Historien bag musikken 2024
I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.
Bid for bid har vi flyttet TV-2s lydstudie ”Have a cigar” fra Steffen Brandts baggård i Aarhus til RAGNAROCK i Roskilde.
Oplev studiet, hvor ”Verdens lykkeligste band” skabte numre som ”Der går min klasselærer”, ”Kys bruden” og ”Kærligheden overvinder alt”.
Hør Steffen Brandt fortælle de bedste anekdoter fra studiet.
Og lav dit eget lydmix af TV-2s numre på udstillingens touch-skærme.
TV-2s Lydstudie var ramme for produktionen af flere af TV-2s allerstørste hits.
Video: Flemming Davidsen, Mikkel Bøgeskov Andersson og Mik Dahl /RAGNAROCK
Jagten på den fede lyd
TV-2s Lydstudie er den del af den faste udstilling “Jagten på den fede lyd”.
Følg musikernes og producernes kamp for at finde frem til den helt rigtige lyd. Med de muligheder, der nu engang er til rådighed.
Tag med gennem lydindspilningernes historie. Fra de rå, knitrende optagelser på toiletter og i garager, til den finpudsede lyd i de helt store pladestudier.
Køb dine TV-2-varer her
I museumsbutikken og på webshoppen kan du helt eksklusivt købe TV-2-varer, som for eksempel hoodie og t-shirts. Fås kun på RAGNAROCK.
Når I besøger TV-2s Lydstudie kan I i samme omgang gå på opdagelse i vores øvrige udstillinger. Tag for eksempel med på en rejse i 50 års aftryk af Roskilde Festival og oplev ungdomskulturens udvikling fra 1950’erne og frem til i dag.
Book en omvisning
Vil I have det hele med, så book en omvisning.
I efterårsferien kan I for eksempel komme med på vores nye omvisning “TV-2 – Jagten på den fede lyd”. Book billetter her.
Kommer I et helt selskab, så book jeres egen private omvisning, og lad en af vores dygtige formidlere åbne fortællingen om TV-2 Lydstudiet sammen jer.
Læs mere om den nye omvisning og de andre tilbud om private omvisninger her.
Spise og drikke
Café RAGNAROCK bager og laver alt fra bunden. Lige fra hjemmebagt brød og kager til hjemmepisket mayonnaise. I caféen kan du få brunch, frokost og aftensmad eller bare lidt at drikke.
Tjek caféen åbningstider her.
Praktisk info
Hele museet er tilgængeligt med el- og manuel kørestol via elevator til alle udstillingsafsnit. Det er muligt at låne en kørestol på museet.
Handikaptoilet forefindes i museets foyer.
Ledsager til kørestolsbruger har gratis adgang til museet.
Servicehunde må gerne medbringes på museet.
Museet er tilgængeligt med barnevogn, jf. ovenstående.
I museets foyerområde er det mulighed for at opbevare overtøj og mindre tasker i aflåste bokse
Find vej og parkering
RAGNAROCK ligger i Roskildes “Rock City”, bydelen Musicon, ca. 30 minutters kørsel fra København. Vi er let tilgængelige med offentlig transport. Roskilde Station har regelmæssige forbindelser til København, Københavns Lufthavn og resten af Danmark. Gåturen fra stationen tager 15 minutter. Alternativt kan du tage bus 202A fra stationen. Du kan bruge “Rejseplanen” til at planlægge din rejse med offentlig transport fra hvor som helst. Musicon er en bydel i konstant udvikling. Derfor ændrer parkeringsforhold sig ind i mellem i takt med, at nye arealer bebygges. Du kan holde dig opdateret på parkeringsforhold og regler i området her.
VIND PRÆMIER OG MODTAG SAMTIDIG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.
TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV
I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.
Musikeren og produceren Jan Lysdahl har de seneste 40 år været med til at forme dansk pop og rock. Bag trommesættet og mixerpulten har han samarbejdet med dansk musiks største navne. Den 5. oktober gæster han Rockgiganter og Mikrobryg på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK.
Med fotoportrætter af Stine Bramsen, Annika Aakjær, Lis Sørensen, Rebecca Lou, Lydmor og en lang stribe andre danske musikere sætter RAGNAROCK fokus på den skæve kønsbalance i den danske musikbranche. Den 8. marts åbner portrætudstillingen 50/50 på det statsanerkendte museum for pop, rock og ungdomskultur.
Mens den første af RAGNAROCKs Dunhammeraftner – med Steppeulvene den 28. februar – så småt nærmer sig udsolgt, er der åbnet for billetsalget til anden aften i rækken af koncerter med legendarisk syrerock: 30. marts er det Young Flowers, der lægger vejen forbi museet på Rabalderstræde.
Under hele Roskilde Festival 2022 låste den anerkendte producer og musiker Noah Rosanes sig inde 24 timer i døgnet i et mobilt glascontainerstudie og skabte det kollektive værk UNIFY sammen med 25 specielt inviterede musikere og i tæt samspil med festivalgæsterne udenfor. Fra den 10. februar kan du opleve UNIFYs magiske øjeblikke i lyd og levende billeder i den selvsamme container på RAGNAROCK.
MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK Af: Stine Blegvad Oplev hippietidens mest legendariske, danske rockgrupper spil-levende på museet for pop, rock og ungdomskultur. RAGNAROCK planter tre ”Dunhammeraftner” i foråret – og kalder håbet frem. Flere af numrene fra Steppeulvenes album HIP vil kunne…
RAGNAROCK slår endnu engang dørene op til det succesfulde Rockgiganter og mikrobryg. Den 2. februar er det med Volbeat i det varme sæde, og både forhenværende bassist i bandet, Anders Kjølholm, og rockredaktør gennem 25 år, Steffen Jungersen gæster museet.
MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Dansk pop og rock får sin egen årlige talkfestival – dedikeret til ”Historien bag musikken” Steffen Brandt, Annisette Koppel, Tim Christensen, Flemming Rasmussen og Annika Aakjær er blandt de medvirkende, når museet RAGNAROCK i samarbejde med historiemagasinet Æra april 2023 indleder en ny tradition: Med en…