RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

Bob dylan er næste rockgigant på ragnarock

Læsetid: 2 min.

For femte år i træk vrider RAGNAROCK volumenknappen godt rundt og lader den bragende rockhistorie fylde rummet omkring museets eventscene. Årets første navn i serien “Rockgiganter og Mikrobryg” er rockveteranen Bob Dylan, hvis første album kan fejre 60-års jubilæum i år. Det fejrer vi på RAGNAROCK den 28 april kl. 18:30

 

Bob Dylan anses for at være en af verdens bedste sangskrivere, og han har vist, at rockens simple formsprog kan kombineres med udfordrende tekster Foto: Xavier Badosa. Wikimedia CC BY-SA 2.0

Sucesserien ‘Rockgiganter og Mikrobryg’ lever videre, og med et godt glas Mikrobryg i hånden bliver publikum ført gennem episke uddrag af musikhistoriens største navne og deres betydning for musikken, formidlet af landets dygtigste musikeksperter. RAGNAROCK er klar til at løfte sløret for de første to rockgiganter i 2022, og publikum er garanteret god lyd og stærke fortællinger. 

Med til oplevelsen, hører hver gang et glas Mikrobryg af højeste kvalitet, fra det ultralokale Musicon Mikrobryggeri, som brygger øl med håndkraft og høje mål for kvaliteten. 

 

Bob Dylan – skaberen af en ny genre

Torsdag den 28. april lægger RAGNAROCK ud med fortællingen om en folkrock-legende, der siges at være en af skaberne bag hele folkrock-genren. Og ikke nok med det, han anses også for at være en af verdens bedste sangskrivere – Robert A. Zimmermann – bedre kendt som Bob Dylan.

 

Det var Dylan, som med pladerne “Bringing it All Back Home” og “Highway 61 Revisited” i ’65 viste, at rockens simple formsprog kunne kombineres med vildtvoksende, billedrige og intellektuelt udfordrende tekster – og rockmusikken har aldrig været den samme siden. Siden har Dylan udgivet knap tredive studieplader, inklusive et kreativt klimaks i midten af halvfjerdserne. Sidstnævnte vil være blandt nedslagspunkterne, når der inviteres på et strejftog i Dylans enestående værk og karriere. Og så skal der naturligvis tales om livekunstneren, som har besøgt Danmark utallige gange gennem den lange karriere.

 

Ud over at være lidt af en Dylan-ekspert er aftenens musikformidler, Esben Strunk, musikskribent, underviser, forfatter og foredragsholder, med en lang række musikforedrag i baggagen. Han er uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og har været tilknyttet musikmagasinet GAFFA gennem en længere årrække.

 

Næste omgang Rockgiganter og Mikrobryg bliver torsdag den 2. juni, hvor publikum kan drømme sig ind i discokuglens skær med en af landets mest erfarne musikjournalister, Jan Have Eriksen. Da skal det nemlig handle om den svenske gruppe ABBA. Billetterne kan allerede nu købes på billetto.dk.

 

Tid, sted, pris

Tid, sted, pris
Rockgiganter og Mikrobryg: Bob Dylan

28. april kl. 18.30-20.30

130 kr. (+ billetgebyr), billetter købes via billetto.

RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde.

Dørene åbner kl. 18.15

Med i billetten hører én øl, sodavand eller vand, og der vil i pausen være mulighed for at købe vand i museets butik.

MODTAG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

FRA RADIO LUXEMBOURG TIL TIKTOK: NY SPOTUDSTILLING LUKKER DEN MUSIKALSKE GENERATIONSKLØFT MELLEM UNGE OG DERES FORÆLDRE

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I en ny udstilling undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Læs mere »
X