MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

Henrik Vibskov er en del af ”Smattens Magi”.

Læsetid: 2 min.

Den verdenskendte danske designer og kunstner Henrik Vibskov indgår i

RAGNAROCKs særudstilling ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival”. Det gør han med det helt nye og specialdesignede installationsværk ”Purple Haze”, der tager udgangspunkt i festivalens særlige stemning og enorme campingområde.

Kunstner og designer Henrik Vibskov har skabt den 125 m2 store kunstinstalltion Purple Haze som består af 50 telte – et for hvert år. Kunstinstallationen kan opleves som en del af i udstillingen “Smattens Magi”. Foto: Daniel T. N. Rasmussen / ROMU

Når museet RAGNAROCK i dag slår dørene op for den spektakulære særudstilling om Roskilde Festivals 50-årige historie, kan publikum blandt meget andet glæde sig til at opleve et helt nyt installationsværk kreeret af den verdenskendte danske designer Henrik Vibskov.

Værket med titlen ”Purple Haze” er designet særligt til udstillingen og tager sit udgangspunkt i festivalens 50-årige historie, hvor publikum og det enorme campingområde spiller nogle af hovedrollerne. Installationsværket består af ikke mindre end 50 specialdesignede, belyste og sammensatte telte, der fylder hele udstillingsrummets bagvæg.

Den overordnede idé med værket har været at skabe en refleksion af hele teltbyen på campingområdet, som er en stor del af Roskilde Festival. Udstillingsrummets bagvæg er blevet lukket helt af med de 50 telte, og der er sat lys på bagfra og indenunder for at skabe en stemning og illusion om, at man går rundt om aftenen på festivalens campingområde, hvor forskellige telte, farver og skygger fletter ind i hinanden.

”Roskilde Festival har en stor plads i mit hjerte. Jeg er kommet jævnligt på festivalen igennem 30 år og har haft nogle af mine største oplevelser både privat og professionelt derude. Man bliver taget utroligt godt imod, og den har noget familiært over sig som er unikt. Jeg håber, at folk med udstillingen her kommer til at mærke den fantastiske Roskilde-stemning, og jeg er rigtig glad for at være med”, fortæller Henrik Vibskov.

 

Roskilde Festival har en stor plads i mit hjerte.

”Totalt pisse skæv. Foretog mig intet”

”Purple Haze” er en berømt og berygtet cannabis art udødeliggjort af Jimi Hendrix i sangen af samme navn. Navnet er også titlen på Henrik Vibskovs installationsværk, og det harmonerer godt med farverne på teltene, der er lavet i nuancer af lilla, lavendel og orange. Samtidig har publikum på Roskilde Festival aldrig været blege for en god koger eller kongebrandert igennem årene.  

Ud over farverne på teltene er de alle udsmykket med forskellige publikumscitater fra festivalens mangeårige levetid. Citaterne er skrevet med sort sprittusch rundt om på teltene og består af vidt forskellige statements om eufori, fuldskab og bands, der har spillet på festivalen. Eller mere poetiske og politiske citater og betragtninger om livet og den tilstand man er i, når man er på Roskilde Festival.

Her er et par eksempler på nogle af de brugte publikumscitater:

  • ”Fem dage med mudder, tømmermænd, søvnmangel, sved, dårlig ånde, larm og mærkelige mennesker og alligevel de bedste fem dage på et år”.
  • ”Totalt pisse skæv. Foretog mig intet”.
  • ”Når man går i opløsning og glemmer sig selv helt og aldeles i en total fællesoplevelse”.
  • ”Læs et digt. Lyt til andres”.
  • ”Mine ”venner” låste mig inde på toilettet og lod mig overnatte der”.

 

Denne video kan kun vises
hvis du accepterer cookies
Klik her for at acceptere cookies

Kom med bag scenen og hør kunstneren Henrik Vibskov fortælle om den store installation “Purple Haze”.

Roskilde i blodet
Roskilde Festival har haft en stor betydning for Henrik Vibskov både professionelt og personligt igennem de seneste 30 år. Han startede med at kommer der med gymnasievennerne i begyndelsen af 1990erne og er siden kommet tilbage i utallige sammenhænge som professionel.

Ud over at være designer og kunstner er Henrik Vibskov også trommeslager, og han har både optrådt med sit gamle band Luksus, med Mikael Simpson og som en del af Trentemøllers band på festivalen. Han har spillet på de små scener, i Arena og på Orange Scene. Han har lavet scenografi til en masse koncerter og deltaget i forskellige kunstprojekter på festivalen, og så havde han i 10 år i træk sin egen meget populære butik på festivalen, hvor han solgte egne tøjkollektioner.

Henrik Vibsskov har altså i mange år været en særdeles aktiv og alsidig del af Roskilde Festival.

MODTAG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

P4 SENDER MUSIKALSK SOMMERRADIO FRA RAGNAROCK

Produceren Cutfather og Carpark North-forsangeren Lau Højen er blandt gæsterne, når P4s sommerprogram Take Off med Jesper Bæhrenz som vært sender direkte fra RAGNAROCK og særudstillingen ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival”. Det sker tirsdag den 6. og onsdag den 7. juli kl. 10-12.

Læs mere »

RAGNAROCK LYNQUIZ MAJ

Hvilket år kunne festivalen prale af sin første reggae-koncert med ingen ringere end Bob Marley and the Wailers? Test din paratviden i RAGNAROCKs lynquiz!

Læs mere »

DERFOR RAMMER DET SÅ HÅRDT, AT ROSKILDE FESTIVAL IGEN BLIVER AFLYST

Roskilde Festival skaber minder i bunkevis. Historier om at være ung for fuld udblæsning. Oplevelser, der ændrer den, du er. Efter flere års arbejde med at skabe RAGNAROCKs særudstilling ‘Smattens Magi: 50 års aftryk af Roskilde Festival’ har museumsinspektør Rasmus Rosenørn fået Roskilde Festival helt ind under huden. Og for ham står det klart, at aflysningen af årets festival har stor betydning for ikke bare unge men også dansk ungdomskultur – og måske også for alle andre. Mia Ramsing har spurgt ham hvorfor.

Læs mere »

FESTIVALHISTORIE: SYV MARKANTE ØJEBLIKKE

Roskilde Festivalen står midt i et af de mest skelsættende øjeblikke i sin historie. For andet år i træk er den store musikevent aflyst grundet coronapandemien. Men det er ikke første gang, at ’Roskilde’ gennemlever markante hændelser, der er gået over i (festival)historien. Mia Ramsing Jensen stiller her skarpt på syv betydningsfulde begivenheder i Roskilde Festivalens levetid.

Læs mere »
X