RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

header-5

TRÆD IND I TV-2S LEGENDARISKE LYDSTUDIE

Bid for bid har vi flyttet TV-2s lydstudie ”Have a cigar” fra Steffen Brandts baggård i Aarhus til RAGNAROCK i Roskilde.

Oplev studiet, hvor ”Verdens lykkeligste band” skabte numre som ”Der går min klasselærer”, ”Kys bruden” og ”Kærligheden overvinder alt”.

Hør Steffen Brandt fortælle de bedste anekdoter fra studiet.

Og lav dit eget lydmix af TV-2s numre på udstillingens touch-skærme.

Denne video kan kun vises
hvis du accepterer cookies
Klik her for at acceptere cookies

TV-2s Lydstudie var ramme for produktionen af flere af TV-2s allerstørste hits.
Video: Flemming Davidsen, Mikkel  Bøgeskov Andersson og Mik Dahl /RAGNAROCK

Jagten på den fede lyd

TV-2s Lydstudie er den del af den faste udstilling “Jagten på den fede lyd”. 

Følg musikernes og producernes kamp for at finde frem til den helt rigtige lyd. Med de muligheder, der nu engang er til rådighed. 

Tag med gennem lydindspilningernes historie. Fra de rå, knitrende optagelser på toiletter og i garager, til den finpudsede lyd i de helt store pladestudier. 



Køb dine TV-2-varer her

I museumsbutikken og på webshoppen kan du helt eksklusivt købe TV-2-varer, som for eksempel hoodie og t-shirts. Fås kun på RAGNAROCK. 

 

PLANLÆG DIT BESØG

Når I besøger TV-2s Lydstudie kan I i samme omgang gå på opdagelse i vores øvrige udstillinger. Tag for eksempel med på en rejse i 50 års aftryk af Roskilde Festival og oplev ungdomskulturens udvikling fra 1950’erne og frem til i dag.

Book en omvisning

Vil I have det hele med, så book en omvisning. 

I efterårsferien kan I for eksempel komme med på vores nye omvisning “TV-2 – Jagten på den fede lyd”. Book billetter her.

Kommer I et helt selskab, så book jeres egen private omvisning, og lad en af vores dygtige formidlere åbne fortællingen om TV-2 Lydstudiet sammen jer. 

Læs mere om den nye omvisning og de andre tilbud om private omvisninger her

Spise og drikke

Café RAGNAROCK bager og laver alt fra bunden. Lige fra hjemmebagt brød og kager til hjemmepisket mayonnaise. I caféen kan du få brunch, frokost og aftensmad eller bare lidt at drikke. 

Tjek caféen åbningstider her

Praktisk info

Hele museet er tilgængeligt med el- og manuel kørestol via elevator til alle udstillingsafsnit. Det er muligt at låne en kørestol på museet.

Handikaptoilet forefindes i museets foyer. 

Ledsager til kørestolsbruger har gratis adgang til museet. 

Servicehunde må gerne medbringes på museet.

Museet er tilgængeligt med barnevogn, jf. ovenstående. 

I museets foyerområde er det mulighed for at opbevare overtøj og mindre tasker i aflåste bokse

Find vej og parkering

RAGNAROCK ligger i Roskildes “Rock City”, bydelen Musicon, ca. 30 minutters kørsel fra København. Vi er let tilgængelige med offentlig transport. Roskilde Station har regelmæssige forbindelser til København, Københavns Lufthavn og resten af Danmark. Gåturen fra stationen tager 15 minutter. Alternativt kan du tage bus 202A fra stationen. Du kan bruge “Rejseplanen” til at planlægge din rejse med offentlig transport fra hvor som helst. Musicon er en bydel i konstant udvikling. Derfor ændrer parkeringsforhold sig ind i mellem i takt med, at nye arealer bebygges. Du kan holde dig opdateret på parkeringsforhold og regler i området her

VIND PRÆMIER OG MODTAG SAMTIDIG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

FRA RADIO LUXEMBOURG TIL TIKTOK: NY SPOTUDSTILLING LUKKER DEN MUSIKALSKE GENERATIONSKLØFT MELLEM UNGE OG DERES FORÆLDRE

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I en ny udstilling undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Læs mere »
X