RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

KLAI'S GIVER NYT LIV TIL CAFÈ RAGNAROCK

Læsetid: 2 min.

Klai’s Kitchen, som det seneste år har serviceret gæster i cafeen på Roskilde Museum, står nu også bag menukortet på RAGNAROCK. Parret bag har overtaget forpagtningen af Café RAGNAROCK, og gæsterne kan roligt sætte næsen op efter samme gode service og høje kvalitetsniveau som i Skt. Ols Stræde

Jonas og Klai Phithakkiat forkæler nu ikke kun gæsterne på Roskilde Museumscafé Klai. De er nye forpagtere på Café RAGNAROCK, hvor man kan glæde sig til samme gode stemning og betjening som i cafeen i Sankt Ols Stræde. Foto: Christian Mauricio/ROMU.

Det er ikke kun udstillingerne, der har fået en make over på RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur, efter genåbningen. Også stedets café er kommet i nye klæder. Og dog. For både kaffen, maden og de store smil vil mange nok genkende fra Roskilde Museumscafé, Klai.

Parret bag, Jonas og Klai Phithakkiat, er rykket ind som forpagtere i cafeen på RAGNAROCK, der 21. april åbnede ny udstilling om 50 år med Roskilde Festival og altså kunne byde velkommen indenfor i det nye café-miljø.

Og det begyndte festligt. Åbningsdagen faldt på en onsdag, stedets faste fællesspisningsdag.

”Det var en rigtig god aften med 53 spisende gæster. Folk var glade! Mange har fået mad fra museumscafeen tidligere, så de kendte os,” fortæller Klai Phithakkiat.

Familieaftenerne, som onsdagsarrangementerne hedder, er en videreførelse af de tidligere aftener med folkekøkken. For 85 kroner pr person – og halv pris til børn under 10 – kan familien spise sig mæt i god mad. Dog er indretningen en smule anderledes.

”Tidligere har gæsterne siddet ved langborde, men på grund af corona har vi delt det op i mindre borde. Det fortsætter vi med, så længe vi skal. Men når vi må, tror jeg vi åbner for langbordene igen. Så bliver det lidt mere social dining også,” fortæller Klai Phithakkiat.

En oase midt i Roskilde

Udover familieaftenerne, som byder på et varieret udvalg af gode hverdagsretter, står menuen i dagtimerne på smørrebrød med et moderne tvist. Det har Jonas og Klai Phithakkiat gjort så godt i Roskilde Museumscafé Klai, at udvalget er vokset og succesen nu altså flytter med til RAGNAROCK.

På blot et år har parret vist så gode takter i cafeen i Sankt Ols Stræde, at de nu udvider. Og spørger man Klai Phithakkiat, er der flere grunde til, at året i bymidten har været så vellykket:

”Vi har skilt os ud ved at lave et udendørsområde, der nærmest er som en botanisk have i Sankt Ols Stræde. Der er så stille og roligt. Det er en lille perle lige midt i Roskilde, en oase, hvor man kan sidde i fred og ro – kun et stenkast fra den livlige gågade.”

Derudover er det ifølge Klai Phithakkiat en stor fordel, at han og Jonas er meget til stede i cafeen.

”Vi arbejder der jo selv, så vi kan følge stemningen og se, om der noget, der skal forbedres. Vi er gode til at lytte til vores gæster og tilpasse til efterspørgslen, og så er vi imødekommende og glade, når vi møder gæsterne.”

Et godt menukort og et nyt stamsted

Jonas og Klai Phithakkiat overtog lokalerne efter at den tidligere forpagter sagde op, og de har brugt nedlukningen til at gøre klar. De har i første omgang kontrakt til oktober, men med mulighed for, at aftalen kan forlænges.

Hos ROMU er det svært at skjule begejstringen for, at Jonas og Klai Phithakkiat vil udvide.

”Vi har haft et fantastisk samarbejde,” siger kommerciel chef hos ROMU, Anette Gade Kristensen.

”Sankt Olais Plads er blevet et nyt samlingssted i bymidten, både for eksisterende og nye kunder. Klai og Jonas har budt ind med et godt menukort, som har ramt noget, folk godt kunne lide. Det er blevet et stamsted for mange. Derfor var vi meget glade for, at de havde mod på at byde ind på Café RAGNAROCK også.”

Både café og museum følger naturligvis de anbefalede retningslinjer, så gæsterne trygt kan besøge både udstillinger og spises. Derfor er det også nødvendigt at bestille bord til caféen.

FAKTA

RAGNAROCK og Café RAGNAROCK genåbnede den 21. april, da restriktionerne for museer og restaurationsbranchen blev lempet.

Her kan man, udover at besøge cafeen, se den nyåbnede særudstilling ”Smattens magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival. 

Museets åbningstider:
Mandag lukket, onsdag, åbent kl. 10-21, øvrige dage, åbent kl. 10-17

Cafeen:
Mandag lukket, onsdag, åbent kl. 11-20, øvrige dage, åbent kl. 11-16.

MODTAG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken 2024

I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.

Læs mere »

DROP DET SLATNE ARGUMENT – KVINDERNE ER DER JO!

Med fotoportrætter af Stine Bramsen, Annika Aakjær, Lis Sørensen, Rebecca Lou, Lydmor og en lang stribe andre danske musikere sætter RAGNAROCK fokus på den skæve kønsbalance i den danske musikbranche. Den 8. marts åbner portrætudstillingen 50/50 på det statsanerkendte museum for pop, rock og ungdomskultur.

Læs mere »

En glascontainer fyldt med festivalmagi er ankommet til RAGNAROCK

Under hele Roskilde Festival 2022 låste den anerkendte producer og musiker Noah Rosanes sig inde 24 timer i døgnet i et mobilt glascontainerstudie og skabte det kollektive værk UNIFY sammen med 25 specielt inviterede musikere og i tæt samspil med festivalgæsterne udenfor. Fra den 10. februar kan du opleve UNIFYs magiske øjeblikke i lyd og levende billeder i den selvsamme container på RAGNAROCK.

Læs mere »

Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK Af: Stine Blegvad Oplev hippietidens mest legendariske, danske rockgrupper spil-levende på museet for pop, rock og ungdomskultur. RAGNAROCK planter tre ”Dunhammeraftner” i foråret – og kalder håbet frem. Flere af numrene fra Steppeulvenes album HIP vil kunne…

Læs mere »

RAGNAROCKs næste rockgigant bliver Volbeat

RAGNAROCK slår endnu engang dørene op til det succesfulde Rockgiganter og mikrobryg. Den 2. februar er det med Volbeat i det varme sæde, og både forhenværende bassist i bandet, Anders Kjølholm, og rockredaktør gennem 25 år, Steffen Jungersen gæster museet.

Læs mere »
X