RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

En glascontainer fyldt med festivalmagi er ankommet til RAGNAROCK

Af: Stine Blegvad

Under hele Roskilde Festival 2022 låste den anerkendte producer og musiker Noah Rosanes sig inde 24 timer i døgnet i et mobilt glascontainerstudie og skabte det kollektive værk UNIFY sammen med 25 specielt inviterede musikere og i tæt samspil med festivalgæsterne udenfor. Fra den 10. februar kan du opleve UNIFYs magiske øjeblikke i lyd og levende billeder i den selvsamme container på RAGNAROCK.

Det mobile lydstudie, hvor UNIFY projektet har fundet sted er nu rykket på RAGNAROCK. Her kan du gennem lyd, videoer, og billeder fordybe dig i UNIFY’s univers, og få festivalstemningen helt tæt på. Foto: 

Det var fredag aften på Roskilde Festival 2022, og Noah Rosanes og hans hold af skiftende gæstemusikere havde spillet på tredje døgn i en container med glas i den ene væg, placeret midt i festivalens inferno af musik og mennesker.

”Nu skal vi simpelthen have publikum som kor”, udbrød Noah Rosanes og lempede en mikrofon ud til de nærmeste festivalgæster, der dansede med ude foran glasruden. Kort efter sang flokken opstemt med på ”na-na-na”-kor, og kom i samme nu til at blive en meget aktiv del af det fælles musikalske værk, UNIFY. 

Situationen er helt karakteristisk for det musikalske projekt, som Noah Rosanes – i samarbejde med kunstnere som Mattias Kolstrup, Rebecca Lou og 20 andre særligt inviterede kunstnere – kastede sig ud i under festivalen.

”Målet med projektet UNIFY var at skabe et fælles musikalsk værk, hvor diversitet var i førersædet. Men også at eksperimentere med selve måden, man skaber musik. Ved at jeg udstillede mig selv 24 timer i døgnet i et glasstudie, opstod en helt speciel energi, på en helt anden måde end i et normalt studie. 

Energien og oplevelsen gik begge veje, publikum kunne opleve sangene blive skabt, og musikerne blev inspireret af publikum, som flere gange blev involveret og kom med musikalske forslag, mens musikken blev skabt,” fortæller Noah Rosanes.

I lyd og levende billeder

Siden den flere døgn lange indspilning på festivalpladsen er UNIFY blevet til et egentlig album, som Noah Rosanes planlægger at udgive til marts. Men UNIFY er et værk, der vinder ved, at man oplever det med flere sanser. Ud over lyd og musik er der også blevet optaget flere timers video og taget hundredevis af billeder, der dokumenterer hele tilblivelsen af UNIFY som et kollektivt værk.

Noah Rosanes og RAGNROCK er nu gået sammen om at lade publikum få den fulde oplevelse af UNIFY. Med udgangspunkt i de mange timers film og billeder har Noah Rosanes skabt en visuel side til hvert af UNIFYs ti numre. Og nu bliver det muligt for RAGNAROCKS gæster at opleve eller genopleve UNIFY i både lyd og levende billeder i det selv samme mobile containerstudie, som det hele blev til i.

Som en autentisk bid af Roskilde Festival

”UNIFY er et udtryk for den kollektive spontanitet, der opstår, når man samler flere end 100.000 mennesker til Roskilde Festival. Energien og festivalens værdier i form af UNIFY er blevet til et kunstværk, og ligesom festivalen er UNIFY et bombardement af sanserne. Det er helt unikt, at vi kan gøre UNIFY til mere end lyd og vise det som en kunstinstallation i containerstudiet – som en autentisk bid af festivalen” fortæller RAGNAROCKs museumsinspektør Rasmus Rosenørn.

”Museumsgæsterne kan i forvejen opleve vores store særudstilling om 50 år med Roskilde Festival, og nu lægger vi så endnu et lag på den oplevelse,” forklarer han.

