RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

volbeat er næste gigant i specialudgave af rockgiganter og mikrobryg

RAGNAROCK slår endnu engang dørene op til det succesfulde Rockgiganter og mikrobryg. Den 2. februar er det med Volbeat i det varme sæde, og både forhenværende bassist i bandet, Anders Kjølholm, og rockredaktør gennem 25 år, Steffen Jungersen gæster museet.

Gæsterne kan se frem til et brag af en aften i rockens navn, når rockredaktør gennem 25 år Steffen Jungersen, og forhenværende bassist i Volbeat, Anders Kjølholm, besøger RAGNAROCK den 2. februar. Fotokredit: John Mortensson / Gorka Photography

Årets første Rockgiganter og Mikrobryg lægger stærkt ud, når det den 2 februar kl. 18.30 skal handle om et af dansk rocks allerstørste navne: Volbeat – tilmed i en specialudgave.

”Denne gang gør vi lidt ekstra ud af det. Hvor der ved tidligere ”Rockgiganter og Mikrobryg” har været én musikformidler med særlig indsigt, som fortalte i lyd og billeder om aftenens band eller kunstner, har vi denne gang tilrettelagt det mere som en samtale. Oven i købet med et af bandets egne medlemmer som medfortæller,” forklarer RAGNAROCKs museumsinspektør Anders Haahr

At det netop er Volbeat, der kommer i selskab med andre danske og internationale giganter som David Bowie, Gasolin, Beatles og Madonna i RAGNAROCKs arrangementsrække, er ikke nogen tilfældighed:

Volbeat er et af de største danske bands, vi overhovedet har haft. Deres historie er helt unik, og derfor er det også en helt særlig mulighed at møde Anders Kjølholm i snak med Steffen Jungersen. Det er faktisk ’The Perfect Storm’” siger Anders Haahr om arrangementet.

Anders Kjølholm var bassist i bandet, fra da det blev dannet i 2001 og helt op til 2015. Han har altså været med i alt fra de mange lange arbejdsdage i øveren til de helt store koncerter. Han gæster aftenen sammen med Steffen Jungersen, a.k.a Dr. Rock, som var rockredaktør på BT i næsten 25 år. Jungersen har fulgt Volbeat helt fra start. Sammen med aftenens moderator, Anders Haahr, kan gæsterne se frem til en aften fyldt med dansk rockhistorie og røverhistorier.

Med til aftenen hører et godt glas øl, fra det ultralokale Musicon Mikrobryggeri, som brygger med håndkraft og høje mål for kvaliteten.

 

Til Rockgiganter og Mikrobryg fortæller landets skarpeste musikformidlere om musikkens allerstørste navne. Volumeknappen bliver vredet godt rundt, når historierne udfolder sig i ord, billeder og musik på RAGNAROCKs eventscene.

 

Tid, sted og pris

2. februar 2023 kl. 18.30

130 kr. (+ billetgebyrer) Billetter købes på billetto.dk

RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde.

Dørene åbner kl. 18.00

Med i billetprisen hører én øl, sodavand eller vand pr. billet. I pausen vil der være mulighed for at købe vand i Caféen.

MODTAG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

FRA RADIO LUXEMBOURG TIL TIKTOK: NY SPOTUDSTILLING LUKKER DEN MUSIKALSKE GENERATIONSKLØFT MELLEM UNGE OG DERES FORÆLDRE

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I en ny udstilling undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Læs mere »
X