MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

Få en omvisning i TV-2s Lydstudie på RAGNAROCK i efterårsferien

Læsetid: 2 min.

Der var gensynsglæde hos TV-2, da RAGNAROCK åbnede den nye del af museets permanente udstilling, hvor TV-2s legendariske lydstudie fremover kan opleves af alle. I efterårsferien kan museets gæster komme på en særlig omvisning, der går helt tæt på studiet, og som zoomer ind på, hvordan TV-2 og andre bands gennem tiden har jagtet den fede lyd. Foto: Kristian Grøndahl /ROMU

6.10.2022 | ROMU

Skal hele familien have det sjovt, er RAGNAROCK et godt bud på en aktivitet til efterårsferien. Tag med på en helt ny omvisning, der går tæt på TV-2 og bandets arbejde med at finde frem til den helt rigtige lyd, og bliv klogere på lydindspilning gennem tiden. Eller kast jer ud i at teste, om I selv kan få succes som upcoming band.

Af Lene Steinbeck

 

Når efterårsferien for alvor skydes i gang, har RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur premiere på en ny omvisning, der går helt tæt på musikindspilning gennem tiden. Udgangspunktet er det aarhusianske band TV-2s legendariske lydstudie ”Have a Cigar”, der flyttede ind på museet i september. Her kan man træde ind i det rum, hvor nogle af bandets største numre, som ”Kys Bruden” og ”Det er samfundets skyld”, er blevet til.

I den nye omvisning vil gæsterne med TV-2 og deres historie som udgangspunkt blive klogere på, hvordan musik er blevet indspillet gennem tiden. Fra de analoge tider med fysiske båndoptagere til de digitale muligheder, der er i dag – og over de store studier med legendariske producere til nutidens interimistiske hjemmestudier, der hovedsageligt består af en computer og et lydtæt rum.

”Det er en form for tour de force i lydindspilningens historie, selvfølgelig med vægt på TV-2. Det foregår i og omkring TV-2s lydstudie, der er en kernegenstand i vores udstilling. Man kommer som gæst så tæt, som man næsten kan komme, på det faktiske sted, hvor nogle af TV-2s største hits er blevet til. Og så er omvisningen selvfølgelig fyldt med historier og anekdoter, man ellers ikke møder i udstillingen,” fortæller Tine Moberg, publikumsmedarbejder på RAGNAROCK.

Omvisningerne kan opleves fra mandag den 17. oktober og bookes via billetto eller gennem museets hjemmeside.

Museum for alle aldersgrupper

RAGNAROCK har noget for alle aldre, og tager man hele familien med på RAGNAROCK, kan man prøve det interaktive spil Upcoming, hvor det gælder om at få det til at spille, så familiens fiktive band får succes.

Undervejs i udstillingerne vil bandet møde udfordringer og dilemmaer. Hvordan får man for eksempel sin fanbase til at vokse? Og hvilke kompromiser må man indgå, hvis man endelig får tilbudt den eftertragtede pladekontrakt? Gennem otte stationer med dilemmaer tegner der sig til sidst et billede af, om bandet er bæredygtigt nok til, at det kan sigte efter stjernerne.

Upcoming er et af mange tilbud, der inddrager hele familien. Og det er vigtigt for museet, at alle føler sig velkomne – uanset om man er barn eller forælder, ung eller gammel.

”RAGNAROCK er et oplevelsesrum for alle. Det er ikke et museum, hvor børnene skal være stille, sidde stille og opleve stille. Her her der plads til, at de hopper, synger, danser og piller lidt ved det hele. Det må man godt hos os,” fortæller Tine Moberg.

Museet er åbent alle dage

I anledningen af efterårsferien har museet ekstraordinært åbent om mandagen den 17. oktober.

Ud over de særlige efterårsferieaktiviteter kan man naturligvis altid opleve museets permanente udstilling og gå på opdagelse i RAGNAROCKs særudstilling om Roskilde Festival gennem 50 år

Bliver der brug for en pause før, under eller efter alle indtrykkene, er der mulighed for at få lidt lækkert at drikke og spise i Café RAGNAROCK i museets stueetage.

Tid, pris og sted

Mandag-fredag i uge 42. kl. 14.00

160 kr. (+billetgebyrer) via billetto. Billetten giver også adgang til den øvrige udstilling.

RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde.

MODTAG NYHEDER OG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Ny museumsinspektør på RAGNAROCK: Kunsten og kulturen er en lakmusprøve på samfundets tilstand

Anders Haahrs hjerte banker i takt med musikken – uanset om det er pop, rock, jazz eller hiphop. RAGNAROCKs nye museumsinspektør glæder sig til at åbne musikhistorien for alle og ikke mindst at sætte museets genstande og vores fælles bagkatalog i spil i den offentlige debat. For der er masser af viden og erfaring at hente, som kan gøre os klogere på tidens varmeste emner.

Læs mere »

Vi Taler Kun Om TV-2 – oplev podcast live på RAGNAROCK

RAGNAROCKs permanente udstilling er for nyligt blev udvidet med TV-2s gamle Lydstudie. Nu følger RAGNAROCK op og inviterer til en aften fuld af nørderier om TV-2. Makkerparret bag podcasten ”Vi Taler Kun Om TV-2” rykker nemlig ind tirsdag den 11. oktober for at optage en specialudgave af podcasten foran et live publikum på det guldbeklædte museum.

Læs mere »

Tag familien med på RAGNAROCK i efterårsferien

Skal hele familien have det sjovt, er RAGNAROCK et godt bud på en aktivitet til efterårsferien. Tag med på en helt ny omvisning, der går tæt på TV-2 og bandets arbejde med at finde frem til den helt rigtige lyd, og bliv klogere på lydindspilning gennem tiden. Eller kast jer ud i at teste, om I selv kan få succes som upcoming band.

Læs mere »

EN BØLGE AF BRITISK MUSIK SKYLLEDE IND OVER DANMARK

For 60 år siden udkom The Beatles’ første single, og i de efterfølgende år væltede den britiske musik ind over de danske grænser. Det blev kaldt en ”invasion”, men var heldigvis en langt fredeligere en af slagsen end den, der i disse tider finder sted på europæisk jord. Her får du overblikket over de vigtigste grupper, begreber og begivenheder i ”The British Invasion”

Læs mere »

Et studie i fremskridt: ”Have a Cigar” fortæller musikhistorien fra 24 spor til uendeligheden

Lydstudiet ”Have a Cigar”, hvor bandet TV-2 gennem en årrække skabte nogle af deres største hits, er måske ikke så moderne. Men det virker, og det kan på levende illustrere, hvordan musik blev til for 25 år siden. Samtidig fortæller det historien om et band, der satte pris på langsomheden i det analoge, men som også overgav sig til den moderne teknologi.

Læs mere »
X