RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

KLAI'S GIVER NYT LIV TIL CAFÈ RAGNAROCK

Læsetid: 2 min.

Klai’s Kitchen, som det seneste år har serviceret gæster i cafeen på Roskilde Museum, står nu også bag menukortet på RAGNAROCK. Parret bag har overtaget forpagtningen af Café RAGNAROCK, og gæsterne kan roligt sætte næsen op efter samme gode service og høje kvalitetsniveau som i Skt. Ols Stræde

Jonas og Klai Phithakkiat forkæler nu ikke kun gæsterne på Roskilde Museumscafé Klai. De er nye forpagtere på Café RAGNAROCK, hvor man kan glæde sig til samme gode stemning og betjening som i cafeen i Sankt Ols Stræde. Foto: Christian Mauricio/ROMU.

Det er ikke kun udstillingerne, der har fået en make over på RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur, efter genåbningen. Også stedets café er kommet i nye klæder. Og dog. For både kaffen, maden og de store smil vil mange nok genkende fra Roskilde Museumscafé, Klai.

Parret bag, Jonas og Klai Phithakkiat, er rykket ind som forpagtere i cafeen på RAGNAROCK, der 21. april åbnede ny udstilling om 50 år med Roskilde Festival og altså kunne byde velkommen indenfor i det nye café-miljø.

Og det begyndte festligt. Åbningsdagen faldt på en onsdag, stedets faste fællesspisningsdag.

”Det var en rigtig god aften med 53 spisende gæster. Folk var glade! Mange har fået mad fra museumscafeen tidligere, så de kendte os,” fortæller Klai Phithakkiat.

Familieaftenerne, som onsdagsarrangementerne hedder, er en videreførelse af de tidligere aftener med folkekøkken. For 85 kroner pr person – og halv pris til børn under 10 – kan familien spise sig mæt i god mad. Dog er indretningen en smule anderledes.

”Tidligere har gæsterne siddet ved langborde, men på grund af corona har vi delt det op i mindre borde. Det fortsætter vi med, så længe vi skal. Men når vi må, tror jeg vi åbner for langbordene igen. Så bliver det lidt mere social dining også,” fortæller Klai Phithakkiat.

En oase midt i Roskilde

Udover familieaftenerne, som byder på et varieret udvalg af gode hverdagsretter, står menuen i dagtimerne på smørrebrød med et moderne tvist. Det har Jonas og Klai Phithakkiat gjort så godt i Roskilde Museumscafé Klai, at udvalget er vokset og succesen nu altså flytter med til RAGNAROCK.

På blot et år har parret vist så gode takter i cafeen i Sankt Ols Stræde, at de nu udvider. Og spørger man Klai Phithakkiat, er der flere grunde til, at året i bymidten har været så vellykket:

”Vi har skilt os ud ved at lave et udendørsområde, der nærmest er som en botanisk have i Sankt Ols Stræde. Der er så stille og roligt. Det er en lille perle lige midt i Roskilde, en oase, hvor man kan sidde i fred og ro – kun et stenkast fra den livlige gågade.”

Derudover er det ifølge Klai Phithakkiat en stor fordel, at han og Jonas er meget til stede i cafeen.

”Vi arbejder der jo selv, så vi kan følge stemningen og se, om der noget, der skal forbedres. Vi er gode til at lytte til vores gæster og tilpasse til efterspørgslen, og så er vi imødekommende og glade, når vi møder gæsterne.”

Et godt menukort og et nyt stamsted

Jonas og Klai Phithakkiat overtog lokalerne efter at den tidligere forpagter sagde op, og de har brugt nedlukningen til at gøre klar. De har i første omgang kontrakt til oktober, men med mulighed for, at aftalen kan forlænges.

Hos ROMU er det svært at skjule begejstringen for, at Jonas og Klai Phithakkiat vil udvide.

”Vi har haft et fantastisk samarbejde,” siger kommerciel chef hos ROMU, Anette Gade Kristensen.

”Sankt Olais Plads er blevet et nyt samlingssted i bymidten, både for eksisterende og nye kunder. Klai og Jonas har budt ind med et godt menukort, som har ramt noget, folk godt kunne lide. Det er blevet et stamsted for mange. Derfor var vi meget glade for, at de havde mod på at byde ind på Café RAGNAROCK også.”

Både café og museum følger naturligvis de anbefalede retningslinjer, så gæsterne trygt kan besøge både udstillinger og spises. Derfor er det også nødvendigt at bestille bord til caféen.

FAKTA

RAGNAROCK og Café RAGNAROCK genåbnede den 21. april, da restriktionerne for museer og restaurationsbranchen blev lempet.

Her kan man, udover at besøge cafeen, se den nyåbnede særudstilling ”Smattens magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival. 

Museets åbningstider:
Mandag lukket, onsdag, åbent kl. 10-21, øvrige dage, åbent kl. 10-17

Cafeen:
Mandag lukket, onsdag, åbent kl. 11-20, øvrige dage, åbent kl. 11-16.

MODTAG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

FRA RADIO LUXEMBOURG TIL TIKTOK: NY SPOTUDSTILLING LUKKER DEN MUSIKALSKE GENERATIONSKLØFT MELLEM UNGE OG DERES FORÆLDRE

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I en ny udstilling undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Læs mere »
X