MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

LYDLEGENDEN FLEMMING RASMUSSEN FRA SWEET SILENCE-STUDIET ØSER AF ANEKDOTERNE PÅ RAGNAROCK

Af Tine Moberg

45 års unik rockhistorie får mæle, når produceren og lydteknikeren Flemming Rasmussen lukker op for posen i ”Rock og Stjernestøv” på RAGNAROCK torsdag den 17. november kl. 18.30. Hør Flemming Rasmussen fortælle om sit samarbejde med navne fra musikkens øverste liga i en samtale med forfatter og musikskribent Thomas Vilhelm.

Thomas Vilhelm og Flemming Rasmussen (th) har sammen skabt bogen “Rock og Stjernestøv”. Den er udgangspunktet, når de to mødes på RAGNAROCK til en samtale, der tager tilhørerne med helt ind i maskinrummet i legendariske Sweet Silence Studio. Foto: Miguel Wagner 

Metallica, Gasolin’, Kim Larsen, Tina Turner, Ringo Starr, Anne Linnet, Ritchie Blackmore, D.A.D, Malurt, Lars H.U.G, Sebastian og mange andre har gjort brug af Flemming Rasmussens evner som tekniker, mixer og producer.

Centralt placeret i maskinrummet har han set skelsættende albums blive til. Han har set store koryfæer investere deres kunstneriske hjerteblod i processen, mens de pressede sig selv til det yderste. Og Flemming Rasmussen, eneejer af Sweet Silence Studios siden 1999, nyder stadig international anerkendelse for sit dedikerede arbejde med at skabe den bedst mulige lyd ned i mindste detalje.

Alt dette og meget andet fortæller han om i bogen ´Rock og stjernestøv – historier fra Sweet Silence Studios gennem 45 år´, som udkom i 2021 i tæt samarbejde med den erfarne musik- og kulturformidler Thomas Vilhelm. Her giver Flemming Rasmussen et bramfrit, fascinerende, underholdende og anekdoterigt indblik i dramaet bag kulisserne, hvor succeser skabes, og faren for fiasko lurer.

Bogen bevæger sig fra Amager til Amerika, fra jazz til dødsmetal, fra kommerciel optur til Covid-19 nedtur, coke, kontroverser, kærlighed til faget – og inside-historier, der aldrig før har været på tryk.

Torsdag den 17. november kan du møde begge bidragsydere til den anmelderroste bog, når RAGNAROCK inviterer til en levende og dynamisk interviewsamtale under overskriften ”Rock og Stjernestøv”. De har begge meget på hjerte og er kendte for at være rappe i replikken, så et par timer i selskab med de to herrer bliver alt andet end kedeligt og mundlamt. Nærmere spontant, musikalsk og passioneret.

Tid, Pris, Sted:

17. november 2022 kl. 18.30

120 kr. (+ billetgebyrer) Billetter bestilles på billetto.dk

RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde.

VIND PRÆMIER OG MODTAG SAMTIDIG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Ny museumsinspektør på RAGNAROCK: Kunsten og kulturen er en lakmusprøve på samfundets tilstand

Anders Haahrs hjerte banker i takt med musikken – uanset om det er pop, rock, jazz eller hiphop. RAGNAROCKs nye museumsinspektør glæder sig til at åbne musikhistorien for alle og ikke mindst at sætte museets genstande og vores fælles bagkatalog i spil i den offentlige debat. For der er masser af viden og erfaring at hente, som kan gøre os klogere på tidens varmeste emner.

Læs mere »

Vi Taler Kun Om TV-2 – oplev podcast live på RAGNAROCK

RAGNAROCKs permanente udstilling er for nyligt blev udvidet med TV-2s gamle Lydstudie. Nu følger RAGNAROCK op og inviterer til en aften fuld af nørderier om TV-2. Makkerparret bag podcasten ”Vi Taler Kun Om TV-2” rykker nemlig ind tirsdag den 11. oktober for at optage en specialudgave af podcasten foran et live publikum på det guldbeklædte museum.

Læs mere »

Tag familien med på RAGNAROCK i efterårsferien

Skal hele familien have det sjovt, er RAGNAROCK et godt bud på en aktivitet til efterårsferien. Tag med på en helt ny omvisning, der går tæt på TV-2 og bandets arbejde med at finde frem til den helt rigtige lyd, og bliv klogere på lydindspilning gennem tiden. Eller kast jer ud i at teste, om I selv kan få succes som upcoming band.

Læs mere »

EN BØLGE AF BRITISK MUSIK SKYLLEDE IND OVER DANMARK

For 60 år siden udkom The Beatles’ første single, og i de efterfølgende år væltede den britiske musik ind over de danske grænser. Det blev kaldt en ”invasion”, men var heldigvis en langt fredeligere en af slagsen end den, der i disse tider finder sted på europæisk jord. Her får du overblikket over de vigtigste grupper, begreber og begivenheder i ”The British Invasion”

Læs mere »

Et studie i fremskridt: ”Have a Cigar” fortæller musikhistorien fra 24 spor til uendeligheden

Lydstudiet ”Have a Cigar”, hvor bandet TV-2 gennem en årrække skabte nogle af deres største hits, er måske ikke så moderne. Men det virker, og det kan på levende illustrere, hvordan musik blev til for 25 år siden. Samtidig fortæller det historien om et band, der satte pris på langsomheden i det analoge, men som også overgav sig til den moderne teknologi.

Læs mere »
X