MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

Vi taler kun om TV-2:
Oplev podcast live på RAGNAROCK

Af Stine Blegvad

Læsetid: 2 min.

RAGNAROCKs permanente udstilling er for nyligt blevet udvidet med TV-2s gamle Lydstudie. Nu følger RAGNAROCK op og inviterer til en aften fyldt med nørderier om TV-2. Makkerparret bag podcasten ”Vi Taler Kun Om TV-2” rykker nemlig ind tirsdag den 11. oktober for at optage en specialudgave af podcasten for et live publikum på det guldbeklædte museum.

Sjove anekdoter, facts og personlige fortællinger slippes løs, når makkerparret bag podcasten “Vi Taler Kun Om TV-2”, Mikael Strøm Eriksen og Morten Rosenberg Panduro, rykker ind på RAGNAROCK for at optage en særudgave af podcasten foran et live publikum. Foto: Pressefoto

”Vi Taler Kun Om TV-2” er Danmarks Lykkeligste Podcast om Danmarks Lykkeligste Band. Hverken mere eller mindre. Værterne på podcasten dykker ned i TV-2’s bagkatalog og gennemgår samtlige udspil fra orkesteret, der har været lydtapet til danskernes liv i over fire årtier. Ud over at lytte til og tale om hvert enkelt nummer på alle pladerne, er der også plads til en masse sjove anekdoter om bandet og et kig på anmeldelserne, som de lød i diverse aviser.

På RAGNAROCK indspiller Mikael og Morten afsnittet om opsamlingsbokssættet HITS, der udkom i 2004. Det kommer blandt andet til at handle om Have A Cigar-studiet, som nu er en del af udstillingen på RAGNAROCK, og så har de to værter inviteret et par spændende gæster, blandt andre sportskommentator Dennis Ritter, der er meget stor fan af bandet og ikke er bange for at flette TV-2-citater ind i for eksempel sin kommentering af Tour de France.

”På RAGNAROCK er vi utroligt glade for, at Morten og Mikael har lyst til at komme her og optage podcast-afsnit nummer 19”, fortæller publikumsmedarbejder Tine Moberg.

”Hvor vi i vores udstilling om TV-2s Have a Cigar-studie, formidler historien om bandets tidligere lydstudie som kreativt og kunstnerisk mulighedsrum, så zoomer Morten og Mikael i podcasten helt ind på TV-2s lange række af albums både før, under og efter studiet. Her formår de virkelig at få kombineret deres indgående viden om bandet og deres musik med personlige vinkler, relevante perspektiver og en ordentlig portion humor. Alt sammen noget, der efterlader én med en endnu større kærlighed til TV-2s musik”.

For Mikael Strøm Eriksen og Morten Rosenberg Panduro har TV-2 været en tæt følgesvend siden ungdommen. For Mikael fra begyndelsen af gymnasietiden i 1984, hvor Nutidens Unge udkom, og hvor bandet sang om fester, fodbold og matematik – alt sammen noget, der også fyldte i Mikaels liv dengang. Morten faldt i gryden, da han hørte TV-2 på sin søsters walkman i en alder af otte år, og som voksen mødte han sin kommende hustru til en TV-2-koncert. De har nu to drenge opkaldt efter to af bandets medlemmer.

Podcasten ”Vi Taler Kun Om TV-2” er foreløbigt downloadet mere end 30.000 gange.

TID, PRIS & STED:

11. oktober kl. 18.30-20.30

120 kr. (+ billetgebyrer) via billetto

Dørene åbner kl. 18.15

OBS. Udstillingen er lukket under arrangementet.

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Ny museumsinspektør på RAGNAROCK: Kunsten og kulturen er en lakmusprøve på samfundets tilstand

Anders Haahrs hjerte banker i takt med musikken – uanset om det er pop, rock, jazz eller hiphop. RAGNAROCKs nye museumsinspektør glæder sig til at åbne musikhistorien for alle og ikke mindst at sætte museets genstande og vores fælles bagkatalog i spil i den offentlige debat. For der er masser af viden og erfaring at hente, som kan gøre os klogere på tidens varmeste emner.

Læs mere »

Vi Taler Kun Om TV-2 – oplev podcast live på RAGNAROCK

RAGNAROCKs permanente udstilling er for nyligt blev udvidet med TV-2s gamle Lydstudie. Nu følger RAGNAROCK op og inviterer til en aften fuld af nørderier om TV-2. Makkerparret bag podcasten ”Vi Taler Kun Om TV-2” rykker nemlig ind tirsdag den 11. oktober for at optage en specialudgave af podcasten foran et live publikum på det guldbeklædte museum.

Læs mere »

Tag familien med på RAGNAROCK i efterårsferien

Skal hele familien have det sjovt, er RAGNAROCK et godt bud på en aktivitet til efterårsferien. Tag med på en helt ny omvisning, der går tæt på TV-2 og bandets arbejde med at finde frem til den helt rigtige lyd, og bliv klogere på lydindspilning gennem tiden. Eller kast jer ud i at teste, om I selv kan få succes som upcoming band.

Læs mere »

EN BØLGE AF BRITISK MUSIK SKYLLEDE IND OVER DANMARK

For 60 år siden udkom The Beatles’ første single, og i de efterfølgende år væltede den britiske musik ind over de danske grænser. Det blev kaldt en ”invasion”, men var heldigvis en langt fredeligere en af slagsen end den, der i disse tider finder sted på europæisk jord. Her får du overblikket over de vigtigste grupper, begreber og begivenheder i ”The British Invasion”

Læs mere »

Et studie i fremskridt: ”Have a Cigar” fortæller musikhistorien fra 24 spor til uendeligheden

Lydstudiet ”Have a Cigar”, hvor bandet TV-2 gennem en årrække skabte nogle af deres største hits, er måske ikke så moderne. Men det virker, og det kan på levende illustrere, hvordan musik blev til for 25 år siden. Samtidig fortæller det historien om et band, der satte pris på langsomheden i det analoge, men som også overgav sig til den moderne teknologi.

Læs mere »
X