Oplev RAGNAROCK i din efterårsferie
Er I på jagt efter sjove ferieoplevelser? Få her overblik over aktiviteter og udstillinger på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK.
Læsetid: 2 min
Peter A. G. Nielsen, f. 1952 er bedst kendt som forsanger i Gnags. Med deres 21 albums og deres legende univers, er de blevet en institution i dansk musikliv. Hreinn Gudlaugsson.CC BY-SA 4.0
Bro bro brille
”Barndommen er måske der hvor man er allermest tilstede i forhold til at være et lyttende, seende, rørende følende menneske. Så er der noget musik, der påvirker en som barn.
Noget af det jeg synes var sjovt som barn var at kunne gå ind i sangene. Og så var der den der med, at man kunne blive fanget ind i den sorte gryde. Og det synes jeg var helt fantastisk, hvor uhyggeligt det var, når det blev iscenesat rigtigt. Følelserne de splintredes inde i en, og man hvinede af fryd over at blive fanget.
Jeg har altid haft en god fantasi. Jeg har altid leget. Min sangskrivning er én lang leg, hvor jeg kan føre mig selv over i et sprog, og føre det videre.”
Jakob Knudsen og Oluf Ring – Se nu stiger solen
”Den er jeg vokset op med som sådan en morgensang. Vi elskede at synge den sang. Vi synger om at solen står op, man kunne sé det derude. Man kunne se den sang. Man kunne indleve sig fuldstændigt i den, og så slippe sig selv løs, og så kunne man sige tak fordi man er i live, for faen. Hvor er det dog vidunderligt.
Så finder jeg senere ud af, at den også kan bruges til begravelser. Det er en meget stor salme. Alle kender den. Det er en hyldest til skaberværket på flotteste vis.
Medgang og modgang det er sider af samme sag. Der er også sider af musikken, der handler om at trøste, at tage barnet ind til sig og vugge ligeså stille. Du er ikke alene, der er noget der er med dig, også selvom det ikke ser sådan ud.”
Four Jacks – Mandalay
”Jeg ser den tekst udfoldet for mine øjne, når jeg går ind i musikken. Og det med at drømme, det er den måde kunst kommunikerer på. Du tænder en drøm, og så er det der sker hos dem der lytter. Det er den måde bomben eksploderer. Og der kan jeg godt lide noget der er enkelt og noget der vedkender sig at det kommunikerer.
Four Jacks de vil gerne kommunikere, de vil gerne få det til at svinge, og de er generøse i deres opsætning af musikken. Det er festligt. Man har lyst til at tage til Mandalay for helvede!
Det er en drøm om at komme ud og blande sig med verden. Det er hele Gnags’ musikalske projekt. Tag det ind vi hører, og så udvide vores eget territorium på den måde.”
Vil du have artikler som denne direkte i din indbakke to gange om måneden?
Så tilmeld dig RAGNAROCKs nyhedsbrev på få sekunder her.
Så deltager du samtidig hver måned i lodtrækningen om fede præmier.
Er I på jagt efter sjove ferieoplevelser? Få her overblik over aktiviteter og udstillinger på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK.
I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.
Musikeren og produceren Jan Lysdahl har de seneste 40 år været med til at forme dansk pop og rock. Bag trommesættet og mixerpulten har han samarbejdet med dansk musiks største navne. Den 5. oktober gæster han Rockgiganter og Mikrobryg på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK.
Med fotoportrætter af Stine Bramsen, Annika Aakjær, Lis Sørensen, Rebecca Lou, Lydmor og en lang stribe andre danske musikere sætter RAGNAROCK fokus på den skæve kønsbalance i den danske musikbranche. Den 8. marts åbner portrætudstillingen 50/50 på det statsanerkendte museum for pop, rock og ungdomskultur.
Mens den første af RAGNAROCKs Dunhammeraftner – med Steppeulvene den 28. februar – så småt nærmer sig udsolgt, er der åbnet for billetsalget til anden aften i rækken af koncerter med legendarisk syrerock: 30. marts er det Young Flowers, der lægger vejen forbi museet på Rabalderstræde.