Oplev RAGNAROCK i din efterårsferie
Er I på jagt efter sjove ferieoplevelser? Få her overblik over aktiviteter og udstillinger på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK.
Læsetid: 3 min.
DETALJEN. Vi dykker ned i RAGNAROCKs udstillinger og sætter spot på en detalje herfra. Som tidligere besøger vi installationen Min top tre, hvor RAGNAROCK har bedt en række kunstnere og musikelskere om at udvælge deres tre danske favoritsange. Nikolaj Peyks er en af dansk hip hops pionerer. Hans favoritter går fra Gasolin’ over Magtens Korridorer til Shaka Loveless’ Tomgang. Her får du et uddrag.
Gasolin. Foto: Peder Bundgaard
Gasolin’: Hva’ gør vi nu, lille du.
”Jeg har valgt et Gasolin’ nummer. Men når jeg vælger et Gasolin’nummer, vælger jeg jo hele Gasolin’ i virkeligheden. Fordi det var der, jeg fandt ud af, at musik kunne noget mere end bare at lyde godt.
Jeg er jo sådan en Rudolph Steiner dreng, der har lært at spille violin før, jeg kunne regne. Det var noget, man skulle, og så gjorde man det. Men så pludselig kom Gasolin’. Og lige pludselig var der noget, som ikke var styret af dygtighed. Det var styret af nerve! Og det var noget, som jeg synes, var fantastisk.”
Magtens Korridorer: Kom og Mærk
”Jeg fik sgu sådan et los i sækken af noget, der mindede mig om dengang, jeg hørte Gasolin’.
Man kan ikke adskille sangskriveren fra sangen, eller dem der udfører den. Hvis det føles, som om de er tilstede, og som om de har noget på hjertet og ikke kun gør det for sjov – så går det lige rent ind i dunken på mig. Magtens Korridorer; den energi, de har, er ført fuldstændig igennem med det liv, de lever, og de personer de er.
Og så synes jeg i øvrigt, de spiller fantastisk! Igen har vi nogle som måske ikke er de allerdygtigste, men det er der ikke rigtig nogen, der har fortalt dem, eller det er ikke rigtig gået op for dem, så de spiller, som om de er…(wow)! Og det er fanden galme vigtigere end at sidde og flytte fingrene rigtig på en guitar. Jeg synes, at Magtens Korridorer står for noget intensitet og noget autenticitet og en mening om livet, som jeg tilslutter mig, og som jeg tror på.”
Shaka Loveless: Tomgang
”Reggae; det var sgu noget, der irriterede mig lidt der i starten, fordi jeg synes, det var sådan lidt, hvorfor skal vi nu lave reggae her. Jeg synes, det virkede sådan konceptualiseret og sådan lidt tænkt på en eller anden måde.
Indtil jeg hørte Shaka Loveless – hans nummer Tomgang. Og så var der et eller andet, der gjorde, at jeg tænkte hold kæft, det er fandme galme en smuk sang. Den der uforfinede måde…altså skønheden i det rå! Den der sådan lidt underlige brede, flade måde at snakke på, som jeg synes har enormt meget nerve, og enormt meget autenticitet.
Og jeg synes, at den sang maler nogle billeder af noget, som har noget urban æstetik over sig. Der er noget smerte og noget skønhed over det, som jeg føler er 100% autentisk. Det er sgu den eneste download, jeg nogensinde har betalt for, som jeg ikke bare har ”piratet” ned fra nettet. Jeg synes, det er en meget, meget smuk sang.”
VIND PRÆMIER OG MODTAG SAMTIDIG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.
TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV
Er I på jagt efter sjove ferieoplevelser? Få her overblik over aktiviteter og udstillinger på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK.
I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.
Musikeren og produceren Jan Lysdahl har de seneste 40 år været med til at forme dansk pop og rock. Bag trommesættet og mixerpulten har han samarbejdet med dansk musiks største navne. Den 5. oktober gæster han Rockgiganter og Mikrobryg på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK.
Med fotoportrætter af Stine Bramsen, Annika Aakjær, Lis Sørensen, Rebecca Lou, Lydmor og en lang stribe andre danske musikere sætter RAGNAROCK fokus på den skæve kønsbalance i den danske musikbranche. Den 8. marts åbner portrætudstillingen 50/50 på det statsanerkendte museum for pop, rock og ungdomskultur.
Mens den første af RAGNAROCKs Dunhammeraftner – med Steppeulvene den 28. februar – så småt nærmer sig udsolgt, er der åbnet for billetsalget til anden aften i rækken af koncerter med legendarisk syrerock: 30. marts er det Young Flowers, der lægger vejen forbi museet på Rabalderstræde.
Under hele Roskilde Festival 2022 låste den anerkendte producer og musiker Noah Rosanes sig inde 24 timer i døgnet i et mobilt glascontainerstudie og skabte det kollektive værk UNIFY sammen med 25 specielt inviterede musikere og i tæt samspil med festivalgæsterne udenfor. Fra den 10. februar kan du opleve UNIFYs magiske øjeblikke i lyd og levende billeder i den selvsamme container på RAGNAROCK.
MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK Af: Stine Blegvad Oplev hippietidens mest legendariske, danske rockgrupper spil-levende på museet for pop, rock og ungdomskultur. RAGNAROCK planter tre ”Dunhammeraftner” i foråret – og kalder håbet frem. Flere af numrene fra Steppeulvenes album HIP vil kunne…
RAGNAROCK slår endnu engang dørene op til det succesfulde Rockgiganter og mikrobryg. Den 2. februar er det med Volbeat i det varme sæde, og både forhenværende bassist i bandet, Anders Kjølholm, og rockredaktør gennem 25 år, Steffen Jungersen gæster museet.