RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

Dansk pop og rock får sin egen årlige talkfestival - dedikeret til ”Historien bag musikken”

Steffen Brandt, Annisette Koppel, Tim Christensen, Flemming Rasmussen og Annika Aakjær er blandt de medvirkende, når museet RAGNAROCK i samarbejde med historiemagasinet Æra april 2023 indleder en ny tradition: Med en årlig begivenhed vil museet fortælle rock- og pophistorie – ved at give ordet til hovedrolleindehaverne selv. Clement Behrendt Kjersgaard er vært.

Steffen Brandt, Annisette, Tim Christensen, Flemming Rasmussen og Annika Aakjær er blandt de medvirkende, når museet RAGNAROCK i samarbejde med historiemagasinet Æra april 2023 indleder en ny tradition: Med en årlig begivenhed vil museet fortælle rock- og pophistorie – ved at give ordet til hovedrolleindehaverne selv. Clement Behrendt Kjersgaard er vært. Grafik: Dennis Reindau

Publikum kommer helt tæt på nogle af dansk musiks største navne gennem de seneste årtier, når Steffen Brandt, Annisette Koppel, Tim Christensen, Flemming Rasmussen og Annika Aakjær sætter ord på deres arbejde med musikken – og på den betydning den har fået for eftertiden.

I en række store artisttalks retter RAGNAROCK mikrofonen mod musikkens mest betydningsfulde kunstnere og tuner ind på afgørende øjeblikke, hvor dansk rock- og pophistorie har taget form.

Ideen fik tv-vært og bladudgiver Clement Behrendt Kjersgaard, der selv er vært ved de enkelte artisttalks:

”Rockmusikkens historie er også historien om det moderne Danmark – og dermed en krønike om alt det, der har drevet os – og gør det endnu. Med ”Historien bag musikken” vil RAGNAROCK og Æra fortælle musikhistorie – ikke fra én vinkel, men fra mange. Vi giver ordet både til musikerne selv, til dem i kulissen og dem bag mixerpultene og – naturligvis – til generationer af fans.”

“Rockmusikkens historie er også historien om det moderne Danmark”

Helt tæt på de afgørende øjeblikke

På RAGNAROCK er der stor begejstring for ideen om en talkfestival med kunstnernes personlige vinkler på rockhistorien:

”I samtalerne vil vi gerne tæt på de bittesmå, men skelsættende øjeblikke i pladestudier og øvelokaler eller med guitaren derhjemme – og forbinde dem med de større fortællinger om musikkens betydning og hele samfundets udvikling de sidste fire-fem årtier,” fortæller Morten Thomsen Højsagaard, der er museumsdirektør i ROMU, som RAGNAROCK er en del af.

”Den slags samtaler, der kommer helt ind bag facaden, er Clement eminent til. Så vi er meget begejstrede på RAGNAROCK for hans initiativ og glæder os til sammen med ham at tage fat på en ny æra med at fortælle rock- og pophistorie sammen med dem, der skabte musikken.”

På talkfestivalen, der finder sted over to dage, indgår foruden de store artisttalks også en lang række andre publikumsoplevelser, som vil blive offentliggjort over de kommende måneder.

Man kan allerede nu købe billet til de enkelte artisttalks, og for en stærkt reduceret billetpris oveni kan publikum også besøge museets udstilling.

Alle de store artisttalks bliver optaget, så de efterfølgende kan ses online, hvor de vil udgøre en musikhistorisk samling af fortællinger om dansk populærmusik, der vil vokse og udvikle sig i de kommende år. Alle, der besøger festivalen, kan også bidrage ved at dele netop deres historier, optaget på video, der dermed vil indgå i et altid voksende digitalt arkiv over vidnesbyrd fra rocken og poppens historie. 

PROGRAM

De seks artisttalks, der foreløbig er programsat er:

Fredag den 14. april 2023:

13-15: Historien bag musikken med Steffen Brandt (TV-2) – i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

16-18: Historien bag musikken med … [Navn offentliggøres senere]- i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

Lørdag den 15. april 2023

10-12: Historien bag musikken med Annika Aakjær – i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

14-16 Historien bag musikken med Tim Christensen (Dizzy Mizz Lizzy, solo) – i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

16-18: Historien bag musikken med Annisette Koppel (Savage Rose) – i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

20-22 Historien bag musikken med Flemming Rasmussen (Sweet Silence Studio) – i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

 

Tid, sted, pris

14. og 15. april

200 kr./ artisttalk (+ billetgebyr).

Unge 14-29 år (inkl.): 150 kr./ artisttalk (+ billetgebyr)

Ved køb af billet til arrangementet kan samtidig tilkøbes entré til udstillingen til en stærkt reduceret billetpris: 50 kr. (normalpris 110 kr.).

Billetter bestilles på billetto.dk

RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde.

VIND PRÆMIER OG MODTAG SAMTIDIG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken 2024

I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.

Læs mere »

DROP DET SLATNE ARGUMENT – KVINDERNE ER DER JO!

Med fotoportrætter af Stine Bramsen, Annika Aakjær, Lis Sørensen, Rebecca Lou, Lydmor og en lang stribe andre danske musikere sætter RAGNAROCK fokus på den skæve kønsbalance i den danske musikbranche. Den 8. marts åbner portrætudstillingen 50/50 på det statsanerkendte museum for pop, rock og ungdomskultur.

Læs mere »

En glascontainer fyldt med festivalmagi er ankommet til RAGNAROCK

Under hele Roskilde Festival 2022 låste den anerkendte producer og musiker Noah Rosanes sig inde 24 timer i døgnet i et mobilt glascontainerstudie og skabte det kollektive værk UNIFY sammen med 25 specielt inviterede musikere og i tæt samspil med festivalgæsterne udenfor. Fra den 10. februar kan du opleve UNIFYs magiske øjeblikke i lyd og levende billeder i den selvsamme container på RAGNAROCK.

Læs mere »

Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK Af: Stine Blegvad Oplev hippietidens mest legendariske, danske rockgrupper spil-levende på museet for pop, rock og ungdomskultur. RAGNAROCK planter tre ”Dunhammeraftner” i foråret – og kalder håbet frem. Flere af numrene fra Steppeulvenes album HIP vil kunne…

Læs mere »

RAGNAROCKs næste rockgigant bliver Volbeat

RAGNAROCK slår endnu engang dørene op til det succesfulde Rockgiganter og mikrobryg. Den 2. februar er det med Volbeat i det varme sæde, og både forhenværende bassist i bandet, Anders Kjølholm, og rockredaktør gennem 25 år, Steffen Jungersen gæster museet.

Læs mere »
X