RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

HEAVY METAL GÆKKEBREV

Metalhorn, headbang og battle vests. Hvis du har været til en metalkoncert, så er det nok noget du kender. RAGNAROCK giver en intro til livet som metal-fan. Og så viser vi hvordan du kan lave dit helt eget heavy metal gækkebrev.

James Dios bedstemor anede ikke hvad hun var med til at starte. Hun havde bare vist et gammelt håndtegn til sit barnebarn.

I dag kender vi tegnet med den løftede pegefinger og lillefinger som metalhornene eller som djævletegnet.

Bedstemoren brugte det som beskyttelse mod det onde. Men Dio brugte det til at skabe en forbindelse med sine fans. Når han viste tegnet, så gjorde publikum det samme.

I dag bliver det brugt af fans i hele verden.

 

De hårdeste fans

Håret svinger frem og tilbage og op og ned. Metalfans danser ikke når de går til koncert. De headbanger.

Jo tættere man kommer på scenen, jo vildere bliver det. I en moshpit skubber alle hinanden frem og tilbage mens de går amok. Det kan se farligt ud, men publikum er gode til at passe på hinanden.

Metalmusik er hård, tung og vild. Det er der mange fans, der gerne vil vise. Derfor er går de i noget særligt tøj.

Den mest populære farve for er sort. Der findes mange t-shirts med bands og uhyggelige billeder. Mange går også i sort læder og i tøj med nitter. Så er ingen i tvivl om, at man kan lide metal.

Andre fans samler på mærker med bandnavne. Dem syer de på en vest. På den måde samler man alle sine yndlingsbands. Det kalder man for en battle vest.

Prøv at lave dit eget heavy metal gækkebrev. Se hvordan i videoen.

Denne video kan kun vises
hvis du accepterer cookies
Klik her for at acceptere cookies

Vil du have artikler som denne direkte i din indbakke to gange om måneden?

Så tilmeld dig RAGNAROCKs nyhedsbrev på få sekunder her.

Så deltager du samtidig hver måned i lodtrækningen om fede præmier.

SKABELONER TIL GÆKKEBREVE

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

FRA RADIO LUXEMBOURG TIL TIKTOK: NY SPOTUDSTILLING LUKKER DEN MUSIKALSKE GENERATIONSKLØFT MELLEM UNGE OG DERES FORÆLDRE

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I en ny udstilling undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Læs mere »
X