MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

DANSK POP OG ROCK FÅR NYT DIGITALT MEDIE

Som alle andre kulturinstitutioner er hele Danmarks museum for pop, rock og ungdomskultur, RAGNAROCK i Roskilde, i øjeblikket lukket for at forsinke spredningen af COVID-19. Men nu slår museet dørene op for nyt digitalt nyhedsbrev, som udkommer første gang på torsdag 19. marts.

En særudstilling om Gasolin’ trak fulde huse i 2019 for RAGNAROCK. Museet, der af National Geographic er blevet udpeget som et ”must see” og en af verdens 15 mest engagerende museumsoplevelser, slog rekord med over 108.000 gæster. Men lige nu er der bomstille ved den ikoniske museumsbygning. Derfor håber RAGNAROCK på, at besøgende i stedet vil være i kontakt med museet gennem et nyt digitalt nyhedsbrev.

”For en institution, der lever og ånder for at åbne og formidle kulturarven, gør det absolut ondt at være lukket ned. Derfor er det med forventning og glæde, at vi nu kan lukke op for en ny type museumsoplevelse for alle med interesse for poppens og rockens historie”, siger museumsdirektør Morten Thomsen Højsgaard og henviser til et nyt initiativ fra museumsorganisationen ROMU.

Gratis kulturhistorie i indbakken

Torsdag den 19. marts udkommer første udgave af et nyt digitalt nyhedsbrev om dansk pop og rock. Nyhedsbrevet er gratis, det vil udkomme to gange hver måned, og alle kan fra i dag tilmelde sig. Det er inspektører, museumsformidlere og eksperter tilknyttet museet, som står for indholdet, der vil favne bredt.

Til første udgave bringer nyhedsbrevet en kommentar om, hvordan ny musik har været brugt i krisetider gennem historien. Læserne kan også prøve kræfter med deres paratviden i RAGNAROCKs pop- og rockquiz, og så bringer nyhedsbrevet fortællingen om en detalje fra udstillingen. Denne gang kan man læse, hvordan Peter A.G. er blevet formet af den danske sangskat, og hvorfor Bro bro brille er en af hans favoritter. Endelig bliver der sat spot på en ikonisk genstand fra samlingen: En båndoptager, der har foreviget utallige klassikere, fra Anne Linnet til Metallica.

”Det er og bliver en kerneopgave for museer at vise historiske genstande frem i et fysisk møde med publikum. Men vi tror også på, at vi kan løse en vigtig opgave gennem digital formidling. Vi får kulturhistorien ud gennem indbakken. Desuden vil det blive meget lettere for os med det nye medie hurtigt at fortælle om nye arrangementer og udstillinger til meget interesserede borgere, når vi åbner igen”, siger Morten Thomsen Højsgaard.

Fortsætter med nye tiltag

Museumsdirektøren glæder sig over medarbejdernes lyst og evne til at omstille sig til en ny situation.

”COVID-19 har ramt os, ligesom resten af samfundet, med stor kraft. Men selv om vi nu er hver for sig, kan jeg mærke et stort engagement fra alle i ROMU, og vi brænder fortsat for at fortælle historien om den kultur, om den musik, og om det samfund, som på godt og ondt har bragt os hertil. Så det fortsætter vi naturligvis med, så godt som det overhovedet kan lade sig gøre. Og det nye nyhedsbrev, som tager afsæt i dansk pop, rock og ungdomskultur, vil blot være et af flere nye, digitale tiltag”, siger Morten Thomsen Højsgaard.

Nyhedsbrevet om dansk rock, pop og ungdomskultur udgives af museumsorganisation ROMU, som er en statsanerkendt, selvejende institution, der dækker kulturarven fra de ældste tider til i dag i Roskilde, Frederikssund og Lejre Kommuner. ROMU beskæftiger omkring 60 årsværk og har ti besøgssteder, heriblandt RAGNAROCK, museet for pop, rock og ungdomskultur, som i 2019 havde over 108.000 besøgende gæster ind og ud af dørene.

Tilmelding til nyt nyhedsbrev om pop, rock og ungdomskultur, der udkommer to gange om måneden, sker gratis via: https://museumragnarock.dk/nyhedsbrev/

FLERE NYHEDER

Opkaldt efter fræk magasinforside

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Opkaldt efter fræk magasinforside 25.10.2024 Af: Karina Edlund Jensen Det var en magasinforside, der inspirerede Kasper Eistrup til navnet på Kashmirs megahit af et abum ‘The Good Life’. Billederedigering: Kristian Grøndahl /ROMU.  Albumtitlen ‘The Good Life’ er for længst blevet en klassiker i nyere dansk rockhistorie. Hidtil har…

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

FRA RADIO LUXEMBOURG TIL TIKTOK: NY SPOTUDSTILLING LUKKER DEN MUSIKALSKE GENERATIONSKLØFT MELLEM UNGE OG DERES FORÆLDRE

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I en ny udstilling undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Læs mere »

Historien bag musikken 2024

I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.

Læs mere »
X