MUSEUM ÅBNER NETBUTIK MED GASOLIN’ SPECIALVARER
Museum RAGNAROCK fra Roskilde gør det nu muligt for fans af rock og pop fra hele landet at købe varer med særlig affektionsværdi i ny online butik. Der er 10 procent åbningsrabat i hele maj måned.
… på et trip ind i en musik, der forandrer sin tid. Gasolin’ vader over Langebro med alle deres frække chicks og skæve christianshavnere. Ind i danskernes hjerter. De råber. De griner. De skaber. De gør den danske rockscene større. For selv om der er drøn på, drømmer man stort i Gasolin’. Drømme der sender Gasolin’ ud på en rejse fra hippiebuler til folkeeje i den bedste sendetid.
Gasolin’ synger om det, de ser uden for deres vinduer – men på deres helt egen måde. Musikken fortæller os, hvem Gasolin’ er. Den vækker noget i os – følelsen af Gasolin’.
I år er det 50 år siden et af dansk rockhistories største bands blev til. Det markerer RAGNAROCK med særudstillingen “Så kom med mig – Gasolin’ 1969-78”.
Udstillingen kan opleves 13. september 2019 – 6. december 2020
I RAGNAROCKS nye udstilling “Så kom med mig – Gasolin´1969-78” – møder du fortællingen om brændende ambitioner, benhårdt slid, fantastiske succeser, dundrende fiaskoer og ungdommelig vildskab.
Det er historien om et dansk rockband der, med lige dele frihed, energi og attitude, går hele vejen fra undergrund til berømmelse, skaber stor og original musik og bliver sin generations største danske idoler.
I løbet af deres ni år lange karriere fik Gasolin’ skabt nogle af dansk rocks største sange og samtidig forandret den danske musikbranche.
Historien om Gasolin’ fortalt gennem otte markante sange
Fotos og genstande, som ikke før har været vist for offentligheden.
Tegninger og forarbejder til nogle af Gasolin’s ikoniske covers
Franz Beckerlees ikoniske jakker
Fan-breve – kærlige, finurlige… og krævende!
Del din egen Gasolin’-fortælling
Leg med Gasolin’s tekster
Giv din helt egen version af ’Kvinde min’.
Museum RAGNAROCK fra Roskilde gør det nu muligt for fans af rock og pop fra hele landet at købe varer med særlig affektionsværdi i ny online butik. Der er 10 procent åbningsrabat i hele maj måned.
DETALJEN.
Tusindvis af unge dedikerede Gasolin’ fans skrålede i 70’erne med på numre som ”Rabalderstræde”, ”Fi-fi dong” og ”Kvinde min”, og gennem Gasolin’ fanklubben blev det muligt for dem, at komme endnu tættere på deres store idoler. Fanklubben var for mange gas-fans langt mere end bare en fanklub – det var et frirum.
Da Gasolin’ i 1976 drog til USA var håbet højt. Det var den ultimative drøm om det internationale gennembrud. Bandet havde masser af succes med Gas 5 i Danmark. Med det næste skridt satsede de højt: Det var ’go big or go home’.
De startede med at skubbe deres grej afsted i en gammel trækvogn. Senere opgraderede de til en Hanomag-varevogn. Men da Gasolin’ for alvor slog igennem købte de et ægte dollargrin: Betzy
Hundredevis af brugerfortællinger om Gasolin’ vidner om, at Gasolin’ og deres musik selv i 2020 har en kæmpe betydning for folk i alle aldre – også for mange unge.
At skabe en udstilling er altid en kollektiv indsats og process. RAGNAROCK vil gerne takker følgende for støtte, indspark, gode idéer og arbejde:
GASOLIN´ – FOR LIV, MUSIK OG VÆRK
Franz Beckerlee, Wili Jønsson og Søren Berlev
For deres tanker, dialog og refleksioner om en periode i deres arbejdsliv
Peder Bundgaard
For at havde givet sin samling af fotos fra Gasolin´- tiden og coverarts til Gasolin´ albums til museet.
Møller-Clausen Fonden, Knud Højgaards Fond og Alletiders Musikby Roskilde
For økonomisk støtte til udstilling og eventprogram
UDSTILLING:
Design: White Noise Agency – Grafik: Hizzy v/ Dennis Reindau og ROMU – Udstillingsindhold: ROMU – Opbygning: Plusbo v/ Thomas Damgaard og ROMU – Projektledelse: Dorthe Andersen – Lyd- og billedfortælling: Hz Tone og Flemming Davidsen – Digitale installationer: No Parking og Yoke – Foliering: Plusbo v/ Thomas Damgaard – Fotografer: Jan Persson, Susanne Mertz og Jørgen Angel – Korrektur: “Den Røde Blyant” v/ Poul Bachmann Madsen – Oversættelse: GlobalDenmark A/S
En særlig tak går til den fantastiske skare af fans, musikformidlere, forskere og musikere der har bidraget med perspektiv og viden til udstillingen. I alfabetisk rækkefølge:
Carsten Andersen, Claus Rasmussen, Helle Damborg, Henrik Marstal, Klaus Hasselby, Gustav Lützhøft, Lars Jokumsen, Line Münster-Swendsen, Niels Estrup, Morten Michelsen, Birger Mosholt, Mikael Pass, Per Wium og Tobias Surland Madsen