MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

DYNAMISK KOKKETRIO SÆTTER KAFFEN OVER PÅ CAFÉ RAGNAROCK

Fra midten af august kan RAGNAROCKs gæster igen fuldende museumsoplevelsen med en cafétur. Tre erfarne kokke rykker ind i museumscaféen og byder snart på god kaffe, bæredygtig mad og et dessertkort, der får den søde tand til at hvine af fryd.

Trekløveret (fra venstre) Nikolai Therkelsen, Max Krog og Hanna van Engeland rykker 15. august ind i museumscaféen på RAGNAROCK. De glæder sig til sammen i samarbejde med museet at fuldende oplevelsen af en dag med rock, pop og ungdomskultur.

Bæredygtighed, nysgerrighed og kvalitet uden undtagelser. Det er nøgleordene for tre erfarne kokke, som fra den 15. august langer mad over disken i den nye Café RAGNAROCK. Museums-caféen har siden marts stået tom, men nu kommer der atter gang i kaffemaskiner og kølemontrer.

Den gastronomiske spydspids og stedets køkkenchef bliver Hanna van Engeland. Hun er udlært kok med sølvmedalje fra Mirador De Morayma i Andalusien og har opnået topplacering ved VM i risotto. Men Café RAGNAROCK kommer ikke umiddelbart til at have verdensmad på menukortet.

– Vi tænker meget på økologi og bæredygtighed, så vores gæster vil se, at udvalget er lokalt og følger årstiderne. Vi kommer til at servere caféklassikere, som vi fortolker i moderne nordisk stil, fortæller Hanna van Engeland.

– Derudover vil vi gøre en dyd ud af at række ud til dygtige leverandører i nærområdet. Hvis for eksempel en ingrediens ikke kan fås nordisk, vil vi erstatte den med noget, som ligger tæt på smagsmæssigt, og som er lokalt.

Lytter til gæsternes smag

Det menukort, som gæsterne slår op i midten af august, vil løbende vil forandre sig. For lige så kompromisløse, de tre kokke er, når det kommer til kvaliteten – lige så åbne er de over for at tilpasse madoplevelsen til byen, museet og de besøgende, fortæller Nikolai Therkelsen, som kommer til at være ansvarlig for den daglige drift:

– Vi vil gerne løbende tage temperaturen på, hvad folk synes om os og caféen. Hvis folk er meget til folkekøkkenet, som vi kommer til at videreføre, lytter vi til det. Vi vil gerne favne nærmiljøet, og vi stiller op med kompetencer og høj faglighed, men i øjenhøjde, så folk tør komme ind.

Therkelsen er udlært kok ved Madklubbens succes Restaurant Tony’s med sølvmedalje og har blandt andet en fortid som køkkenchef på Hotel Skt. Petri i København.

Dessertkort med overraskelser

Det tredje ben i konstellationen er den administrerende direktør Max Krog. Han er udlært kok med sølvmedalje fra Mette Martinussens hedengangne ’Restaurant 1.th’. De seneste år har han været iværksætter, og trangen til at puste lidt til det etablerede fornægter sig ikke i Café RAGNAROCK. Her lover Max Krog et dessertkort helt ud over det sædvanlige.

– Hanna kommer med nogle ekstraordinære kompetencer inden for de søde sager, så vores gæster kan virkelig få sig en dessertoplevelse. Der kommer til at være cookies og croissanter – men også en karamelliseret hvid chokoladeis med hindbærguf og kornblomst. Hjemmelavet, selvfølgelig, lyder det fra Krog med et glimt i øjet.

For en lille forsmag kan man besøge Hanna van Engelands blog www.mitpiskeris.dk.

Hos den selvejende institution ROMU, der driver RAGNAROCK, faldt man straks for de tre kokke og deres ideer. Konkurrencen var ellers hård, for overvældende mange bød sig til som nye forpagtere til museet. Men med Max Krog, Nikolai Therkelsen og Hanna van Engeland har RAGNAROCK gjort et scoop, fortæller ROMUs kommercielle chef, Anette Gade Kristensen:

– Da jeg mødte teamet, skinnede deres høje grad af professionalisme igennem. Det er vigtigt, at gæsten ikke skelner mellem, om der var den gode udstilling eller caféen, der gjorde det til en god oplevelse på RAGNAROCK. Den erfaring og kendskab har de, fortæller hun.

De tre kokke kommer med erfaring fra blandt andet Pumpehuset og Østre Gasværk Teater og ved, hvor vigtig synergien mellem den kulturelle og den gastronomiske nerve er.

Perfekte rammer til selskaber

RAGNAROCK, der er et museum for pop, rock og ungdomskultur, har ligget i Roskildebydelen Musicon siden 2012 og er et populært besøgssted, som årligt trækker 100.000 besøgende. Stedet faciliterer også møder og konferencer, og udover den daglige drift af caféen og forplejninger af mødeaktiviteter står det gastronomiske trekløver klar til at arrangere selskaber.

