Historien bag musikken 2024
I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.
Læsetid: 2 min.
Særudstillingen ’Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival’ har tålmodigt ventet i kulissen på RAGNAROCK. Premieren på udstillingen om Roskilde Festivals historie er nemlig flere gange blevet udskudt på grund af corona. Men fra d. 21. april kan udstillingen endelig åbne.
’Smattens Magi – 50 års aftryk med Roskilde Festival’ markerer et halvt århundrede med festivalen, der hører til blandt de ældste og største i verden. Historien er fortalt gennem festivalgængernes oplevelser – for de er nemlig festivalens virkelige hovednavn. Særudstillingen kan opleves på RAGNAROCK fra 21. april. Foto: Daniel T. N. Rasmussen
Det er stadig usikkert, om festivalgængerne får lov til at snøre de udtrådte sko og bygge en camp på Roskilde Festival til sommer. Til gengæld kan de beholde det pæne tøj på og tage en tur ned ad memory lane, når RAGNAROCK endelig åbner særudstillingen ’Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival’.
”Vi har arbejdet på den her udstilling i mere end et år og ventet i månedsvis på at kunne åbne den. Nu ser det endelig ud til, at vi får lov. Vi glæder os til at ’vælte hegnet’ og lade publikum komme ind og opleve en udstilling, som vi er meget stolte af,” fortæller projektchef Sebastian Gyrst-Longsig Christensen.
Festivalen er et frirum
Selvom der vil være restriktioner for museets besøgende, håber Sebastian Gyrst-Longsig Christensen, at gæsterne vil lade sig rive med af oplevelsen og glemme corona for en stund. Præcis som festivalen gennem 50 år har ageret pause fra den alvorlige hverdag.
”Roskilde Festival er et frirum. Den skaber en ramme, hvor man en uge om året får lov til at give helt slip og vriste sig løs af hverdagens forventninger. Publikum har år efter år skabt den helt særlige Roskilde Festival stemning, og derfor er det deres fortællinger, oplevelser, møder og drømme, som vi lægger vægt på at fortælle i udstillingen,” siger Sebastian Gyrst-Longsig Christensen.
Publikum har år efter år skabt den helt særlige Roskilde Festival stemning
Han er spændt på, hvordan gæsterne vil reagere på ’Smattens Magi – 50 år med aftryk af Roskilde Festival’, hvor de selv er hovednavnet.
”Vi har lavet en udstilling, hvor det er genkendelse og identifikation, der er i højsædet. Og vi håber, at alle, der har været på Roskilde Festival eller har planer om det, får lyst til at komme forbi og genopleve sig selv.”
Historierne fortælles i tre hovedzoner, som er ’Smat’, ’Musik’ og ’Frivillighed’. Derudover har udstillingen et særligt rum dedikeret til ulykken i 2000, hvor ni unge mænd mistede livet under Pearl Jams koncert på Orange Scene.
Udstillingen er blevet til med bidrag fra Spar Nord Fonden, Bdr. Hartmanns Fond, medarbejdere fra CP Kelco ApS, Alle Tiders Musikby Roskilde samt Foreningen Roskilde Festival.
Læs om udstillingen på www.rf50.dk, som løbende vil blive udbygget med videoer, billeder og artikler.
Udstillingen er blevet til med bidrag fra Spar Nord Fonden, Bdr. Hartmanns Fond, medarbejdere fra CP Kelco ApS, Alle Tiders Musikby Roskilde samt Foreningen Roskilde Festival.
Læs om udstillingen på www.rf50.dk, som løbende vil blive udbygget med videoer, billeder og artikler.
RAGNAROCK holder sig løbende opdateret om gældende retningslinjer for, hvordan museet bedst passer på de besøgende. Foreløbig står det klart, at der bl.a. vil være krav om coronapas, når museerne – om alt går vel – kan åbne fra den 21. april. Det vil sige, at besøgende skal fremvise dokumentation for, at de er vaccineret, tidligere har været smittet, eller at de inden for de sidste 72 timer er testet negativ for covid-19.
På museumragnarock.dk kan man løbende følge med i tiltag og retningslinjer, så alle kan passe på hinanden.
VIND PRÆMIER OG MODTAG SAMTIDIG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.
TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV
I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.
Musikeren og produceren Jan Lysdahl har de seneste 40 år været med til at forme dansk pop og rock. Bag trommesættet og mixerpulten har han samarbejdet med dansk musiks største navne. Den 5. oktober gæster han Rockgiganter og Mikrobryg på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK.
Med fotoportrætter af Stine Bramsen, Annika Aakjær, Lis Sørensen, Rebecca Lou, Lydmor og en lang stribe andre danske musikere sætter RAGNAROCK fokus på den skæve kønsbalance i den danske musikbranche. Den 8. marts åbner portrætudstillingen 50/50 på det statsanerkendte museum for pop, rock og ungdomskultur.
Mens den første af RAGNAROCKs Dunhammeraftner – med Steppeulvene den 28. februar – så småt nærmer sig udsolgt, er der åbnet for billetsalget til anden aften i rækken af koncerter med legendarisk syrerock: 30. marts er det Young Flowers, der lægger vejen forbi museet på Rabalderstræde.
Under hele Roskilde Festival 2022 låste den anerkendte producer og musiker Noah Rosanes sig inde 24 timer i døgnet i et mobilt glascontainerstudie og skabte det kollektive værk UNIFY sammen med 25 specielt inviterede musikere og i tæt samspil med festivalgæsterne udenfor. Fra den 10. februar kan du opleve UNIFYs magiske øjeblikke i lyd og levende billeder i den selvsamme container på RAGNAROCK.
MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK Af: Stine Blegvad Oplev hippietidens mest legendariske, danske rockgrupper spil-levende på museet for pop, rock og ungdomskultur. RAGNAROCK planter tre ”Dunhammeraftner” i foråret – og kalder håbet frem. Flere af numrene fra Steppeulvenes album HIP vil kunne…
RAGNAROCK slår endnu engang dørene op til det succesfulde Rockgiganter og mikrobryg. Den 2. februar er det med Volbeat i det varme sæde, og både forhenværende bassist i bandet, Anders Kjølholm, og rockredaktør gennem 25 år, Steffen Jungersen gæster museet.
MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Dansk pop og rock får sin egen årlige talkfestival – dedikeret til ”Historien bag musikken” Steffen Brandt, Annisette Koppel, Tim Christensen, Flemming Rasmussen og Annika Aakjær er blandt de medvirkende, når museet RAGNAROCK i samarbejde med historiemagasinet Æra april 2023 indleder en ny tradition: Med en…