUDIO

Læsetid: 1 minut

GULD FRA SAMLINGEN. RAGNAROCK har mange flere genstande på magasinet, end dem du ser i udstillingen. I disse indlæg præsenterer vi nogle af de mest spektakulære.

Båndoptager fra Sweet Silence studiet

Gasolin’, Anne Linnet, Metallica, Rainbow og C.V. Jørgensen. Utallige kunstnere er blevet forevigede gennem tonehovederne på denne båndoptager. Danske og internationale, store og små.

Fra 1976 til 2008 udgjorde den hjertet i det legendariske Sweet Silence Studio i København. Det var det første gennemprofessionelle danske studie. Her blev der optaget og mixet både dag og nat for at udnytte de dyre maskiner bedst muligt.

Båndoptageren er af det danske fabrikat Lyrec, og har 24 spor. Det var imponerende for sin tid, og det gav mange muligheder i studiet.

Maskinen er kommet i RAGNAROCKS varetægt gennem produceren Flemming Rasmussen. 18 år gammel startede han som elev i Sweet Silence Studio, da de slog dørene op i 1976. Båndoptageren har fulgt ham og studiet lige siden, men har ikke været i brug siden 2008.

KRAM. Maskinen har kørt utallige timer med de to tommer brede spolebånd, og den virker den dag i dag.

Vil du have artikler som denne direkte i din indbakke to gange om måneden?

Så tilmeld dig RAGNAROCKs nyhedsbrev på få sekunder her.

Så deltager du samtidig hver måned i lodtrækningen om fede præmier.