RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

RAGNAROCK RÆKKER UD TIL FESTIVALHUNGRENDE UNGE MED NY SERIE

Læsetid: 2 min.

RAGNAROCK er klar med arrangementsrækken ”RAGNAROCK sessions”, der er gratis og særligt henvendt til yngre musikelskere. Her får publikum spændende talks og livemusik, leveret af stærke danske kunstnere, der alle har Roskilde Festival solidt plantet i hjertet. Den første af to efterårs-sessions er allerede udsolgt, men kan opleves som live stream. Den trækker tråde til rockens verden, når Andrea Thuesen Johansen (Baby In Vain) og Brimheim gæster museet den 27. oktober.

Andrea Thuesen Johansen, guitarist i rockbandet Baby In Vain og Brimheim. Foto th: Alva Le Febvre, foto tv: Hey Jack.

I RAGNAROCKs særudstilling ’Smattens Magi’ er det publikums mangebrogede fortællinger, der er i centrum, men til efterårets RAGNAROCK-sessions sætter museet spot på artisterne – på de udøvende, danske artister, der har et helt specielt forhold til Roskilde Festival.

Hvordan er det som artist at udfolde sin musik i det enorme mulighedsrum, som festivalen er? Og hvordan er det at være medskaber af en verdensomspændende musikevent? Det er nogle af de spørgsmål, som seriens vært og medudvikler, forfatter, musikjournalist, Henrik Tuxen vil forfølge i et setup, hvor de mange ord får følgeskab af livenumre med seriens artister. Og sammen med publikum vil de drømme sig ud på Dyrskuepladsen til varme dage sommerdage i juli.

Lægger ud med aktuelt rockbrag

Første session trækker tråde fra rockens verden, når RAGNAROCK får besøg af superaktuelle Brimheim og Andrea Thuesen Johansen, guitarist i rockbandet Baby In Vain.

Baby In Vain har efterhånden fået etableret sig som et af Danmarks bedste nyere rockbands. De brød igennem den danske lydmur i 2012 og har siden spillet på alt fra små undergrundssteder til store festivaler – herunder Roskilde Festival, hvor de debuterede i 2013, og kom igen i 2018 og 2019. Deres seneste album ’See through’ udkom i december 2020 og har sikret de tre powerkvinder en nominering for årets bedste nordiske album ved Hyundai Nordic Music Prize.

Brimheim er et af de nyere navne på den danske musikscene, men stjernepotentialet er ikke til at tage fejl af. Hun skød musikkarrieren i gang i 2020 med den anmelderroste debut-ep ’Myself Misspelled’. Den fulde Roskilde Festival debut har hun til gode som artist, men scenen blev lagt ned, da hun i sommer optrådte ved Roskilde Festivals alternative koncertrække Summer Days.

Rækker ud til unge festivalhungrende

Serien ”RAGNAROCK Sessions” er særligt rettet mod yngre musik- og festivalelskere:

”Pandemien har to år i træk frarøvet en ungdomsgeneration de muligheder, som mange af os andre – alle vi, der for længst har haft vores Roskilde-debut – har kunnet tage for givet. Vi vil gerne tilbyde de hungrende unge en lille snært af festivalkultur – ganske vist uden smat – men måske med et lille strejf af magi. Og med vigtige emner som frihed, kærlighed, fællesskab og musik på dagsordenen. Emner som er indbegrebet af Roskilde Festival,” forklarer formidlingsinspektør Tine Moberg.

Tilgængeligt for alle med gratis live streaming

RAGNAROCK Session, der er støttet af Real Danias ”Byd Indenfor”-pulje, bliver live streamet gratis via RAGNAROCKs YouTube-kanal direkte fra museets særudstilling ”Smattens magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival”. Og det glæder Formidlings- og kommunikationschef Sidsel Risted Staun:

”Bevillingen fra Real Dania har gjort det muligt for os at prøve nye veje og at invitere flere med. Ved at live streame arrangementerne gratis kan vi nu invitere mange flere unge til at være en del af fællesskabet omkring musikken, uanset pengepung eller bopæl. Og nu, hvor billetterne til det fysiske arrangement er revet væk, er vi ekstra glade for den mulighed”, forklarer hun.

Real Danias ”Byd Indenfor”-pulje har til formål at hjælpe kulturinstitutioner, attraktioner og besøgssteder med at byde gæster indenfor igen efter coronakrisen.

TID, PRIS, STED

27. oktober 2021 kl. 18.30-20.30

Arrangementet er gratis og adgangsbilletterne er udsolgt, men arrangementet vil også blive live streamet via RAGNAROCKs YouTube-kanal.

Det fysiske arrangement finder sted på RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde.

MODTAG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

FRA RADIO LUXEMBOURG TIL TIKTOK: NY SPOTUDSTILLING LUKKER DEN MUSIKALSKE GENERATIONSKLØFT MELLEM UNGE OG DERES FORÆLDRE

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I en ny udstilling undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Læs mere »
X