Ud over Noah Rosanes medvirker følgende kunstnere i UNIFY:

  • Rebecca Lou 
  • Mattias Kolstrup (Liberty Duné)
  • Claes Antonsen (Thomas Helmig, Antonelli) 
  • Jeremiah M. Green (Trommeslager i Modest Mouse)
  • Hannah Schneider
  • Live Johansson (Live Strings)
  • Josephine Philip
  • Jonas Gülstorff (P3, Sangskriver)
  • Lucky Lo
  • Clara Sofie 
  • Luna Ersahin (Assay)
  • Søren Vestergaard (Pernille Rosendahl)
  • Nicolai Kornerup (Kwamie Liv – Mames Babegenush)
  • Buster Jensen
  • Mads Michelsen
  • Søren Manscher (Brimheim)
  • Tobias Trier
  • Mikkel Benn
  • Johan Kolstrup
  • Thomas Edinger (Rusty Trombones)
  • Sara Broberg (The Billy Surfs)
  • Smag På dig selv
 

Noah Rosanes

Noah Rosanes er en anerkendt guitarist, producer sangskriver og kunstner Noah Rosanes, der arbejder inden for en bred vifte af genrer. Han har produceret fire Ugens Uundgåelige på P3 og et ugens album på P4 – og mere end 20 albums, hvoraf flere er blevet nomineret til awards som Carls Prisen, Zulu Awards og DMA, samt Årets Pop-album af Independent Music Awards i New York. Noah Rosanes har produceret og arbejdet med adskillige artister som for eksempel Nelson Can, Ameli Dot, Søs Fenger.

I 2017 stod Noah Rosanes bag konceptet ”Åbne Ører” som huskunstner på Christiansborg. Med afsæt i interviews med Jakob Ellemann-Jensen, Uffe Elbæk, Ida Auken og en lang række andre folketingspolitikere skabte Noah Rosanes et værk, hvor politikernes stemmer var bearbejdet digitalt til ukendelighed. På den måde fremstod deres politiske tanker og visioner adskilte fra den enkeltes stemme, og lytteren blev tvunget til at lytte med ørerne frem for øjnene.

Tilbage i 2016 gennemførte Noah Rosanes forløberen for UNIFY, hvor han låste sig inde i sit studie i en uge og fik besøg af en lang række musikere, som han indspillede med.

Det er erfaringer fra alle disse mange projekter, der nu tager form i UNIFY.

 

Den anerkendte kunstner Noah Rosanes arbejder med en bred genre af musik. Nu udstilles hans projekt UNIFY på RAGNAROCK. Foto: Pressefoto

UNIFY KONCEPT

  • Producer og musiker Noah Rosanes låste sig inde i et mobilt glasstudie 24 timer i døgnet under hele Roskilde Festival 2022.

  • Derinde fra skabte han et album i samspil med 22 specielt udvalgte musikere, der havde spillet på festivalen.

  • Målet med projektet UNIFY var at skabe et  fælles musikalsk værk, hvor diversitet var i førersædet, og mange forskellige slags musikere satte deres fingeraftryk på det fælles musikalske værk. 

  • Publikum kunne følge processen uden for glasstudiet på festivalpladsen. 

 

MODTAG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Kashmir

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube KASHMIRS ‘THE GOOD LIFE’ VÆKKES TIL LIVE EFTER 25 ÅR 06.05.2024 ’The Good Life’ udstillingen kan opleves fra den 13. september på RAGNAROCK. Grafik: Dennis Reindau.  I år er det 25 år siden, at det danske rockband Kashmir udgav albummet ’The Good Life’, som blæste både…

Læs mere »

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

RAGNAROCK SKRUER OP FOR FESTIVALSTEMNING, LEGO-BYGGERI OG GÅDEJAGT

Læsetid: 2 min.

Sommeren på RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur byder på både familieomvisninger, genbrug af skrald, gratis LEGO-byggeri og ny gådejagt. Vil man på oplevelse, er der masser af aktiviteter indenfor og udenfor museet at kaste sig ud i.

På RAGNAROCK kan du i sommerens løb komme på omvisninger i særudstillingen “Smattens Magi”, give festivalgrej nyt liv, bygge din egen festivalcamp i LEGO og tage på gådejagt. Foto: ROMU.

Med en ny særudstilling om Roskilde Festival byder RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur på masser af festivalstemning og sjove aktiviteter henover sommeren.

