RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

RAGNAROCK RÆKKER UD TIL FESTIVALHUNGRENDE UNGE MED NY SERIE

Læsetid: 2 min.

RAGNAROCK er klar med arrangementsrækken ”RAGNAROCK sessions”, der er gratis og særligt henvendt til yngre musikelskere. Her får publikum spændende talks og livemusik, leveret af stærke danske kunstnere, der alle har Roskilde Festival solidt plantet i hjertet. Den første af to efterårs-sessions er allerede udsolgt, men kan opleves som live stream. Den trækker tråde til rockens verden, når Andrea Thuesen Johansen (Baby In Vain) og Brimheim gæster museet den 27. oktober.

Andrea Thuesen Johansen, guitarist i rockbandet Baby In Vain og Brimheim. Foto th: Alva Le Febvre, foto tv: Hey Jack.

I RAGNAROCKs særudstilling ’Smattens Magi’ er det publikums mangebrogede fortællinger, der er i centrum, men til efterårets RAGNAROCK-sessions sætter museet spot på artisterne – på de udøvende, danske artister, der har et helt specielt forhold til Roskilde Festival.

Hvordan er det som artist at udfolde sin musik i det enorme mulighedsrum, som festivalen er? Og hvordan er det at være medskaber af en verdensomspændende musikevent? Det er nogle af de spørgsmål, som seriens vært og medudvikler, forfatter, musikjournalist, Henrik Tuxen vil forfølge i et setup, hvor de mange ord får følgeskab af livenumre med seriens artister. Og sammen med publikum vil de drømme sig ud på Dyrskuepladsen til varme dage sommerdage i juli.

Lægger ud med aktuelt rockbrag

Første session trækker tråde fra rockens verden, når RAGNAROCK får besøg af superaktuelle Brimheim og Andrea Thuesen Johansen, guitarist i rockbandet Baby In Vain.

Baby In Vain har efterhånden fået etableret sig som et af Danmarks bedste nyere rockbands. De brød igennem den danske lydmur i 2012 og har siden spillet på alt fra små undergrundssteder til store festivaler – herunder Roskilde Festival, hvor de debuterede i 2013, og kom igen i 2018 og 2019. Deres seneste album ’See through’ udkom i december 2020 og har sikret de tre powerkvinder en nominering for årets bedste nordiske album ved Hyundai Nordic Music Prize.

Brimheim er et af de nyere navne på den danske musikscene, men stjernepotentialet er ikke til at tage fejl af. Hun skød musikkarrieren i gang i 2020 med den anmelderroste debut-ep ’Myself Misspelled’. Den fulde Roskilde Festival debut har hun til gode som artist, men scenen blev lagt ned, da hun i sommer optrådte ved Roskilde Festivals alternative koncertrække Summer Days.

Rækker ud til unge festivalhungrende

Serien ”RAGNAROCK Sessions” er særligt rettet mod yngre musik- og festivalelskere:

”Pandemien har to år i træk frarøvet en ungdomsgeneration de muligheder, som mange af os andre – alle vi, der for længst har haft vores Roskilde-debut – har kunnet tage for givet. Vi vil gerne tilbyde de hungrende unge en lille snært af festivalkultur – ganske vist uden smat – men måske med et lille strejf af magi. Og med vigtige emner som frihed, kærlighed, fællesskab og musik på dagsordenen. Emner som er indbegrebet af Roskilde Festival,” forklarer formidlingsinspektør Tine Moberg.

Tilgængeligt for alle med gratis live streaming

RAGNAROCK Session, der er støttet af Real Danias ”Byd Indenfor”-pulje, bliver live streamet gratis via RAGNAROCKs YouTube-kanal direkte fra museets særudstilling ”Smattens magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival”. Og det glæder Formidlings- og kommunikationschef Sidsel Risted Staun:

”Bevillingen fra Real Dania har gjort det muligt for os at prøve nye veje og at invitere flere med. Ved at live streame arrangementerne gratis kan vi nu invitere mange flere unge til at være en del af fællesskabet omkring musikken, uanset pengepung eller bopæl. Og nu, hvor billetterne til det fysiske arrangement er revet væk, er vi ekstra glade for den mulighed”, forklarer hun.

Real Danias ”Byd Indenfor”-pulje har til formål at hjælpe kulturinstitutioner, attraktioner og besøgssteder med at byde gæster indenfor igen efter coronakrisen.

TID, PRIS, STED

27. oktober 2021 kl. 18.30-20.30

Arrangementet er gratis og adgangsbilletterne er udsolgt, men arrangementet vil også blive live streamet via RAGNAROCKs YouTube-kanal.

Det fysiske arrangement finder sted på RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde.

MODTAG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken 2024

I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.

Læs mere »

DROP DET SLATNE ARGUMENT – KVINDERNE ER DER JO!

Med fotoportrætter af Stine Bramsen, Annika Aakjær, Lis Sørensen, Rebecca Lou, Lydmor og en lang stribe andre danske musikere sætter RAGNAROCK fokus på den skæve kønsbalance i den danske musikbranche. Den 8. marts åbner portrætudstillingen 50/50 på det statsanerkendte museum for pop, rock og ungdomskultur.

Læs mere »

En glascontainer fyldt med festivalmagi er ankommet til RAGNAROCK

Under hele Roskilde Festival 2022 låste den anerkendte producer og musiker Noah Rosanes sig inde 24 timer i døgnet i et mobilt glascontainerstudie og skabte det kollektive værk UNIFY sammen med 25 specielt inviterede musikere og i tæt samspil med festivalgæsterne udenfor. Fra den 10. februar kan du opleve UNIFYs magiske øjeblikke i lyd og levende billeder i den selvsamme container på RAGNAROCK.

Læs mere »

Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK Af: Stine Blegvad Oplev hippietidens mest legendariske, danske rockgrupper spil-levende på museet for pop, rock og ungdomskultur. RAGNAROCK planter tre ”Dunhammeraftner” i foråret – og kalder håbet frem. Flere af numrene fra Steppeulvenes album HIP vil kunne…

Læs mere »

RAGNAROCKs næste rockgigant bliver Volbeat

RAGNAROCK slår endnu engang dørene op til det succesfulde Rockgiganter og mikrobryg. Den 2. februar er det med Volbeat i det varme sæde, og både forhenværende bassist i bandet, Anders Kjølholm, og rockredaktør gennem 25 år, Steffen Jungersen gæster museet.

Læs mere »
X