RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

STORT UDBUD AF AKTIVITETER PÅ RAGNAROCK I EFTERÅRSFERIEN

Læsetid: 2 min.

I efterårsferien kan du boltre dig i spændende aktiviteter for både børn og voksne på RAGNAROCK. For de mindste byder ugen på familieomvisninger og oplevelsesjagt i museets faste udstilling, og for de voksne er der både mulighed for guidede ture i særudstillingen ”Smattens magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival” og i den faste udstilling. Trækker det lækre efterårsvejr, er der gådejagt på Dyrskuepladsen med varmt og sødt til.

På RAGNAROCK er der i efterårsferien aktiviteter for hele familien. Oplevelsesjagt, omvisninger og gådejagt i det fri er på programmet.  Foto: ROMU. 

På RAGNAROCK byder uge 42 både på gamle kendinge og helt nye aktiviteter for børnefamilier.

”Siden vi åbnede vores særudstilling om Roskilde Festival har vores ferieaktiviteter knyttet sig dertil, men i efterårsferien sætter vi også fokus på vores faste udstilling” fortæller museumsinspektør Tine Moberg og fortsætter: ”Nu kan gæsterne også komme med på vores RAGNAROCK highlights omvisning, der giver en intro til hele museet og tager udgangspunkt i vores faste udstilling. Til børnefamilierne er der mulighed for at komme med på familieomvisningen: mig og musikken, hvor der både skal quizzes, snakkes og danses. Vil familierne hellere gå på opdagelse på egen hånd, kan de være med til at løse RAGNAROCK-mysteriet ”På sporet af rocken”. Derudover er der også stadig mulighed for at komme med på omvisningen i særudstillingen om Roskilde Festival”.

Få overblikket over alle aktiviteterne herunder:


FAMILIEOMVISNING: MIG OG MUSIKKEN

Tag din familie og bedste venner i hånden og kom helt tæt på musikkens verden, når vi hver formiddag i efterårsferien inviterer til en helt særlig legesyg tur gennem vores faste udstilling. Kan du danse ”The Floss”? Og kan dine forældre danse ”Macarena”? – det finder vi ud af!

Vi skal høre fed musik, danse, snakke, quizze og køre rundt på verdens største pladespiller – Det er RAGNAROCK, og det er for børn!


PÅ SPORET AF ROCK

RAGNAROCK har hørt vilde rygter om, at rocken er død, men kan det virkelig passe?

Hvis det viser sig at være sandt, bliver museet nødt til at skifte navn i en fart, så vi har brug for jeres hjælp.

I museets oplevelsesjagt ”På sporet af rock” bliver I sendt helt tilbage i tiden til dengang rocken kom til Danmark. Gennem små opgaver, dans og vigtige spørgsmål, håber vi, at I kan hjælpe os med at løse mysteriet om, hvad der egentlig er sket med rocken.

Tag familien i hånden i efterårsferien, og hjælp museet med at løse det nervepirrende mysterium: Lever rocken stadig i 2021?


HIGHLIGHTS OMVISNINGER I DEN FASTE UDSTILLING

Tag med på en kalejdoskopisk rejse gennem ungdomskulturens udvikling fra 1950’erne og frem, og få historien om, hvordan unge med musikken som lydspor har flyttet grænser og påvirket samfundet gennem forbrug, holdninger, stiludtryk og musik.

På turen rundt i udstillingen kan du slå dig løs som lysmester, få forklaringen på hvorfor populærmusikken har fået det til at slå gnister mellem ungdomskulturen og samfundsnormerne. Du kan også blive introduceret til museets særudstilling og Roskilde Festivalen og høre mere om, hvorfor verdensmesteren i Rock ’n’ Roll-dans i 1957, Jørn Blach blev kaldt for Gummi-Jørn.