”I år fylder vi museet med festivalstemning, og byder på sjove aktiviteter knyttet til vores nye særudstilling ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde festival”. Gæster kan komme på omvisning, slippe kreativiteten løs i værkstedet, hvor festivalskrald skal have nyt liv, eller tage på gådejagt på festivalpladsen. Alle besøgende kan også få lov til at bygge deres egen festivalcamp i LEGO”, fortæller museumsinspektør Mia Ramsing Jensen.

Få overblikket herunder.

Omvisninger i særudstillingen ”Smattens Magi”

Vil man opleve RAGNAROCK’s nye særudstilling ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival”, er det både muligt at booke omvisninger for voksne og for hele familien.

Tager man med på omvisning, får man en guidet tur gennem 50 års magiske øjeblikke på Dyrskuepladsen i Roskilde, hvor publikum er hovednavnet. Man kryber i ly for regnen i havepavillonerne, får indblik i frivilligaktiviteterne og kommer helt tæt på scenens idoler. 

Få fortællinger om en festival, der aldrig har stået stille, og som har sat blivende spor i smatten foran Orange og hos tusindvis af mennesker verden over.

Tager man på familieomvisning, oplever man særudstillingen i børnehøjde og går på opdagelse i sure gummistøvler, en gul badeand og mudder på glasflaske.

Skab med skrald – giv dit affald nyt liv

I værkstedet på RAGNAROCK kan børnefamilier og nysgerrige sjæle slippe kreativiteten løs og give gammelt skrald nyt liv. Bunker af telte, campingstole og teltstænger, der er indsamlet på campingområdet efter Roskilde Festival, kan måske laves om til legetøj, mobilcovers eller hårpynt. Værkstedet er udviklet i samarbejde med foreningen Affaldsimperiet, der arbejder med at inspirere og motivere til mere kreativ bæredygtighed, upcycling og genbrug.

Byg Roskilde Festival i LEGO

Sidste års LEGO-succes gentages, når modellen af Orange Scene igen står klar. I år er byggefeltet udvidet med et campingområde, hvor publikum kan være med til at bygge deres egne personlige Roskilde-LEGO-camps med glade festivalgæster i farvestrålende LEGO. Det er muligt at deltage i aktiviteten i ugerne 26, 27, 28, 29 og 30 i museets åbningstid – og så er det gratis for alle.

Tag på gådejagt på festivalpladsen

RAGNAROCK tilbyder også en anderledes aktivitet uden for museet i forbindelse med særudstillingen. Man kan nemlig tage på gådejagten ”Er I der Roskilde?”, som bl.a. går ind på festivalområdet på Dyrskuepladsen. Det er museet selv og gådefirmaet HV?M, der står bag aktiviteten. Gådejagten går ud på at finde festivalånden. Med et spilkit med gådepapir og mp3-afspiller skal man sammen løse gåderne og udforske pladsen, men også hinandens musiksmag og holdninger.

Tid, pris og sted
Vil du deltage i nogle af sommeraktiviteterne, så find information om tid, pris, billetter og sted herunder. 
Du kan også læse mere om arrangementerne på museets hjemmeside.  

 

Familieomvisning i Smattens Magi:  ”Ska’ du med i smatten?”
Tirsdag – fredag i uge 27, 28, 29, 30, kl. 11.00
Pris: 160 kr. for voksne (+billetgebyr), børn er gratis.
Billetter købes her

 

Omvisning: ”Hegnet er væltet! Roskilde Festival i 50 år”
Tirsdag – fredag i ugerne 27, 28, 29, 30, kl. 15.00
og onsdage i ugerne 27, 28, 29, 30 kl. 16.30 – 17.30
Pris: 160 kr. (+billetgebyr)
Billetter købes her

 

Skab med skrald – giv festivalaffald nyt liv:
Tirsdag – fredag i uge 27, 28, 29, 30, kl. 12.00 – 14.00
Pris: Materialepris 30 kr. pr. barn (+billetgebyr)
Time slots: 12.00-13.00 og 13.00-14.00
Billetter købes her.

