RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

PETER A.G.:
"MIN SANGSKRIVNING ER ÉN LANG LEG

Læsetid: 2 min

DETALJEN.
RAGNAROCK er fuld af gode historier, store som små. Her får du en detalje fra udstillingerne. Til installationen Min Top Tre har RAGNAROCK bedt en række kunstnere og musikelskere om at udvælge deres tre danske favoritsange. Peter A.G.s favoritter går fra Bro bro brille over Se nu stiger solen til Four Jacks.

Peter A.  G. Nielsen, f. 1952 er bedst kendt som forsanger i Gnags. Med deres 21 albums og deres legende univers, er de blevet en institution i dansk musikliv. Hreinn Gudlaugsson.CC BY-SA 4.0

Bro bro brille

”Barndommen er måske der hvor man er allermest tilstede i forhold til at være et lyttende, seende, rørende følende menneske. Så er der noget musik, der påvirker en som barn.

Noget af det jeg synes var sjovt som barn var at kunne gå ind i sangene. Og så var der den der med, at man kunne blive fanget ind i den sorte gryde. Og det synes jeg var helt fantastisk, hvor uhyggeligt det var, når det blev iscenesat rigtigt. Følelserne de splintredes inde i en, og man hvinede af fryd over at blive fanget.

Jeg har altid haft en god fantasi. Jeg har altid leget. Min sangskrivning er én lang leg, hvor jeg kan føre mig selv over i et sprog, og føre det videre.”

 

 

Jakob Knudsen og Oluf Ring – Se nu stiger solen

”Den er jeg vokset op med som sådan en morgensang. Vi elskede at synge den sang. Vi synger om at solen står op, man kunne sé det derude. Man kunne se den sang. Man kunne indleve sig fuldstændigt i den, og så slippe sig selv løs, og så kunne man sige tak fordi man er i live, for faen. Hvor er det dog vidunderligt.

Så finder jeg senere ud af, at den også kan bruges til begravelser. Det er en meget stor salme. Alle kender den. Det er en hyldest til skaberværket på flotteste vis.

Medgang og modgang det er sider af samme sag. Der er også sider af musikken, der handler om at trøste, at tage barnet ind til sig og vugge ligeså stille. Du er ikke alene, der er noget der er med dig, også selvom det ikke ser sådan ud.”

Four Jacks – Mandalay

”Jeg ser den tekst udfoldet for mine øjne, når jeg går ind i musikken. Og det med at drømme, det er den måde kunst kommunikerer på. Du tænder en drøm, og så er det der sker hos dem der lytter. Det er den måde bomben eksploderer. Og der kan jeg godt lide noget der er enkelt og noget der vedkender sig at det kommunikerer.

Four Jacks de vil gerne kommunikere, de vil gerne få det til at svinge, og de er generøse i deres opsætning af musikken. Det er festligt. Man har lyst til at tage til Mandalay for helvede!

Det er en drøm om at komme ud og blande sig med verden. Det er hele Gnags’ musikalske projekt. Tag det ind vi hører, og så udvide vores eget territorium på den måde.”

Vil du have artikler som denne direkte i din indbakke to gange om måneden?

Så tilmeld dig RAGNAROCKs nyhedsbrev på få sekunder her.

Så deltager du samtidig hver måned i lodtrækningen om fede præmier.

FLERE NYHEDER

Ny museumsinspektør på RAGNAROCK: Kunsten og kulturen er en lakmusprøve på samfundets tilstand

Anders Haahrs hjerte banker i takt med musikken – uanset om det er pop, rock, jazz eller hiphop. RAGNAROCKs nye museumsinspektør glæder sig til at åbne musikhistorien for alle og ikke mindst at sætte museets genstande og vores fælles bagkatalog i spil i den offentlige debat. For der er masser af viden og erfaring at hente, som kan gøre os klogere på tidens varmeste emner.

Læs mere »

Vi Taler Kun Om TV-2 – oplev podcast live på RAGNAROCK

RAGNAROCKs permanente udstilling er for nyligt blev udvidet med TV-2s gamle Lydstudie. Nu følger RAGNAROCK op og inviterer til en aften fuld af nørderier om TV-2. Makkerparret bag podcasten ”Vi Taler Kun Om TV-2” rykker nemlig ind tirsdag den 11. oktober for at optage en specialudgave af podcasten foran et live publikum på det guldbeklædte museum.

Læs mere »

Tag familien med på RAGNAROCK i efterårsferien

Skal hele familien have det sjovt, er RAGNAROCK et godt bud på en aktivitet til efterårsferien. Tag med på en helt ny omvisning, der går tæt på TV-2 og bandets arbejde med at finde frem til den helt rigtige lyd, og bliv klogere på lydindspilning gennem tiden. Eller kast jer ud i at teste, om I selv kan få succes som upcoming band.

Læs mere »
X