Historien bag musikken 2024
I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.
Læsetid: 2 min.
For femte år i træk vrider RAGNAROCK volumenknappen godt rundt og lader den bragende rockhistorie fylde rummet omkring museets eventscene. Årets første navn i serien “Rockgiganter og Mikrobryg” er rockveteranen Bob Dylan, hvis første album kan fejre 60-års jubilæum i år. Det fejrer vi på RAGNAROCK den 28 april kl. 18:30
Bob Dylan anses for at være en af verdens bedste sangskrivere, og han har vist, at rockens simple formsprog kan kombineres med udfordrende tekster Foto: Xavier Badosa. Wikimedia CC BY-SA 2.0
Sucesserien ‘Rockgiganter og Mikrobryg’ lever videre, og med et godt glas Mikrobryg i hånden bliver publikum ført gennem episke uddrag af musikhistoriens største navne og deres betydning for musikken, formidlet af landets dygtigste musikeksperter. RAGNAROCK er klar til at løfte sløret for de første to rockgiganter i 2022, og publikum er garanteret god lyd og stærke fortællinger.
Med til oplevelsen, hører hver gang et glas Mikrobryg af højeste kvalitet, fra det ultralokale Musicon Mikrobryggeri, som brygger øl med håndkraft og høje mål for kvaliteten.
Bob Dylan – skaberen af en ny genre
Torsdag den 28. april lægger RAGNAROCK ud med fortællingen om en folkrock-legende, der siges at være en af skaberne bag hele folkrock-genren. Og ikke nok med det, han anses også for at være en af verdens bedste sangskrivere – Robert A. Zimmermann – bedre kendt som Bob Dylan.
Det var Dylan, som med pladerne “Bringing it All Back Home” og “Highway 61 Revisited” i ’65 viste, at rockens simple formsprog kunne kombineres med vildtvoksende, billedrige og intellektuelt udfordrende tekster – og rockmusikken har aldrig været den samme siden. Siden har Dylan udgivet knap tredive studieplader, inklusive et kreativt klimaks i midten af halvfjerdserne. Sidstnævnte vil være blandt nedslagspunkterne, når der inviteres på et strejftog i Dylans enestående værk og karriere. Og så skal der naturligvis tales om livekunstneren, som har besøgt Danmark utallige gange gennem den lange karriere.
Ud over at være lidt af en Dylan-ekspert er aftenens musikformidler, Esben Strunk, musikskribent, underviser, forfatter og foredragsholder, med en lang række musikforedrag i baggagen. Han er uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og har været tilknyttet musikmagasinet GAFFA gennem en længere årrække.
Næste omgang Rockgiganter og Mikrobryg bliver torsdag den 2. juni, hvor publikum kan drømme sig ind i discokuglens skær med en af landets mest erfarne musikjournalister, Jan Have Eriksen. Da skal det nemlig handle om den svenske gruppe ABBA. Billetterne kan allerede nu købes på billetto.dk.
Tid, sted, pris
Tid, sted, pris
Rockgiganter og Mikrobryg: Bob Dylan
28. april kl. 18.30-20.30
130 kr. (+ billetgebyr), billetter købes via billetto.
RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde.
Dørene åbner kl. 18.15
Med i billetten hører én øl, sodavand eller vand, og der vil i pausen være mulighed for at købe vand i museets butik.
I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.
Musikeren og produceren Jan Lysdahl har de seneste 40 år været med til at forme dansk pop og rock. Bag trommesættet og mixerpulten har han samarbejdet med dansk musiks største navne. Den 5. oktober gæster han Rockgiganter og Mikrobryg på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK.
Med fotoportrætter af Stine Bramsen, Annika Aakjær, Lis Sørensen, Rebecca Lou, Lydmor og en lang stribe andre danske musikere sætter RAGNAROCK fokus på den skæve kønsbalance i den danske musikbranche. Den 8. marts åbner portrætudstillingen 50/50 på det statsanerkendte museum for pop, rock og ungdomskultur.
Mens den første af RAGNAROCKs Dunhammeraftner – med Steppeulvene den 28. februar – så småt nærmer sig udsolgt, er der åbnet for billetsalget til anden aften i rækken af koncerter med legendarisk syrerock: 30. marts er det Young Flowers, der lægger vejen forbi museet på Rabalderstræde.
Under hele Roskilde Festival 2022 låste den anerkendte producer og musiker Noah Rosanes sig inde 24 timer i døgnet i et mobilt glascontainerstudie og skabte det kollektive værk UNIFY sammen med 25 specielt inviterede musikere og i tæt samspil med festivalgæsterne udenfor. Fra den 10. februar kan du opleve UNIFYs magiske øjeblikke i lyd og levende billeder i den selvsamme container på RAGNAROCK.
MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK Af: Stine Blegvad Oplev hippietidens mest legendariske, danske rockgrupper spil-levende på museet for pop, rock og ungdomskultur. RAGNAROCK planter tre ”Dunhammeraftner” i foråret – og kalder håbet frem. Flere af numrene fra Steppeulvenes album HIP vil kunne…
RAGNAROCK slår endnu engang dørene op til det succesfulde Rockgiganter og mikrobryg. Den 2. februar er det med Volbeat i det varme sæde, og både forhenværende bassist i bandet, Anders Kjølholm, og rockredaktør gennem 25 år, Steffen Jungersen gæster museet.
MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Dansk pop og rock får sin egen årlige talkfestival – dedikeret til ”Historien bag musikken” Steffen Brandt, Annisette Koppel, Tim Christensen, Flemming Rasmussen og Annika Aakjær er blandt de medvirkende, når museet RAGNAROCK i samarbejde med historiemagasinet Æra april 2023 indleder en ny tradition: Med en…