 

Byg Roskilde festival i LEGO:
Alle dage i ugerne 26, 27, 28, 29, 30 i museets åbningstid
Gratis for museets besøgende

 

Er I der Roskilde – RAGNAROCKS Mystery-walk:
Gådejagten kan spilles i tidsrummet 10.30-16.30 tirsdag til søndag.
Pris: 50 kr. pr. person (+billetgebyr)
Varighed: 2 timer
Antal deltagere 2-6 spillere
Alder: fra 10 – 100 år
Billetter til juni købes her
Billetter til juli købes her

 

Få overblik over alle sommeraktiviteterne på ROMUs mange besøgssteder her.

MODTAG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Kashmir

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube KASHMIRS ‘THE GOOD LIFE’ VÆKKES TIL LIVE EFTER 25 ÅR 06.05.2024 ’The Good Life’ udstillingen kan opleves fra den 13. september på RAGNAROCK. Grafik: Dennis Reindau.  I år er det 25 år siden, at det danske rockband Kashmir udgav albummet ’The Good Life’, som blæste både…

Læs mere »

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

RAGNAROCK SKRUER OP FOR FESTIVALSTEMNING, LEGO-BYGGERI OG GÅDEJAGT

Læsetid: 2 min.

Sommeren på RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur byder på både familieomvisninger, genbrug af skrald, gratis LEGO-byggeri og ny gådejagt. Vil man på oplevelse, er der masser af aktiviteter indenfor og udenfor museet at kaste sig ud i.

På RAGNAROCK kan du i sommerens løb komme på omvisninger i særudstillingen “Smattens Magi”, give festivalgrej nyt liv, bygge din egen festivalcamp i LEGO og tage på gådejagt. Foto: ROMU.

Med en ny særudstilling om Roskilde Festival byder RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur på masser af festivalstemning og sjove aktiviteter henover sommeren.

”I år fylder vi museet med festivalstemning, og byder på sjove aktiviteter knyttet til vores nye særudstilling ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde festival”. Gæster kan komme på omvisning, slippe kreativiteten løs i værkstedet, hvor festivalskrald skal have nyt liv, eller tage på gådejagt på festivalpladsen. Alle besøgende kan også få lov til at bygge deres egen festivalcamp i LEGO”, fortæller museumsinspektør Mia Ramsing Jensen.

Få overblikket herunder.

Omvisninger i særudstillingen ”Smattens Magi”

Vil man opleve RAGNAROCK’s nye særudstilling ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival”, er det både muligt at booke omvisninger for voksne og for hele familien.

Tager man med på omvisning, får man en guidet tur gennem 50 års magiske øjeblikke på Dyrskuepladsen i Roskilde, hvor publikum er hovednavnet. Man kryber i ly for regnen i havepavillonerne, får indblik i frivilligaktiviteterne og kommer helt tæt på scenens idoler. 

Få fortællinger om en festival, der aldrig har stået stille, og som har sat blivende spor i smatten foran Orange og hos tusindvis af mennesker verden over.

Tager man på familieomvisning, oplever man særudstillingen i børnehøjde og går på opdagelse i sure gummistøvler, en gul badeand og mudder på glasflaske.

Skab med skrald – giv dit affald nyt liv

I værkstedet på RAGNAROCK kan børnefamilier og nysgerrige sjæle slippe kreativiteten løs og give gammelt skrald nyt liv. Bunker af telte, campingstole og teltstænger, der er indsamlet på campingområdet efter Roskilde Festival, kan måske laves om til legetøj, mobilcovers eller hårpynt. Værkstedet er udviklet i samarbejde med foreningen Affaldsimperiet, der arbejder med at inspirere og motivere til mere kreativ bæredygtighed, upcycling og genbrug.

Byg Roskilde Festival i LEGO

Sidste års LEGO-succes gentages, når modellen af Orange Scene igen står klar. I år er byggefeltet udvidet med et campingområde, hvor publikum kan være med til at bygge deres egne personlige Roskilde-LEGO-camps med glade festivalgæster i farvestrålende LEGO. Det er muligt at deltage i aktiviteten i ugerne 26, 27, 28, 29 og 30 i museets åbningstid – og så er det gratis for alle.

Tag på gådejagt på festivalpladsen

RAGNAROCK tilbyder også en anderledes aktivitet uden for museet i forbindelse med særudstillingen. Man kan nemlig tage på gådejagten ”Er I der Roskilde?”, som bl.a. går ind på festivalområdet på Dyrskuepladsen. Det er museet selv og gådefirmaet HV?M, der står bag aktiviteten. Gådejagten går ud på at finde festivalånden. Med et spilkit med gådepapir og mp3-afspiller skal man sammen løse gåderne og udforske pladsen, men også hinandens musiksmag og holdninger.

