RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

Dansk pop og rock får sin egen årlige talkfestival - dedikeret til ”Historien bag musikken”

Steffen Brandt, Annisette Koppel, Tim Christensen, Flemming Rasmussen og Annika Aakjær er blandt de medvirkende, når museet RAGNAROCK i samarbejde med historiemagasinet Æra april 2023 indleder en ny tradition: Med en årlig begivenhed vil museet fortælle rock- og pophistorie – ved at give ordet til hovedrolleindehaverne selv. Clement Behrendt Kjersgaard er vært.

Steffen Brandt, Annisette, Tim Christensen, Flemming Rasmussen og Annika Aakjær er blandt de medvirkende, når museet RAGNAROCK i samarbejde med historiemagasinet Æra april 2023 indleder en ny tradition: Med en årlig begivenhed vil museet fortælle rock- og pophistorie – ved at give ordet til hovedrolleindehaverne selv. Clement Behrendt Kjersgaard er vært. Grafik: Dennis Reindau

Publikum kommer helt tæt på nogle af dansk musiks største navne gennem de seneste årtier, når Steffen Brandt, Annisette Koppel, Tim Christensen, Flemming Rasmussen og Annika Aakjær sætter ord på deres arbejde med musikken – og på den betydning den har fået for eftertiden.

I en række store artisttalks retter RAGNAROCK mikrofonen mod musikkens mest betydningsfulde kunstnere og tuner ind på afgørende øjeblikke, hvor dansk rock- og pophistorie har taget form.

Ideen fik tv-vært og bladudgiver Clement Behrendt Kjersgaard, der selv er vært ved de enkelte artisttalks:

”Rockmusikkens historie er også historien om det moderne Danmark – og dermed en krønike om alt det, der har drevet os – og gør det endnu. Med ”Historien bag musikken” vil RAGNAROCK og Æra fortælle musikhistorie – ikke fra én vinkel, men fra mange. Vi giver ordet både til musikerne selv, til dem i kulissen og dem bag mixerpultene og – naturligvis – til generationer af fans.”

“Rockmusikkens historie er også historien om det moderne Danmark”

Helt tæt på de afgørende øjeblikke

På RAGNAROCK er der stor begejstring for ideen om en talkfestival med kunstnernes personlige vinkler på rockhistorien:

”I samtalerne vil vi gerne tæt på de bittesmå, men skelsættende øjeblikke i pladestudier og øvelokaler eller med guitaren derhjemme – og forbinde dem med de større fortællinger om musikkens betydning og hele samfundets udvikling de sidste fire-fem årtier,” fortæller Morten Thomsen Højsagaard, der er museumsdirektør i ROMU, som RAGNAROCK er en del af.

”Den slags samtaler, der kommer helt ind bag facaden, er Clement eminent til. Så vi er meget begejstrede på RAGNAROCK for hans initiativ og glæder os til sammen med ham at tage fat på en ny æra med at fortælle rock- og pophistorie sammen med dem, der skabte musikken.”

På talkfestivalen, der finder sted over to dage, indgår foruden de store artisttalks også en lang række andre publikumsoplevelser, som vil blive offentliggjort over de kommende måneder.

Man kan allerede nu købe billet til de enkelte artisttalks, og for en stærkt reduceret billetpris oveni kan publikum også besøge museets udstilling.

Alle de store artisttalks bliver optaget, så de efterfølgende kan ses online, hvor de vil udgøre en musikhistorisk samling af fortællinger om dansk populærmusik, der vil vokse og udvikle sig i de kommende år. Alle, der besøger festivalen, kan også bidrage ved at dele netop deres historier, optaget på video, der dermed vil indgå i et altid voksende digitalt arkiv over vidnesbyrd fra rocken og poppens historie. 

PROGRAM

De seks artisttalks, der foreløbig er programsat er:

Fredag den 14. april 2023:

13-15: Historien bag musikken med Steffen Brandt (TV-2) – i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

16-18: Historien bag musikken med … [Navn offentliggøres senere]- i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

Lørdag den 15. april 2023

10-12: Historien bag musikken med Annika Aakjær – i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

14-16 Historien bag musikken med Tim Christensen (Dizzy Mizz Lizzy, solo) – i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

16-18: Historien bag musikken med Annisette Koppel (Savage Rose) – i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

20-22 Historien bag musikken med Flemming Rasmussen (Sweet Silence Studio) – i samtale med Clement Behrendt Kjersgaard

 

Tid, sted, pris

14. og 15. april

200 kr./ artisttalk (+ billetgebyr).

Unge 14-29 år (inkl.): 150 kr./ artisttalk (+ billetgebyr)

Ved køb af billet til arrangementet kan samtidig tilkøbes entré til udstillingen til en stærkt reduceret billetpris: 50 kr. (normalpris 110 kr.).

Billetter bestilles på billetto.dk

RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde.

VIND PRÆMIER OG MODTAG SAMTIDIG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

FRA RADIO LUXEMBOURG TIL TIKTOK: NY SPOTUDSTILLING LUKKER DEN MUSIKALSKE GENERATIONSKLØFT MELLEM UNGE OG DERES FORÆLDRE

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I en ny udstilling undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Læs mere »
X