RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

Vi taler kun om TV-2:
Oplev podcast live på RAGNAROCK

Af Stine Blegvad

Læsetid: 2 min.

RAGNAROCKs permanente udstilling er for nyligt blevet udvidet med TV-2s gamle Lydstudie. Nu følger RAGNAROCK op og inviterer til en aften fyldt med nørderier om TV-2. Makkerparret bag podcasten ”Vi Taler Kun Om TV-2” rykker nemlig ind tirsdag den 11. oktober for at optage en specialudgave af podcasten for et live publikum på det guldbeklædte museum.

Sjove anekdoter, facts og personlige fortællinger slippes løs, når makkerparret bag podcasten “Vi Taler Kun Om TV-2”, Mikael Strøm Eriksen og Morten Rosenberg Panduro, rykker ind på RAGNAROCK for at optage en særudgave af podcasten foran et live publikum. Foto: Pressefoto

”Vi Taler Kun Om TV-2” er Danmarks Lykkeligste Podcast om Danmarks Lykkeligste Band. Hverken mere eller mindre. Værterne på podcasten dykker ned i TV-2’s bagkatalog og gennemgår samtlige udspil fra orkesteret, der har været lydtapet til danskernes liv i over fire årtier. Ud over at lytte til og tale om hvert enkelt nummer på alle pladerne, er der også plads til en masse sjove anekdoter om bandet og et kig på anmeldelserne, som de lød i diverse aviser.

På RAGNAROCK indspiller Mikael og Morten afsnittet om opsamlingsbokssættet HITS, der udkom i 2004. Det kommer blandt andet til at handle om Have A Cigar-studiet, som nu er en del af udstillingen på RAGNAROCK, og så har de to værter inviteret et par spændende gæster, blandt andre sportskommentator Dennis Ritter, der er meget stor fan af bandet og ikke er bange for at flette TV-2-citater ind i for eksempel sin kommentering af Tour de France.

”På RAGNAROCK er vi utroligt glade for, at Morten og Mikael har lyst til at komme her og optage podcast-afsnit nummer 19”, fortæller publikumsmedarbejder Tine Moberg.

”Hvor vi i vores udstilling om TV-2s Have a Cigar-studie, formidler historien om bandets tidligere lydstudie som kreativt og kunstnerisk mulighedsrum, så zoomer Morten og Mikael i podcasten helt ind på TV-2s lange række af albums både før, under og efter studiet. Her formår de virkelig at få kombineret deres indgående viden om bandet og deres musik med personlige vinkler, relevante perspektiver og en ordentlig portion humor. Alt sammen noget, der efterlader én med en endnu større kærlighed til TV-2s musik”.

For Mikael Strøm Eriksen og Morten Rosenberg Panduro har TV-2 været en tæt følgesvend siden ungdommen. For Mikael fra begyndelsen af gymnasietiden i 1984, hvor Nutidens Unge udkom, og hvor bandet sang om fester, fodbold og matematik – alt sammen noget, der også fyldte i Mikaels liv dengang. Morten faldt i gryden, da han hørte TV-2 på sin søsters walkman i en alder af otte år, og som voksen mødte han sin kommende hustru til en TV-2-koncert. De har nu to drenge opkaldt efter to af bandets medlemmer.

Podcasten ”Vi Taler Kun Om TV-2” er foreløbigt downloadet mere end 30.000 gange.

TID, PRIS & STED:

11. oktober kl. 18.30-20.30

120 kr. (+ billetgebyrer) via billetto

Dørene åbner kl. 18.15

OBS. Udstillingen er lukket under arrangementet.

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Kashmir

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube KASHMIRS ‘THE GOOD LIFE’ VÆKKES TIL LIVE EFTER 25 ÅR 06.05.2024 ’The Good Life’ udstillingen kan opleves fra den 13. september på RAGNAROCK. Grafik: Dennis Reindau.  I år er det 25 år siden, at det danske rockband Kashmir udgav albummet ’The Good Life’, som blæste både…

Læs mere »

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

FRA RADIO LUXEMBOURG TIL TIKTOK: NY SPOTUDSTILLING LUKKER DEN MUSIKALSKE GENERATIONSKLØFT MELLEM UNGE OG DERES FORÆLDRE

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I en ny udstilling undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Læs mere »
X