RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

Henrik Vibskov er en del af ”Smattens Magi”.

Læsetid: 2 min.

Den verdenskendte danske designer og kunstner Henrik Vibskov indgår i

RAGNAROCKs særudstilling ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival”. Det gør han med det helt nye og specialdesignede installationsværk ”Purple Haze”, der tager udgangspunkt i festivalens særlige stemning og enorme campingområde.

Kunstner og designer Henrik Vibskov har skabt den 125 m2 store kunstinstalltion Purple Haze som består af 50 telte – et for hvert år. Kunstinstallationen kan opleves som en del af i udstillingen “Smattens Magi”. Foto: Daniel T. N. Rasmussen / ROMU

Når museet RAGNAROCK i dag slår dørene op for den spektakulære særudstilling om Roskilde Festivals 50-årige historie, kan publikum blandt meget andet glæde sig til at opleve et helt nyt installationsværk kreeret af den verdenskendte danske designer Henrik Vibskov.

Værket med titlen ”Purple Haze” er designet særligt til udstillingen og tager sit udgangspunkt i festivalens 50-årige historie, hvor publikum og det enorme campingområde spiller nogle af hovedrollerne. Installationsværket består af ikke mindre end 50 specialdesignede, belyste og sammensatte telte, der fylder hele udstillingsrummets bagvæg.

Den overordnede idé med værket har været at skabe en refleksion af hele teltbyen på campingområdet, som er en stor del af Roskilde Festival. Udstillingsrummets bagvæg er blevet lukket helt af med de 50 telte, og der er sat lys på bagfra og indenunder for at skabe en stemning og illusion om, at man går rundt om aftenen på festivalens campingområde, hvor forskellige telte, farver og skygger fletter ind i hinanden.

”Roskilde Festival har en stor plads i mit hjerte. Jeg er kommet jævnligt på festivalen igennem 30 år og har haft nogle af mine største oplevelser både privat og professionelt derude. Man bliver taget utroligt godt imod, og den har noget familiært over sig som er unikt. Jeg håber, at folk med udstillingen her kommer til at mærke den fantastiske Roskilde-stemning, og jeg er rigtig glad for at være med”, fortæller Henrik Vibskov.

 

Roskilde Festival har en stor plads i mit hjerte.

”Totalt pisse skæv. Foretog mig intet”

”Purple Haze” er en berømt og berygtet cannabis art udødeliggjort af Jimi Hendrix i sangen af samme navn. Navnet er også titlen på Henrik Vibskovs installationsværk, og det harmonerer godt med farverne på teltene, der er lavet i nuancer af lilla, lavendel og orange. Samtidig har publikum på Roskilde Festival aldrig været blege for en god koger eller kongebrandert igennem årene.  

Ud over farverne på teltene er de alle udsmykket med forskellige publikumscitater fra festivalens mangeårige levetid. Citaterne er skrevet med sort sprittusch rundt om på teltene og består af vidt forskellige statements om eufori, fuldskab og bands, der har spillet på festivalen. Eller mere poetiske og politiske citater og betragtninger om livet og den tilstand man er i, når man er på Roskilde Festival.

Her er et par eksempler på nogle af de brugte publikumscitater:

  • ”Fem dage med mudder, tømmermænd, søvnmangel, sved, dårlig ånde, larm og mærkelige mennesker og alligevel de bedste fem dage på et år”.
  • ”Totalt pisse skæv. Foretog mig intet”.
  • ”Når man går i opløsning og glemmer sig selv helt og aldeles i en total fællesoplevelse”.
  • ”Læs et digt. Lyt til andres”.
  • ”Mine ”venner” låste mig inde på toilettet og lod mig overnatte der”.

 

Denne video kan kun vises
hvis du accepterer cookies
Klik her for at acceptere cookies

Kom med bag scenen og hør kunstneren Henrik Vibskov fortælle om den store installation “Purple Haze”.

Roskilde i blodet
Roskilde Festival har haft en stor betydning for Henrik Vibskov både professionelt og personligt igennem de seneste 30 år. Han startede med at kommer der med gymnasievennerne i begyndelsen af 1990erne og er siden kommet tilbage i utallige sammenhænge som professionel.

Ud over at være designer og kunstner er Henrik Vibskov også trommeslager, og han har både optrådt med sit gamle band Luksus, med Mikael Simpson og som en del af Trentemøllers band på festivalen. Han har spillet på de små scener, i Arena og på Orange Scene. Han har lavet scenografi til en masse koncerter og deltaget i forskellige kunstprojekter på festivalen, og så havde han i 10 år i træk sin egen meget populære butik på festivalen, hvor han solgte egne tøjkollektioner.

Henrik Vibsskov har altså i mange år været en særdeles aktiv og alsidig del af Roskilde Festival.

MODTAG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Vigtige privatfotos af Kashmir udstilles for første gang

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Vigtige privatfotos af Kashmir udstilles for første gang Tekst: Karina Edlund Jensen Fotos: Poul Martin Bonde, privatfotos I spot-udstillingen ‘The Good Life’ er det for første gang muligt at se et udvalg af de private billeder, som pladeselskabsmanden Poul Martin Bonde tog af bandet i løbet…

Læs mere »

Opkaldt efter fræk magasinforside

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Opkaldt efter fræk magasinforside 25.10.2024 Af: Karina Edlund Jensen Det var en magasinforside, der inspirerede Kasper Eistrup til navnet på Kashmirs megahit af et abum ‘The Good Life’. Billederedigering: Kristian Grøndahl /ROMU.  Albumtitlen ‘The Good Life’ er for længst blevet en klassiker i nyere dansk rockhistorie. Hidtil har…

Læs mere »

Kashmir

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube KASHMIRS ‘THE GOOD LIFE’ VÆKKES TIL LIVE EFTER 25 ÅR 06.05.2024 ’The Good Life’ udstillingen kan opleves fra den 13. september på RAGNAROCK. Grafik: Dennis Reindau.  I år er det 25 år siden, at det danske rockband Kashmir udgav albummet ’The Good Life’, som blæste både…

Læs mere »

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »
X