RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

DYNAMISK KOKKETRIO SÆTTER KAFFEN OVER PÅ CAFÉ RAGNAROCK

Fra midten af august kan RAGNAROCKs gæster igen fuldende museumsoplevelsen med en cafétur. Tre erfarne kokke rykker ind i museumscaféen og byder snart på god kaffe, bæredygtig mad og et dessertkort, der får den søde tand til at hvine af fryd.

Trekløveret (fra venstre) Nikolai Therkelsen, Max Krog og Hanna van Engeland rykker 15. august ind i museumscaféen på RAGNAROCK. De glæder sig til sammen i samarbejde med museet at fuldende oplevelsen af en dag med rock, pop og ungdomskultur.

Bæredygtighed, nysgerrighed og kvalitet uden undtagelser. Det er nøgleordene for tre erfarne kokke, som fra den 15. august langer mad over disken i den nye Café RAGNAROCK. Museums-caféen har siden marts stået tom, men nu kommer der atter gang i kaffemaskiner og kølemontrer.

Den gastronomiske spydspids og stedets køkkenchef bliver Hanna van Engeland. Hun er udlært kok med sølvmedalje fra Mirador De Morayma i Andalusien og har opnået topplacering ved VM i risotto. Men Café RAGNAROCK kommer ikke umiddelbart til at have verdensmad på menukortet.

– Vi tænker meget på økologi og bæredygtighed, så vores gæster vil se, at udvalget er lokalt og følger årstiderne. Vi kommer til at servere caféklassikere, som vi fortolker i moderne nordisk stil, fortæller Hanna van Engeland.

– Derudover vil vi gøre en dyd ud af at række ud til dygtige leverandører i nærområdet. Hvis for eksempel en ingrediens ikke kan fås nordisk, vil vi erstatte den med noget, som ligger tæt på smagsmæssigt, og som er lokalt.

Lytter til gæsternes smag

Det menukort, som gæsterne slår op i midten af august, vil løbende vil forandre sig. For lige så kompromisløse, de tre kokke er, når det kommer til kvaliteten – lige så åbne er de over for at tilpasse madoplevelsen til byen, museet og de besøgende, fortæller Nikolai Therkelsen, som kommer til at være ansvarlig for den daglige drift:

– Vi vil gerne løbende tage temperaturen på, hvad folk synes om os og caféen. Hvis folk er meget til folkekøkkenet, som vi kommer til at videreføre, lytter vi til det. Vi vil gerne favne nærmiljøet, og vi stiller op med kompetencer og høj faglighed, men i øjenhøjde, så folk tør komme ind.

Therkelsen er udlært kok ved Madklubbens succes Restaurant Tony’s med sølvmedalje og har blandt andet en fortid som køkkenchef på Hotel Skt. Petri i København.

Dessertkort med overraskelser

Det tredje ben i konstellationen er den administrerende direktør Max Krog. Han er udlært kok med sølvmedalje fra Mette Martinussens hedengangne ’Restaurant 1.th’. De seneste år har han været iværksætter, og trangen til at puste lidt til det etablerede fornægter sig ikke i Café RAGNAROCK. Her lover Max Krog et dessertkort helt ud over det sædvanlige.

– Hanna kommer med nogle ekstraordinære kompetencer inden for de søde sager, så vores gæster kan virkelig få sig en dessertoplevelse. Der kommer til at være cookies og croissanter – men også en karamelliseret hvid chokoladeis med hindbærguf og kornblomst. Hjemmelavet, selvfølgelig, lyder det fra Krog med et glimt i øjet.

For en lille forsmag kan man besøge Hanna van Engelands blog www.mitpiskeris.dk.

Hos den selvejende institution ROMU, der driver RAGNAROCK, faldt man straks for de tre kokke og deres ideer. Konkurrencen var ellers hård, for overvældende mange bød sig til som nye forpagtere til museet. Men med Max Krog, Nikolai Therkelsen og Hanna van Engeland har RAGNAROCK gjort et scoop, fortæller ROMUs kommercielle chef, Anette Gade Kristensen:

– Da jeg mødte teamet, skinnede deres høje grad af professionalisme igennem. Det er vigtigt, at gæsten ikke skelner mellem, om der var den gode udstilling eller caféen, der gjorde det til en god oplevelse på RAGNAROCK. Den erfaring og kendskab har de, fortæller hun.

De tre kokke kommer med erfaring fra blandt andet Pumpehuset og Østre Gasværk Teater og ved, hvor vigtig synergien mellem den kulturelle og den gastronomiske nerve er.