OMVISNINGER I SÆRUDSTILLINGEN ”SMATTENS MAGI”

Ølbongen Morten Rævchardt. Ånden fra 1992. Alien og Ko. Roskilde Festivals persongalleri er skævt og broget. Kom med på en guidet tour gennem 50 års magiske øjeblikke på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Sammen kryber vi i ly for regnen under de smattede havepavilloner. Vi går bag om disken med de frivillige, og vi kommer helt tæt på scenens idoler. Vi gør det sammen med festivalens publikum. For publikum har altid været hovednavnet på Roskilde. Få fortællingen om en festival, der aldrig har stået stille, og som har sat blivende spor i smatten foran Orange og hos tusindevis af mennesker verden over.

 

GÅDEJAGT PÅ FESTIVALPLADSEN

I efterårsferien kan I tage på gådejagt mellem kunstværker og musikalske minder på Dyrskuepladsen i Roskilde for at finde festivalens ånd. Oplev hele festivalområdet i Roskilde på en helt ny og anderledes måde, når RAGNAROCK i samarbejde med gådefirmaet HV?M præsenterer en udendørs gådejagt, der udfordrer spillerne i musik, meninger og minder. Med et spilkit med gådepapir og mp3-afspiller skal man sammen løse gåderne og udforske pladsen, men også hinandens musiksmag og holdninger.

Har man brug for lidt varmt og sødt til turen, er der nu også mulighed for at købe en deluxe-udgave af gådejagten med en kop varm kakao eller kaffe og en kage fra Café RAGNAROCK.

TID, PRIS OG STED

Vil du deltage i nogle af efterårsaktiviteterne, så find information om tid, pris, billetter og sted herunder.

 

Familieomvisning: Mig og Musikken

Mandag – fredag i uge 42 kl. 11.00

Pris: 160 kr. for voksne (+billetgebyr), børn er gratis.

Billetter købes her. 

På sporet af Rock

Hele uge 42 i museets åbningstid.

Gratis når entreen er betalt.

18okt(okt 18)11:0022(okt 22)11:45FAMILIEOMVISNING: MIG OG MUSIKKENFind et tidspunkt der passer dig11:00 - 11:45 (22)

Omvisning: RAGNAROCK Highlights

Mandag – fredag i uge 42 kl. 12.00-13.00

Pris: 160 kr. (+billetgebyr)

Billetter købes her.

18okt(okt 18)12:0022(okt 22)13:00OMVISNING: RAGNAROCK HIGHLIGHTSFind et tidspunkt der passer dig12:00 - 13:00 (22)

Omvisning: ”Hegnet er væltet! Roskilde Festival 50 år”

Tirsdag og torsdag i uge 42 kl. 13.30-14.30

Pris: 160 kr. (+billetgebyr)

Billetter købes her:
Tirsdag d. 19. oktober.
Torsdag d. 21. oktober.

19okt13:3014:30Efterårsferie: HEGNET ER VÆLTET! ROSKILDE FESTIVAL I 50 ÅROMVISNING I SÆRUDSTILLINGEN SMATTENS MAGI13:30 - 14:30

21okt13:3014:30Efterårsferie: HEGNET ER VÆLTET! ROSKILDE FESTIVAL I 50 ÅROMVISNING I SÆRUDSTILLINGEN SMATTENS MAGI13:30 - 14:30

Er I der Roskilde – RAGNAROCKs Mystery Walk

Mandag-fredag i tidsrummet 10-30-16.30

Almindelig billet: 50 kr. pr. person (+billetgebyr)

Billet inkl. varmt og sødt: 105 kr. pr. person (+billetgebyr)

Varighed: 2 timer.

Antal deltagere 2-6 spillere

Alder fra: 10-100 år.

Billetter købes her.

18okt(okt 18)10:3022(okt 22)16:30ER I DER ROSKILDE? RAGNAROCKs Mystery WalkFind en tid, der passer dig!10:30 - 16:30 (22)

MODTAG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

FRA RADIO LUXEMBOURG TIL TIKTOK: NY SPOTUDSTILLING LUKKER DEN MUSIKALSKE GENERATIONSKLØFT MELLEM UNGE OG DERES FORÆLDRE

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I en ny udstilling undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Læs mere »
X