RAGNAROCK Logo

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

50 år med Roskilde Festival og Gasolin’s evergreens hittede i 2020

Af Martine Perregaard

Læsetid: 2 min.

Også på RAGNAROCK har coronakrisen lukket og slukket den fysiske aktivitet – men det har summet af liv på hjemmesiden, hvor brugerne har fulgt flittigt med i artiklerne om blandt andet Roskilde Festival i 2020 og Gasolin’. Læs eller genlæs de 10 største hits her.

FORVENTNINGENS GLÆDE. Brugerne glæder sig til RAGNAROCK’s kommende udstilling om Roskilde Festival. Det fremgår af opgørelsen over de mest læste artikler på museumragnarock.dk i 2020. På billedet er vi til festivalkoncert i 1972 – festival nummer to – nu med tag på scenen. Foto: Bennie Hansen

  1. Historien om Roskilde Festival – begyndelsen
    Som optakt til den kommende udstilling, Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival, blev der skrevet en lille serie om historien bag festivalen. Læs eller genlæs første del her.
  1. Den kugleformede kulturhistorie trak klik
    Kulturminister Joy Mogensen blev hånet, da hun fremhævede Absolute Music, som sit yndlingsalbum. Men RAGNAROCK’s brugere klikkede ind på historien om albummet med det ikoniske cover. Der ér jo også tale om kugleformet kulturhistorie.
  1. Og det samme gjorde smatten…
    Brugerne glæder sig tydeligvis til udstillingen om Roskilde Festival: Smattens Magi. Den glædelige nyhed om, at Spar Nord Fonden har givet en flot donation til udstillingen, blev i hvert fald læst flittigt.
  1. De knuste Amerika-drømme…
    Christianshavnerdrenge i Gasolin’ har også trukket læsere. Læs eller genlæs artiklen om Gasolin’s bristede Amerika-drømme.
  1. Og fanposten…Gasolin’ indtager også femtepladsen. RAGNAROCK’s artikel om al den fanpost bandet modtog, tilbage i deres storhedstid, var populær. Læs artiklen og se de sjove billeder her.
  1. Din guide til et anderledes gækkebrev
    Da påsken stod for døren, og vi alle sad indespærrede under første bølge af COVID-19, trak denne instruktion til heavy metal-gækkebreve læsere.
  1. Historien om Hergé, Fedtmule og et frimærke
    Gasolin’s covers er en hel historie for sig, og mange læsere var da også glade for artiklen om frimærket, der blev et af de mest solgte i danmarkshistorien, om Fedtmule-motivet og Tintin’s far Hergé.
  2. Historien om Roskilde Festival – anden del
    Læs eller genlæs anden del af historien om Nordeuropas største festival – om hvordan Roskilde Festival fandt sin form, frem imod slutningen af 1970’erne, om hippiedrømmen, der ebbede ud og om Orange Scene.
  1. Da Black Sabbath gjorde musikken ond
    2020 var heavy metals 50 års jubilæum, og genren er populær som aldrig før. Læs historien om heavy metal.
  1. Lad os skabe noget smukt
    Artiklen om musikkens betydning i en krisetid, vandt genklang, da første bølge toppede, og italienerne sang fra altanerne.

VIND PRÆMIER OG MODTAG SAMTIDIG ARTIKLER SOM DENNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.

TILMELD DIG RAGNAROCK’S NYHEDSBREV

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

Historien bag musikken: Jesper Binzer

I ægteskabstermer fejrer de rubinbryllup. 40 år med kradsende kriser, langt hår og kreative processer i mange forskellige tempi. 2024 er et jubilæumsår for D-A-D, der er gamle nok til at være kommet på museum. Jesper Binzer fortæller om at finde sig til rette med nostalgien, selv om man er ramt af fremtids-tourette.

Læs mere »

Historien bag musikken: Johnny Reimar

Dukker der en tyrolerhat eller en smølf op på nethinden, når man tænker på Johnny Reimar, så er det ikke et forkert billede. Men det er langt fra hele historien om en af dansk musiks helt store stjerner. Johnny Reimar har produceret musik for nogle af de største danske navne, solgt millioner af plader og boet på hotel med Rolling Stones.

Læs mere »

Historien bag musikken: Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen

Den ene drømte om at lave en soloplade og leve af musikken. Den anden tog til audition for at fordrive tiden med et eller andet, mens hun fandt ud af, hvad hun ville. Drømmene og ambitionerne var vidt forskellige, men Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen fandt sammen og skabte nogle af 80’ernes og 90’ernes allerstørste hits.

Læs mere »

Historien bag musikken: Søs Fenger

Egentlig troede hun, at hun skulle være fotograf. Men så tumlede Søs Fenger op på en scene og ind i en karriere som sangerinde. Hun var 21 og ville prøve det hele! Siden er kanterne slebet lidt til, og gennem 40 år har Søs Fenger fundet sin stil og troen på, at hun har noget at tilbyde.

Læs mere »

Historien bag musikken: Peter Sommer

Han har spillet på stort set alle de scener, han har kunnet drømme om. Men faktisk har det aldrig været den ambition, der har drevet sanger og sangskriver Peter Sommer. Hverken det at stå på en scene eller at drive det til noget mere. Alligevel kom karrieren buldrende. Han har det godt, har fundet sin hylde, og hvis man kan høre en længsel og en sorg i hans sange, så er det nok nærmest sorgen over mangel på ambition.

Læs mere »

Vinterferie

I uge 7 + 8 er der skruet maks op på volumenknappen, når hele RAGNAROCK vibrerer med vinterferie aktiviteter.

Læs mere »

FRA RADIO LUXEMBOURG TIL TIKTOK: NY SPOTUDSTILLING LUKKER DEN MUSIKALSKE GENERATIONSKLØFT MELLEM UNGE OG DERES FORÆLDRE

Unges musik har alle dage været en torn i øjet på deres forældre. I en ny udstilling undersøger Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK, unges lyttekultur. For hvordan opdager unge musik i en verden, hvor teknologi og platforme er i konstant forandring? Måske er de slet ikke så forskellige fra deres forældre og bedsteforældre. Måske ville Beatles også have været kæmpestore på TikTok.

Læs mere »
X