RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

UNGE MUSIKERE I DAG KAN LÆRE AF GASOLIN’S USA-FLOP

Gasolin’ drømte allerede fra bandets spæde begyndelse, om at indtage USA med storm. Men selvom de forsøgte ad flere omgange, lykkedes det desværre aldrig. Hvorfor var det så svært for dem, og står nutidige kunstnere mon overfor samme udfordringer i dag? RAGNAROCK inviterer til en Rabalder Talk om at turde satse alt for den store berømmelse. Det sker under overskriften “The American Dane” den 7. oktober 2020 klokken 19.

“We were raised on Presley and new blue jeans, on Coca-Cola and American dreams. And that’s why we’re here today”, skråler Kim Larsen, på Gasolin’s hit “It’s all the same to an American Dane” fra 1976. Samme år drog bandet på turne i USA, med store ambitioner om at tage Amerika med storm. Men desværre gik det ikke, som de håbede på. Det amerikanske publikum var ikke imponeret, til gengæld var det danske publikum lykkelige over at have Gasolin’ hjemme i Danmark igen.

”Ingen havde på det tidspunkt gjort det Gasolin’ gjorde”, fortæller aftenens ene paneldeltager producer og musikekspert Henrik Milling. ”De satsede alt og gjorde det bare, hvilket på det tidspunkt var noget af det mest udanske, man overhovedet kunne gøre. De turde satse alt, selvom Danmark på det tidspunkt virkelig var et provinsland i Europa”.

Musikscenen fra 70’erne til i dag

Gasolin’s mislykkede USA-eventyr er stadig i dag værd at se nærmere på, vurderer Milling: ”Vi kan lære så meget af Gasolin’. De lavede de største brølere og tog alle slagene, så nutidige unge kunstnere ikke behøver at gøre det – derfor er arrangementet super relevant i dag”.

Aftenens anden deltager er sanger og sangskriver Mattias Kolstrup, der bl.a. vil fortælle om sine erfaringer med musikbranchen fra sin tid som forsanger i rockgruppen Dúné. RAGNAROCKS museumsinspektør Rasmus Rosenørn holder styr på trådene og styrer slagets gang under arrangementet.

Arrangementet bliver krydret af lækker livemusik leveret af Mattias Kolstrup.

RAGNAROCK dykker ned i Gasolin’s mislykkede USA-tour og sammenligner med i dag, når museet inviterer til Rabalder Talk den 7. oktober. Foto: RAGNAROCK

Rabalder Talks

Arrangementet er det andet i serien Rabalder Talks, hvor et emne fra udstillingen ”Så kom med mig! – Gasolin’ 1969-78”, bliver udfoldet gennem debat, musik og gode historier. I bedste talkshow-stil leverer veloplagte gæster nye perspektiver og fængende fortællinger om Danmarks største rockband: Gasolin’.

Tid, pris, sted:

7. oktober 2020, kl. 19.00-21.00

Pris: 170 kr.

Billetter kan købes på billetto.dk

RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde.

OBS: UDSTILLINGEN ER LUKKET UNDER ARRANGEMENTET.

Grundet Covid-19 vil der ikke være frit pladsvalg. 

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

FRA RADIO LUXEMBOURG TIL TIKTOK: NY SPOTUDSTILLING LUKKER DEN MUSIKALSKE GENERATIONSKLØFT MELLEM UNGE OG DERES FORÆLDRE

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I en ny udstilling undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Læs mere »
X