Historien bag musikken 2024
I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.
Af Mikkel Falk Møller
Læsetid: 1 min.
I forbindelse med RAGNAROCKs særudstilling ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival” sælger museumsbutikken en række unikke og eksklusive festivalmerchandise-varer, der kun kan købes på museet
Malene Knudsen viser nogle af de nye varer frem. Butikken er nu klar til at sælge festival-merch. Foto: Maria Louise Olsson/RAGNAROCK.
80er-farvede nylontasker, 25-års jubilæums-t-shirts fra 90erne, Converse-sko fra 00erne og kulørte tændstikæsker og klistermærker fra flere årtier ligger på rad og række i foyeren på museet RAGNAROCK. Alle varerne bærer det ikoniske Roskilde Festival-logo og er blot nogle få af de helt unikke festivalmerchandise-varer, som museets gæster og andre interesserede kan købe, når de besøger museet og den store særudstilling ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival”.
”For nogle år siden donerede Roskilde Festival en meget stor samling af materiale til RAGNAROCK, heriblandt en utroligt masse merchandise. Nu har vi så aftalt med festivalen, at vi må sælge det overskydende merchandise, som ikke skal indgå i samlingen, i vores museumsbutik og på vores webshop i forbindelse med særudstillingen. Det er kæmpe stort, og noget vi selvfølgelig er utroligt glade for”, fortæller Malene Knudsen, der er ansvarlig for administration og butik hos RAGNAROCK.
De særlige Roskilde Festival-varer sælges helt eksklusivt kun i museumsbutikken og webshoppen hos RAGNAROCK, og der er merchandise til salg fra næsten alle årene. Ifølge Malene Knudsen skal man også være hurtigt ude, hvis man vil sikre sig nogle af sjældenhederne: ”Det er nogle helt unikke varer, som kun findes i ganske få eksemplarer og i forskellige størrelser. Jeg er derfor helt sikker på, at der bliver rift om alle varerene.”
Originale festivalplakater
Ud over de mange merchandise-sjældenheder sælger RAGNAROCK og webshoppen også – som det eneste sted i verden – Roskilde Festival-plakater fra samtlige festivalår. Plakaterne med de forskellige bandnavne fra alle årene hænger side om side til udsyn på gallerigangen på RAGNAROCK, og man kan enten købe dem i genoptryk eller få fingrene i de helt originale plakater, der findes i et begrænset udvalg.
Specialdesignet festival lampe
Som en del af festivaludstillingen lancerer RAGNAROCK også i samarbejde med Roskilde Festival og designvirksomheden WUM signaturlampen ”Roskilde Festival x WUM”, der er en hyldest til The Orange Feeling – den særlige følelse af samhørighed, frihed og fællesskab, der hvert år opleves af tusindvis af mennesker på Dyrskuepladsen i Roskilde.
Den helt særlige orange festivallampe produceres i begrænset oplag lokalt i Roskilde-området, bl.a. i samarbejde med WUM’s faste underleverandører beliggende i henholdsvis Svogerslev og Greve. Som en del af den lokale produktion er der en særlig fokus på bæredygtighed.
Lampen med titlen ”Roskilde Festival x WUM” forhandles af RAGNAROCK og WUM i deres respektive fysiske butikker og webshops. En del af overskuddet fra salget af både lamper og merchandise går til Roskilde Festival
I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.
Musikeren og produceren Jan Lysdahl har de seneste 40 år været med til at forme dansk pop og rock. Bag trommesættet og mixerpulten har han samarbejdet med dansk musiks største navne. Den 5. oktober gæster han Rockgiganter og Mikrobryg på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK.
Med fotoportrætter af Stine Bramsen, Annika Aakjær, Lis Sørensen, Rebecca Lou, Lydmor og en lang stribe andre danske musikere sætter RAGNAROCK fokus på den skæve kønsbalance i den danske musikbranche. Den 8. marts åbner portrætudstillingen 50/50 på det statsanerkendte museum for pop, rock og ungdomskultur.
Mens den første af RAGNAROCKs Dunhammeraftner – med Steppeulvene den 28. februar – så småt nærmer sig udsolgt, er der åbnet for billetsalget til anden aften i rækken af koncerter med legendarisk syrerock: 30. marts er det Young Flowers, der lægger vejen forbi museet på Rabalderstræde.
Under hele Roskilde Festival 2022 låste den anerkendte producer og musiker Noah Rosanes sig inde 24 timer i døgnet i et mobilt glascontainerstudie og skabte det kollektive værk UNIFY sammen med 25 specielt inviterede musikere og i tæt samspil med festivalgæsterne udenfor. Fra den 10. februar kan du opleve UNIFYs magiske øjeblikke i lyd og levende billeder i den selvsamme container på RAGNAROCK.
MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Steppeulvene, Young Flowers og Beefeaters spiller live på RAGNAROCK Af: Stine Blegvad Oplev hippietidens mest legendariske, danske rockgrupper spil-levende på museet for pop, rock og ungdomskultur. RAGNAROCK planter tre ”Dunhammeraftner” i foråret – og kalder håbet frem. Flere af numrene fra Steppeulvenes album HIP vil kunne…
RAGNAROCK slår endnu engang dørene op til det succesfulde Rockgiganter og mikrobryg. Den 2. februar er det med Volbeat i det varme sæde, og både forhenværende bassist i bandet, Anders Kjølholm, og rockredaktør gennem 25 år, Steffen Jungersen gæster museet.
MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube Dansk pop og rock får sin egen årlige talkfestival – dedikeret til ”Historien bag musikken” Steffen Brandt, Annisette Koppel, Tim Christensen, Flemming Rasmussen og Annika Aakjær er blandt de medvirkende, når museet RAGNAROCK i samarbejde med historiemagasinet Æra april 2023 indleder en ny tradition: Med en…