Perfekte rammer til selskaber

RAGNAROCK, der er et museum for pop, rock og ungdomskultur, har ligget i Roskildebydelen Musicon siden 2012 og er et populært besøgssted, som årligt trækker 100.000 besøgende. Stedet faciliterer også møder og konferencer, og udover den daglige drift af caféen og forplejninger af mødeaktiviteter står det gastronomiske trekløver klar til at arrangere selskaber.

– Alle skal have lyst til at fejre en rund fødselsdag her, fortæller Max Krog og pointerer, at stedets fysiske rammer var en af grundene til, at teamet bød ind på forpagtningen af caféen.

– Vi har rigtig store ambitioner, for rammerne er simpelthen fantastiske. Det giver os mulighed for at lave events i alle størrelsesordner, og vi kan tilbyde alt fra street food court, hvide duge med vinmenu eller en afslappet butter chicken med naan-brød.

Trioens store erfaring med events og catering var da også et plus for museet.

– At finde tre mennesker, der er kokke og kan det her, er ikke så nemt. De er vant til at levere ind på de store venues, som RAGNAROCK har haft så stor succes med og fortsat vil videreføre, fortæller Anette Gade Kristensen.

– Samtidig er det et team, der kan se mulighederne i Musicon-området, hvor der hele tiden kommer nyt til. Det er et udflugtsmål i sig selv, og nu kommer de tre til at tilbyde et spisested med mad af meget høj kvalitet.

I forbindelse med åbningen inviterer Hanna van Engeland, Nikolai Therkelsen og Max Krog på bobler og en forsmag på deres gastronomiske kunnen. For nærmere info om arrangementet skal man holde øje med caféens sociale medier.

Café RAGNAROCK åbner 15. august på RAGNAROCK i Roskilde.

Åbningstider:

Hverdage: Kl. 10-17, onsdag til 22. Kl. 10-11 serveres morgenkomplet med blandt andet biodynamiske æg og unikaoste.

Lørdag og søndag: Kl. 10-16. I weekenden serveres brunch, der blandt andet består af luftige, smørstegte arme riddere.

Alle dage vil der være børnetallerkner til familiens yngste.

Bord kan foreløbig bookes via telefon 2983 1343 eller kontakt@caferagnarock.dk

 

Café RAGNAROCK på de sociale medier:

Facebook: Café Ragnarock

Instagram: cafe_ragnarock

 

For yderligere info:

Max Krog: 2983 1343 eller max@caferagnarock.dk

Anette Gade Kristensen: 6089 4699 eller anetteg@romu.dk

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken 2024

I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.

Læs mere »

DROP DET SLATNE ARGUMENT – KVINDERNE ER DER JO!

Med fotoportrætter af Stine Bramsen, Annika Aakjær, Lis Sørensen, Rebecca Lou, Lydmor og en lang stribe andre danske musikere sætter RAGNAROCK fokus på den skæve kønsbalance i den danske musikbranche. Den 8. marts åbner portrætudstillingen 50/50 på det statsanerkendte museum for pop, rock og ungdomskultur.

Læs mere »

En glascontainer fyldt med festivalmagi er ankommet til RAGNAROCK

Under hele Roskilde Festival 2022 låste den anerkendte producer og musiker Noah Rosanes sig inde 24 timer i døgnet i et mobilt glascontainerstudie og skabte det kollektive værk UNIFY sammen med 25 specielt inviterede musikere og i tæt samspil med festivalgæsterne udenfor. Fra den 10. februar kan du opleve UNIFYs magiske øjeblikke i lyd og levende billeder i den selvsamme container på RAGNAROCK.

Læs mere »

Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK Af: Stine Blegvad Oplev hippietidens mest legendariske, danske rockgrupper spil-levende på museet for pop, rock og ungdomskultur. RAGNAROCK planter tre ”Dunhammeraftner” i foråret – og kalder håbet frem. Flere af numrene fra Steppeulvenes album HIP vil kunne…

Læs mere »

RAGNAROCKs næste rockgigant bliver Volbeat

RAGNAROCK slår endnu engang dørene op til det succesfulde Rockgiganter og mikrobryg. Den 2. februar er det med Volbeat i det varme sæde, og både forhenværende bassist i bandet, Anders Kjølholm, og rockredaktør gennem 25 år, Steffen Jungersen gæster museet.

Læs mere »

Dansk pop og rock får sin egen årlige talkfestival – dedikeret til ”Historien bag musikken”

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Dansk pop og rock får sin egen årlige talkfestival – dedikeret til ”Historien bag musikken” Steffen Brandt, Annisette Koppel, Tim Christensen, Flemming Rasmussen og Annika Aakjær er blandt de medvirkende, når museet RAGNAROCK i samarbejde med historiemagasinet Æra april 2023 indleder en ny tradition: Med en…

Læs mere »
X