– Alle skal have lyst til at fejre en rund fødselsdag her, fortæller Max Krog og pointerer, at stedets fysiske rammer var en af grundene til, at teamet bød ind på forpagtningen af caféen.

– Vi har rigtig store ambitioner, for rammerne er simpelthen fantastiske. Det giver os mulighed for at lave events i alle størrelsesordner, og vi kan tilbyde alt fra street food court, hvide duge med vinmenu eller en afslappet butter chicken med naan-brød.

Trioens store erfaring med events og catering var da også et plus for museet.

– At finde tre mennesker, der er kokke og kan det her, er ikke så nemt. De er vant til at levere ind på de store venues, som RAGNAROCK har haft så stor succes med og fortsat vil videreføre, fortæller Anette Gade Kristensen.

– Samtidig er det et team, der kan se mulighederne i Musicon-området, hvor der hele tiden kommer nyt til. Det er et udflugtsmål i sig selv, og nu kommer de tre til at tilbyde et spisested med mad af meget høj kvalitet.

I forbindelse med åbningen inviterer Hanna van Engeland, Nikolai Therkelsen og Max Krog på bobler og en forsmag på deres gastronomiske kunnen. For nærmere info om arrangementet skal man holde øje med caféens sociale medier.

Café RAGNAROCK åbner 15. august på RAGNAROCK i Roskilde.

Åbningstider:

Hverdage: Kl. 10-17, onsdag til 22. Kl. 10-11 serveres morgenkomplet med blandt andet biodynamiske æg og unikaoste.

Lørdag og søndag: Kl. 10-16. I weekenden serveres brunch, der blandt andet består af luftige, smørstegte arme riddere.

Alle dage vil der være børnetallerkner til familiens yngste.

Bord kan foreløbig bookes via telefon 2983 1343 eller kontakt@caferagnarock.dk

 

Café RAGNAROCK på de sociale medier:

Facebook: Café Ragnarock

Instagram: cafe_ragnarock

 

For yderligere info:

Max Krog: 2983 1343 eller max@caferagnarock.dk

Anette Gade Kristensen: 6089 4699 eller anetteg@romu.dk

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Ny museumsinspektør på RAGNAROCK: Kunsten og kulturen er en lakmusprøve på samfundets tilstand

Anders Haahrs hjerte banker i takt med musikken – uanset om det er pop, rock, jazz eller hiphop. RAGNAROCKs nye museumsinspektør glæder sig til at åbne musikhistorien for alle og ikke mindst at sætte museets genstande og vores fælles bagkatalog i spil i den offentlige debat. For der er masser af viden og erfaring at hente, som kan gøre os klogere på tidens varmeste emner.

Læs mere »

Vi Taler Kun Om TV-2 – oplev podcast live på RAGNAROCK

RAGNAROCKs permanente udstilling er for nyligt blev udvidet med TV-2s gamle Lydstudie. Nu følger RAGNAROCK op og inviterer til en aften fuld af nørderier om TV-2. Makkerparret bag podcasten ”Vi Taler Kun Om TV-2” rykker nemlig ind tirsdag den 11. oktober for at optage en specialudgave af podcasten foran et live publikum på det guldbeklædte museum.

Læs mere »

Tag familien med på RAGNAROCK i efterårsferien

Skal hele familien have det sjovt, er RAGNAROCK et godt bud på en aktivitet til efterårsferien. Tag med på en helt ny omvisning, der går tæt på TV-2 og bandets arbejde med at finde frem til den helt rigtige lyd, og bliv klogere på lydindspilning gennem tiden. Eller kast jer ud i at teste, om I selv kan få succes som upcoming band.

Læs mere »

EN BØLGE AF BRITISK MUSIK SKYLLEDE IND OVER DANMARK

For 60 år siden udkom The Beatles’ første single, og i de efterfølgende år væltede den britiske musik ind over de danske grænser. Det blev kaldt en ”invasion”, men var heldigvis en langt fredeligere en af slagsen end den, der i disse tider finder sted på europæisk jord. Her får du overblikket over de vigtigste grupper, begreber og begivenheder i ”The British Invasion”

Læs mere »

Et studie i fremskridt: ”Have a Cigar” fortæller musikhistorien fra 24 spor til uendeligheden

Lydstudiet ”Have a Cigar”, hvor bandet TV-2 gennem en årrække skabte nogle af deres største hits, er måske ikke så moderne. Men det virker, og det kan på levende illustrere, hvordan musik blev til for 25 år siden. Samtidig fortæller det historien om et band, der satte pris på langsomheden i det analoge, men som også overgav sig til den moderne teknologi.

Læs mere »
X