Bæredygtighed, nysgerrighed og kvalitet uden undtagelser. Det er nøgleordene for tre erfarne kokke, som fra den 15. august langer mad over disken i den nye Café RAGNAROCK. Museums-caféen har siden marts stået tom, men nu kommer der atter gang i kaffemaskiner og kølemontrer.
Den gastronomiske spydspids og stedets køkkenchef bliver Hanna van Engeland. Hun er udlært kok med sølvmedalje fra Mirador De Morayma i Andalusien og har opnået topplacering ved VM i risotto. Men Café RAGNAROCK kommer ikke umiddelbart til at have verdensmad på menukortet.
– Vi tænker meget på økologi og bæredygtighed, så vores gæster vil se, at udvalget er lokalt og følger årstiderne. Vi kommer til at servere caféklassikere, som vi fortolker i moderne nordisk stil, fortæller Hanna van Engeland.
– Derudover vil vi gøre en dyd ud af at række ud til dygtige leverandører i nærområdet. Hvis for eksempel en ingrediens ikke kan fås nordisk, vil vi erstatte den med noget, som ligger tæt på smagsmæssigt, og som er lokalt.
Lytter til gæsternes smag
Det menukort, som gæsterne slår op i midten af august, vil løbende vil forandre sig. For lige så kompromisløse, de tre kokke er, når det kommer til kvaliteten – lige så åbne er de over for at tilpasse madoplevelsen til byen, museet og de besøgende, fortæller Nikolai Therkelsen, som kommer til at være ansvarlig for den daglige drift:
– Vi vil gerne løbende tage temperaturen på, hvad folk synes om os og caféen. Hvis folk er meget til folkekøkkenet, som vi kommer til at videreføre, lytter vi til det. Vi vil gerne favne nærmiljøet, og vi stiller op med kompetencer og høj faglighed, men i øjenhøjde, så folk tør komme ind.
Therkelsen er udlært kok ved Madklubbens succes Restaurant Tony’s med sølvmedalje og har blandt andet en fortid som køkkenchef på Hotel Skt. Petri i København.
Dessertkort med overraskelser
Det tredje ben i konstellationen er den administrerende direktør Max Krog. Han er udlært kok med sølvmedalje fra Mette Martinussens hedengangne ’Restaurant 1.th’. De seneste år har han været iværksætter, og trangen til at puste lidt til det etablerede fornægter sig ikke i Café RAGNAROCK. Her lover Max Krog et dessertkort helt ud over det sædvanlige.
– Hanna kommer med nogle ekstraordinære kompetencer inden for de søde sager, så vores gæster kan virkelig få sig en dessertoplevelse. Der kommer til at være cookies og croissanter – men også en karamelliseret hvid chokoladeis med hindbærguf og kornblomst. Hjemmelavet, selvfølgelig, lyder det fra Krog med et glimt i øjet.
For en lille forsmag kan man besøge Hanna van Engelands blog www.mitpiskeris.dk.
Hos den selvejende institution ROMU, der driver RAGNAROCK, faldt man straks for de tre kokke og deres ideer. Konkurrencen var ellers hård, for overvældende mange bød sig til som nye forpagtere til museet. Men med Max Krog, Nikolai Therkelsen og Hanna van Engeland har RAGNAROCK gjort et scoop, fortæller ROMUs kommercielle chef, Anette Gade Kristensen:
– Da jeg mødte teamet, skinnede deres høje grad af professionalisme igennem. Det er vigtigt, at gæsten ikke skelner mellem, om der var den gode udstilling eller caféen, der gjorde det til en god oplevelse på RAGNAROCK. Den erfaring og kendskab har de, fortæller hun.
De tre kokke kommer med erfaring fra blandt andet Pumpehuset og Østre Gasværk Teater og ved, hvor vigtig synergien mellem den kulturelle og den gastronomiske nerve er.
Perfekte rammer til selskaber
RAGNAROCK, der er et museum for pop, rock og ungdomskultur, har ligget i Roskildebydelen Musicon siden 2012 og er et populært besøgssted, som årligt trækker 100.000 besøgende. Stedet faciliterer også møder og konferencer, og udover den daglige drift af caféen og forplejninger af mødeaktiviteter står det gastronomiske trekløver klar til at arrangere selskaber.
– Alle skal have lyst til at fejre en rund fødselsdag her, fortæller Max Krog og pointerer, at stedets fysiske rammer var en af grundene til, at teamet bød ind på forpagtningen af caféen.
– Vi har rigtig store ambitioner, for rammerne er simpelthen fantastiske. Det giver os mulighed for at lave events i alle størrelsesordner, og vi kan tilbyde alt fra street food court, hvide duge med vinmenu eller en afslappet butter chicken med naan-brød.
Trioens store erfaring med events og catering var da også et plus for museet.
– At finde tre mennesker, der er kokke og kan det her, er ikke så nemt. De er vant til at levere ind på de store venues, som RAGNAROCK har haft så stor succes med og fortsat vil videreføre, fortæller Anette Gade Kristensen.
– Samtidig er det et team, der kan se mulighederne i Musicon-området, hvor der hele tiden kommer nyt til. Det er et udflugtsmål i sig selv, og nu kommer de tre til at tilbyde et spisested med mad af meget høj kvalitet.
I forbindelse med åbningen inviterer Hanna van Engeland, Nikolai Therkelsen og Max Krog på bobler og en forsmag på deres gastronomiske kunnen. For nærmere info om arrangementet skal man holde øje med caféens sociale medier.