Tid, pris og sted
Vil du deltage i nogle af sommeraktiviteterne, så find information om tid, pris, billetter og sted herunder. 
Du kan også læse mere om arrangementerne på museets hjemmeside.  

 

Familieomvisning i Smattens Magi:  ”Ska’ du med i smatten?”
Tirsdag – fredag i uge 27, 28, 29, 30, kl. 11.00
Pris: 160 kr. for voksne (+billetgebyr), børn er gratis.
Billetter købes her

 

Omvisning: ”Hegnet er væltet! Roskilde Festival i 50 år”
Tirsdag – fredag i ugerne 27, 28, 29, 30, kl. 15.00
og onsdage i ugerne 27, 28, 29, 30 kl. 16.30 – 17.30
Pris: 160 kr. (+billetgebyr)
Billetter købes her

 

Skab med skrald – giv festivalaffald nyt liv:
Tirsdag – fredag i uge 27, 28, 29, 30, kl. 12.00 – 14.00
Pris: Materialepris 30 kr. pr. barn (+billetgebyr)
Time slots: 12.00-13.00 og 13.00-14.00
Billetter købes her.

 

Byg Roskilde festival i LEGO:
Alle dage i ugerne 26, 27, 28, 29, 30 i museets åbningstid
Gratis for museets besøgende

 

Er I der Roskilde – RAGNAROCKS Mystery-walk:
Gådejagten kan spilles i tidsrummet 10.30-16.30 tirsdag til søndag.
Pris: 50 kr. pr. person (+billetgebyr)
Varighed: 2 timer
Antal deltagere 2-6 spillere
Alder: fra 10 – 100 år
Billetter til juni købes her
Billetter til juli købes her

 

Få overblik over alle sommeraktiviteterne på ROMUs mange besøgssteder her.

MODTAG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Kashmir

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube KASHMIRS ‘THE GOOD LIFE’ VÆKKES TIL LIVE EFTER 25 ÅR 06.05.2024 ’The Good Life’ udstillingen kan opleves fra den 13. september på RAGNAROCK. Grafik: Dennis Reindau.  I år er det 25 år siden, at det danske rockband Kashmir udgav albummet ’The Good Life’, som blæste både…

Læs mere »

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

RAGNAROCK SKRUER OP FOR FESTIVALSTEMNING, LEGO-BYGGERI OG GÅDEJAGT

Læsetid: 2 min.

Sommeren på RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur byder på både familieomvisninger, genbrug af skrald, gratis LEGO-byggeri og ny gådejagt. Vil man på oplevelse, er der masser af aktiviteter indenfor og udenfor museet at kaste sig ud i.

På RAGNAROCK kan du i sommerens løb komme på omvisninger i særudstillingen “Smattens Magi”, give festivalgrej nyt liv, bygge din egen festivalcamp i LEGO og tage på gådejagt. Foto: ROMU.

Med en ny særudstilling om Roskilde Festival byder RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur på masser af festivalstemning og sjove aktiviteter henover sommeren.

”I år fylder vi museet med festivalstemning, og byder på sjove aktiviteter knyttet til vores nye særudstilling ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde festival”. Gæster kan komme på omvisning, slippe kreativiteten løs i værkstedet, hvor festivalskrald skal have nyt liv, eller tage på gådejagt på festivalpladsen. Alle besøgende kan også få lov til at bygge deres egen festivalcamp i LEGO”, fortæller museumsinspektør Mia Ramsing Jensen.

Få overblikket herunder.

Omvisninger i særudstillingen ”Smattens Magi”

Vil man opleve RAGNAROCK’s nye særudstilling ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival”, er det både muligt at booke omvisninger for voksne og for hele familien.

Tager man med på omvisning, får man en guidet tur gennem 50 års magiske øjeblikke på Dyrskuepladsen i Roskilde, hvor publikum er hovednavnet. Man kryber i ly for regnen i havepavillonerne, får indblik i frivilligaktiviteterne og kommer helt tæt på scenens idoler. 

