RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

Rockgiganter og Mikrobryg er tilbage - nu med festival-feeling og livestreaming

Læsetid: 2 min.

Efter knap et år vender ”Rockgiganter og Mikrobryg” endelig tilbage på RAGNAROCK. I tråd med museets særudstilling om Roskilde Festivals historie gennem fem årtier slår arrangementsrækken i efteråret ned på nogle af de Rockgiganter, der har gjort sig ekstra bemærkede på Roskilde Festival. Og så bliver det muligt at være med hjemmefra.

Damon Albarn og resten af Blur er første gigant, når “Rockgiganter og Mikrobryg” i efteråret 2021 zoomer ind på “giganter” fra Roskilde Festival. Foto: Wikimedia, CC BY-SA 3.0

Arrangementsrækken ”Rockgiganter og Mikrobryg” har – som så mange andre arrangementer – ligget i dvale de seneste måneder, men til efteråret bliver de succesfulde arrangementer om nogle af musikkens største navne genoptaget på RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur. Under de underholdende og lærerige musikforedrag kan du nyde et godt glas øl fra det ultralokale Musicon Mikrobryggeri.

Første arrangement kommer til at handle om 90’er-succesen Blur og afvikles den 1. september kl. 18.30 på eventscenen midt i museets særudstilling “Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival”.

”Få artister har sat et så kraftigt aftryk på 90’ernes musikalske udtryk – og få har været så eksplicit begejstrede for Roskilde Festival – som Blur”, fortæller aftenens musikformidler Henrik Tuxen, og netop derfor er de selvskrevne som Rockgiganter denne aften.

Henrik Tuxen er erfaren forfatter, redaktør og journalist og har dybe rødder i musikbranchen. Tuxen har i flere forskellige sammenhænge interviewet medlemmerne af Blur i perioden 1997-2015, og derfor vil aftenens ”Rockgiganter og Mikrobryg” i høj grad være baseret på hans samtaler og oplevelser med bandet.

Rockgiganter hjemme i stuen

Som noget nyt vil RAGNAROCK dette efterår tilbyde et alternativ til oplevelsen i guldbygningen på Rabalderstræde: Nu bliver det nemlig muligt – for en reduceret billetpris – at følge med i ”Rockgiganter og Mikrobryg” hjemme fra sofaen.

”I løbet af det sidste halvandet år er vi alle blevet vant til, at arrangementer kan foregå foran en fjernsyns- eller computerskærm hjemme i stuen” fortæller arrangementsansvarlig Tine Moberg.

”Selv om museerne ikke længere er underlagt de samme restriktioner som tidligere, og derfor igen kan samle folk til fysiske arrangementer, vil vi gerne tilgodese det publikum, der måske stadig ikke føler sig helt trygge ved at mødes med mange andre, eller som bare ikke har mulighed for at være fysisk tilstede. Nu behøver de ikke gå glip af spændende kulturoplevelser, men kan i stedet følge med hjemmefra”.

De øvrige ”Rockgiganter og Mikrobryg” i efteråret 2021 er:

Onsdag den 6. oktober kl. 18.30: PJ Harvey fortalt af Anya Mathilde Poulsen

Onsdag den 1. december kl. 18.30: Bob Marley fortalt af Klaus Lynggaard

TID, PRIS OG STED

1. september kl. 18.30-20.30

130 kr. (+ billetgebyr)

Billetter købes via billetto.dk eller i RAGNAROCKs museumsbutik

RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde.

Udstillingen lukker kl. 17.00, og dørene åbner kl. 18.15

RAGNAROCK følger myndighedernes retningslinjer og overholder gældende restriktioner.

VIND PRÆMIER OG MODTAG SAMTIDIG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

FRA RADIO LUXEMBOURG TIL TIKTOK: NY SPOTUDSTILLING LUKKER DEN MUSIKALSKE GENERATIONSKLØFT MELLEM UNGE OG DERES FORÆLDRE

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I en ny udstilling undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Læs mere »
X