Få fortællinger om en festival, der aldrig har stået stille, og som har sat blivende spor i smatten foran Orange og hos tusindvis af mennesker verden over.

Tager man på familieomvisning, oplever man særudstillingen i børnehøjde og går på opdagelse i sure gummistøvler, en gul badeand og mudder på glasflaske.

Skab med skrald – giv dit affald nyt liv

I værkstedet på RAGNAROCK kan børnefamilier og nysgerrige sjæle slippe kreativiteten løs og give gammelt skrald nyt liv. Bunker af telte, campingstole og teltstænger, der er indsamlet på campingområdet efter Roskilde Festival, kan måske laves om til legetøj, mobilcovers eller hårpynt. Værkstedet er udviklet i samarbejde med foreningen Affaldsimperiet, der arbejder med at inspirere og motivere til mere kreativ bæredygtighed, upcycling og genbrug.

Byg Roskilde Festival i LEGO

Sidste års LEGO-succes gentages, når modellen af Orange Scene igen står klar. I år er byggefeltet udvidet med et campingområde, hvor publikum kan være med til at bygge deres egne personlige Roskilde-LEGO-camps med glade festivalgæster i farvestrålende LEGO. Det er muligt at deltage i aktiviteten i ugerne 26, 27, 28, 29 og 30 i museets åbningstid – og så er det gratis for alle.

Tag på gådejagt på festivalpladsen

RAGNAROCK tilbyder også en anderledes aktivitet uden for museet i forbindelse med særudstillingen. Man kan nemlig tage på gådejagten ”Er I der Roskilde?”, som bl.a. går ind på festivalområdet på Dyrskuepladsen. Det er museet selv og gådefirmaet HV?M, der står bag aktiviteten. Gådejagten går ud på at finde festivalånden. Med et spilkit med gådepapir og mp3-afspiller skal man sammen løse gåderne og udforske pladsen, men også hinandens musiksmag og holdninger.

Tid, pris og sted
Vil du deltage i nogle af sommeraktiviteterne, så find information om tid, pris, billetter og sted herunder. 
Du kan også læse mere om arrangementerne på museets hjemmeside.  

 

Familieomvisning i Smattens Magi:  ”Ska’ du med i smatten?”
Tirsdag – fredag i uge 27, 28, 29, 30, kl. 11.00
Pris: 160 kr. for voksne (+billetgebyr), børn er gratis.
Billetter købes her

 

Omvisning: ”Hegnet er væltet! Roskilde Festival i 50 år”
Tirsdag – fredag i ugerne 27, 28, 29, 30, kl. 15.00
og onsdage i ugerne 27, 28, 29, 30 kl. 16.30 – 17.30
Pris: 160 kr. (+billetgebyr)
Billetter købes her

 

Skab med skrald – giv festivalaffald nyt liv:
Tirsdag – fredag i uge 27, 28, 29, 30, kl. 12.00 – 14.00
Pris: Materialepris 30 kr. pr. barn (+billetgebyr)
Time slots: 12.00-13.00 og 13.00-14.00
Billetter købes her.

 

Byg Roskilde festival i LEGO:
Alle dage i ugerne 26, 27, 28, 29, 30 i museets åbningstid
Gratis for museets besøgende

 

Er I der Roskilde – RAGNAROCKS Mystery-walk:
Gådejagten kan spilles i tidsrummet 10.30-16.30 tirsdag til søndag.
Pris: 50 kr. pr. person (+billetgebyr)
Varighed: 2 timer
Antal deltagere 2-6 spillere
Alder: fra 10 – 100 år
Billetter til juni købes her
Billetter til juli købes her

 

Få overblik over alle sommeraktiviteterne på ROMUs mange besøgssteder her.

MODTAG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Kashmir

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube KASHMIRS ‘THE GOOD LIFE’ VÆKKES TIL LIVE EFTER 25 ÅR 06.05.2024 ’The Good Life’ udstillingen kan opleves fra den 13. september på RAGNAROCK. Grafik: Dennis Reindau.  I år er det 25 år siden, at det danske rockband Kashmir udgav albummet ’The Good Life’, som blæste både…

Læs mere »

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »
X